ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Space Tango: Σχέδια για ρομποτικό εργοστάσιο σε τροχιά

26-11-2018 10:21
Space Tango: Σχέδια για ρομποτικό εργοστάσιο σε τροχιά

Η Space Tango, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην έρευνα και ανάπτυξη προς την κατεύθυνση της οικονομικής αξιοποίησης του διαστήματος μέσω τομέων όπως οι κατασκευές υπό συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το ST-42: Πρόκειται για μια πλήρως αυτόνομη ρομποτική πλατφόρμα σε τροχιά, ειδικά σχεδιασμένη για κατασκευές στο διάστημα, ένα πραγματικό ρομποτικό εργοαστάσιο.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το ST-42 προορίζεται να εκτοξευτεί στα μέσα του 2020. Αποσκοπεί στην εκμετάλλευση των συνθηκών έλλειψης βαρύτητας για μια σειρά εφαρμογών, πολλές εκ των οποίων θα έχουν εφαρμογή στη Γη - από προϊόντα που έχουν να κάνουν με τον ιατρικό τομέα, μέχρι προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας για τη γήινη βιομηχανία. Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Space Tango, το ST-42 αποτελεί στην ουσία επέκταση των δυνατοτήτων του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), με το βλέμμα στραμμένο στα σχέδια της NASA για δημιουργία μιας ανθούσας αγοράς όσον αφορά στις οικονομικές δραστηριότητες σε χαμηλή γήινη τροχιά (LEO).

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, ο ST-42 θα αποδείξει τα πλεονεκτήματα της παραγωγής σε τροχιά, συνδυάζοντας την αυτονομία με το περιορισμένο κόστος. Σε πρώτη φάση θα επικεντρώνεται σε τεχνολογικές εφαρμογές και παραγωγή υλικών, ωστόσο αργότερα θα «ενσωματώνει χαρακτηριστικά που ακολουθούν πρακτικές CGMP (Current Good Manufacturing Practice)». Οι κανονισμοί αυτοί εφαρμόζονται από τη FDA (Food and Drug Administration) κι αποτελούν σημαντικό κομμάτι της όλης διαδικασίας παραγωγής προϊόντων για τον ιατρικό/φαρμακευτικό τομέα, στα οποία σκοπεύει να εδραιωθεί η Space Tango, η οποία επίσης ελπίζει πως οι τεχνολογίες αυτοματοποίησής της θα βρουν ευρεία εφαρμογή και σε πολλές άλλες βιομηχανίες.
Όπως λέει ο Τούιμαν Κλέμεντς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, η πλατφόρμα αυτή «θα δημιουργήσει μια νέα κατηγορία δυνατοτήτων για την εμπορική εκμετάλλευση της χαμηλής γήινης τροχιάς στη διαστημική οικονομία. Η έμπειρη ομάδα μας δεν έχει φτιάξει μόνο ένα όραμα για το μέλλον της κατασκευής στο διάστημα, αλλά και διαδικασίες συνεργασίας κι απτά σχέδια για τη δημιουργία του ST-42».

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
I feel sorry for Greece
Νίκος Σταγάκις
Το κυκλοφοριακό της πόλης
Ευάγγελος Θεοδοσόπουλος
Kυκλοφοριακό και προτάσεις αντιμετώπισης του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αχιλλέας, Αχιλλεύς Δούκας, Δούκισσα, Δουκίτσα Ελισάβετ, Ελίζα, Λίζα, Λιζέτα, Ζέτα, Ζέττα, Ελλη, Βέτα Θαυμαστός, Θαυμαστή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ