ΡΕΘΥΜΝΟ

Σημαντικός στόχος το εθνικό στρατηγικό σχέδιο ενόψει της νέας ΚΑΠ

20-06-2019 09:11
Σημαντικός στόχος το εθνικό στρατηγικό σχέδιο ενόψει της νέας ΚΑΠ

Τα προβλήματα του αγροτικού τομέα συζητήθηκαν σε εκδήλωση του Γιάννη Κεφαλογιάννη παρουσία του πρώην υπουργού Δημήτρη Μελά

«Οι αγρότες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, γιατί είμαστε καλά προετοιμασμένοι». Αυτό σημείωσε χθες σε εκδήλωση που διοργάνωσε με θέμα την αγροτική πολιτική και ανάπτυξη ο βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Κεφαλογιάννης. Στην εκδήλωση, που παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι του αγροτικού κλάδου, μίλησε και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Μελάς, ο οποίος τόνισε πως η Ελλάδα είναι μπροστά στην πρόκληση της νέας ΚΑΠ, στο πλαίσιο της οποίας οφείλει να οργανώσει το εθνικό στρατηγικό της σχέδιο με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Ελλήνων αγροτών.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πρόκληση, μια νέα ΚΑΠ που κατά την εκτίμηση τη δική μου τουλάχιστον, θα ξεκινήσει μετά το 2021 τουλάχιστον  για την Ελλάδα, έχουμε κάποιο χρόνο – αν και όχι πάρα πολύ αλλά πολύτιμο - για να κάνουμε μια σωστή αποτύπωση και σκιαγράφηση των αναγκών μας. Το ιδιαίτερο και κύριο χαρακτηριστικό της νέας περιόδου είναι ότι καλούμαστε για πρώτη φορά υποχρεωτικά να κάνουμε αυτό που επί χρόνια αναπτύσσουμε και φωνάζουμε σε ημερίδες, δηλαδή να κάνουμε ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο στο οποίο ουσιαστικά θα αποτυπώνονται οι ανάγκες και οι προτεραιότητες μας και βάση αυτού να διεκδικήσουμε χρήματα από την νέα ΚΑΠ.

Αυτό το εθνικό στρατηγικό σχέδιο θα έπρεπε ήδη να έχει στις γενικές του γραμμές οριοθετηθεί και να συζητάμε ήδη πάνω σε αυτό. Δυστυχώς υπάρχει μια αβελτηρία, μια ολιγωρία πολύ μεγάλη. Σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε έχει προκηρυχτεί ένας διαγωνισμός από πλευράς υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης χωρίς να υπάρχουν προηγούμενα κάποιες συζητήσεις ή προτάσεις, ένας διαγωνισμός  τον οποίο επιβάλλει και η ΕΕ. Σαν όραμα, σαν ιδέα ακούγεται πολύ ωραίο, όμως θα πρέπει να κάτσουμε όλοι σε ένα τραπέζι να συναινέσουμε και ομονοήσουμε σε κάποια πράγματα βλέποντας την μεγάλη εικόνα της ελληνικής γεωργίας και όχι να εστιάσουμε στα τοπικά», σχολίασε ο κ. Μελάς, ο οποίος πρόσθεσε πως απαιτείται οργανωμένο σχέδιο και όχι προχειρότητες για την εθνική στρατηγική, η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο της νέας ΚΑΠ. «Αυτό που εμείς πρέπει να φροντίσουμε είναι αυτό το "υποχρεωτικό" να μη γίνει ένα πράγμα που γίνεται πρόχειρα για να ικανοποιήσουμε απλά αυτή την ανάγκη και δεν εξυπηρετεί τα δικά μας συμφέροντα. Άρα αυτό που ουσιαστικά επείγει είναι ένας πολύπλευρος διάλογος από πλευράς πολιτείας και της νέας θεωρώ κυβέρνησης και πολιτικής ηγεσίας να δώσει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις ούτως ώστε τελικά να καταλήξουμε σε κάτι που εξυπηρετεί  την Ελλάδα και την γεωργία μας», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο κ. Κεφαλογιάννης, αναφερόμενος στην εκδήλωση σημείωσε προς το ακροατήριο: «Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε ζητήματα που ακούγονται το τελευταίο διάστημα κυρίως από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ που έχουν καταφύγει στην κινδυνολογία, με αποτέλεσμα να σπέρνουν  πανικό στο χώρο και στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ είναι πολύ χρήσιμο να δώσουμε απαντήσεις, να διευκρινίσουμε προτάσεις της ΝΔ, της επόμενης κυβέρνησης και από τη στιγμή που ο νομός μας που είναι ένας κτηνοτροφικός νομός που βασίζεται στον πρωτογενή τομέα μια τέτοια εκδήλωση είναι εξαιρετικά σημαντικά» και κατέληξε πως η Νέα Δημοκρατία έχει το σχέδιο ώστε ο πρωτογενής τομέας να σημειώσει ανάκαμψη. «Έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το κόστος παραγωγής και την φορολογία των αγροτοκτηνοτρόφων και εκτιμώ ότι είναι ιδιαίτερα πειστικές οι απαντήσεις που έχουμε δώσει όλο αυτό το διάστημα, που εντέλει συμβάλλουν στην αύξηση του εισοδήματος και βεβαίως προετοιμαζόμαστε για την νέα προγραμματική περίοδο που θα γίνουν κάποιες αλλαγές και επειδή είμαστε προετοιμασμένοι και ως χώρα και ως κυβέρνηση, οι αγρότες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν», είπε.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές Νίκος Μαλλιαρός και Άννα Σταματεράκη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ρεθύμνου Θοδωρής Νίνος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου Γιώργος Γιακουμάκης και πολλοί αγροτοσυνεταιριστές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρέας Ξανθός

Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρέας Ξανθός

Τον τομέα που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα στον ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Ξανθός κατά την κατανομή των υπευθύνων που έγινε χθες από τα...
Η πανηγυρις του ιερου ενοριακου ναου Αγιας Μαρινης Κούφης

Η πανηγυρις του ιερου ενοριακου ναου Αγιας Μαρινης Κούφης

Το τραπέζι του Κρητικού γάμου!

Το τραπέζι του Κρητικού γάμου!

Το τραπέζι του Κρητικού γάμου είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα για την επιτυχία ενός γαμήλιου γλεντιού....
Εθιμοτυπική επίσκεψη του ΔΣ της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης

Εθιμοτυπική επίσκεψη του ΔΣ της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα  Μαρία Λιονή, πραγματοποίησε σήμερα το ΔΣ της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, παρουσία και του...
Ενδυνάμωση του έργου της Πυροσβεστικής

Ενδυνάμωση του έργου της Πυροσβεστικής

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΕΠΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ- ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ *Επισημάνσεις στο ΣΤΟ για μεγάλη προσοχή από τους πολίτες...
Δύσκολη χρονιά για τα τουριστικά καταστήματα του Ρεθύμνου

Δύσκολη χρονιά για τα τουριστικά καταστήματα του Ρεθύμνου

Τι λένε ιδιοκτήτες στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Διός, Δίας Γαρυφαλλιά, Γαριφαλιά Μακρίνα