ΚΡΗΤΗ

Στα Δικαστήρια στέλνουν το Δήμο Χανίων τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης

10-08-2018 08:09
Στα Δικαστήρια στέλνουν το Δήμο Χανίων τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης

Οξύτατη επίθεση με σοβαρές καταγγελίες για τον Δήμαρχο Χανίων και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου  εξαπέλυσαν την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης!

Στη συνέντευξη οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων, έκαναν λόγο για κτηνιατρικά συμφέροντα και «ανίδεους» υπαλλήλους στον Δήμο Χανίων.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Αναστασία Μπομπολάκη έκανε λόγο για τεράστια ευθύνη από συγκεκριμένη κτηνίατρο στα Χανιά, καταγγέλλοντας,χωρίς όμως να την ονομάσει, ότι εκβιάζει τον Δήμο, προκειμένου να μην λειτουργήσει το Δημοτικό Κτηνιατρείο.

«Ο Δήμαρχος ανέχεται τον εκβιασμό αυτό και τις απειλές! Μάλιστα, προχωρά πραξικοπηματικά σε αλλαγές των μελών της 5μελούς επιτροπής. Υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου βάζουν φραγμό στη δράση των φιλοζωικών σωματείων, ενώ τα αδέσποτα πολλαπλασιάζονται γιατί οι στειρώσεις εδώ και έναν χρόνο έχουν σταματήσει. Έχουν συνειδητά παροπλισμένα τα φιλοζωικά σωματεία. Καλούμε τον κ. Δήμαρχο να σταματήσει επιτέλους», είπε η κα Μπομπολάκη.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα φιλοζωικά σωματεία των Χανίων, αναφέρεται:

Τον τελευταίο καιρό η πόλη μας βιώνει μια πρωτόγνωρη και πρωτοφανή κατάσταση σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων ,που όμοιά της δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν. Η κατάσταση αυτή χαρακτηρίζεται από πράξεις παράνομες και αυθαίρετες , από ενέργειες που συνιστούν βαριά κακοποίηση των ζώων, με τις φιλοζωικές οργανώσεις που εκ του νόμου πρέπει να συμμετέχουν στη διαχείριση των άστεγων ζώων συνειδητά εντελώς παροπλισμένες, με ενέργειες συνειδητά εν κρυπτώ των φιλοζωικών σωματείων , με απουσία κάθε δράσης που θα συντελέσει στον περιορισμό των αδέσποτων και με τεράστια ευθύνη γι αυτό του Δήμου Χανίων.

Ζώα περισυλλέγονται από τη μία γειτονιά και «ξεφορτώνονται» κυριολεκτικά σε μια άλλη, χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς καμία πρόνοια για τη σίτιση και τη φροντίδα τους, εγκαταλείπονται φρεσκοχειρουργημένα στο δρόμο ή περιθάλπονται στα πεζοδρόμια των κτηνιατρείων, με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ευζωία τους αλλά και για την ίδια τη δημόσια υγεία και ασφάλεια των πολιτών. Τις αποφάσεις για όλα αυτά λαμβάνουν προφορικά και αυθαίρετα αναρμόδιοι υπάλληλοι χωρίς καμία γνώση και εμπειρία επί του θέματος, αντί να συγκροτείται γι’ αυτό το σκοπό η αρμόδια Επιτροπή του Δήμου.

Με ευθύνη του δήμου και συγκεκριμένων τοπικών, συντεχνιακών και συνδικαλιστικών συμφερόντων, έχουν ακυρωθεί τους τελευταίους μήνες προγράμματα εντελώς δωρεάν στειρώσεων εκατοντάδων αδέσποτων ζώων. Ο δήμος Χανίων αγνοεί επιδεικτικά τις δωρεάν εθελοντικές στειρώσεις και προτιμά να πληρώνει για τη στείρωση ζώων σε ιδιώτες κτηνιάτρους, σπαταλώντας με αυτό τον τρόπο τα κονδύλια που διαθέτει για τα αδέσποτα ζώα και ζημιώνοντας τους φορολογούμενους δημότες.

Έχουμε μια Δημοτική Αρχή που απειλείται και εκβιάζεται από οικονομικά γύρω από τα ζώα συμφέροντα, που έχουν φέρει σε τέλμα την δράση υπέρ των ζώων και της κοινωνίας και που δεν αντιδρά στους εκβιασμούς αφήνοντας χώρο να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Μια Δημοτική Αρχή, όπου τις αποφάσεις τις παίρνουν ασύδοτοι υπηρεσιακοί παράγοντες, που συνειδητά παραπληροφορούν ως προς το ισχύον νομικό πλέγμα που διέπει τα ζώα συντροφιάς, που προτιμούν να αφήνουν τα ζώα να πεθαίνουν παρά να ενημερώσουν τα φιλοζωικά σωματεία για να τα περιθάλψουν.

Έχουμε μια Δημοτική Αρχή κυνική, ανάλγητη και αδιάφορη.

Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο για να σταματήσει αυτή η ανομία αλλά είναι σαν να απευθυνόμαστε σε τοίχο. Μάταια προσπαθήσαμε, καταθέσαμε προτάσεις βασισμένες σε διεθνείς πρακτικές και εμπειρίες (δεν πήγαμε να ανακαλύψουμε τον τροχό), που με τον οικονομικότερο τρόπο θα είχαμε τα καλλίτερα αποτελέσματα, κάναμε εκκλήσεις, όμως εισπράξαμε την παντελή αδιαφορία και τον εμπαιγμό των αρμοδίων παραγόντων του Δήμου. Μοναδικό αποτέλεσμα, συζητήσεις επί συζητήσεων που ξεχάστηκαν το επόμενο λεπτό.

Καταθέτουμε συνέχεια και συνέχεια προτάσεις που θα βοηθήσουν και τα ζώα και την πόλη, αλλά συναντάμε το απόλυτο τίποτα, παρακαλάμε να βοηθήσουμε, ώστε τα ζώα να μην εγκαταλείπονται στην μοίρα τους αλλά τίποτα .

Πλήρης αδιαφάνεια και κρυψίνοια τα χαρακτηριστικά της τακτικής και πολιτικής του Δήμου Χανίων.

Η εποχή του μπόγια της δεκαετίας του 50 και 60 αναβιώνει εφιαλτικά στα Χανιά.

Δυστυχώς δεν έχουμε άλλη επιλογή από την συνεχή ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα όσα πρωτοφανή γίνονται αλλά και από την προσφυγή στα δικαστήρια, ελπίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα συναισθανθεί τον κατήφορο που έχει πάρει , θα παραμερίσει αυτούς που την εκβιάζουν και θα συνεργαστεί με τον μοναδικό και ανιδιοτελή πυλώνα προστασίας των ζώων που είναι οι φιλοζωικοί οργανισμοί και οι εθελοντές πολίτες αυτής της πόλης.

Οι Δήμαρχοι, όπως του Αποκόρωνα, Ρεθύμνου, Σητείας, Ιεράπετρας και πλείστοι όσοι σε όλη τη χώρα, που με ευρύ πνεύμα, έχοντας κατανοήσει σωστά το πρόβλημα, με πυγμή και αποφασιστικότητα και σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία ασχολούνται με τα αδέσποτα ζώα, έχουν μειώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον αριθμό των άστεγων ζώων.

Στα Χανιά η Δημοτική Αρχή παραμένει δέσμια κτηνιατρικών συμφερόντων γύρω από τα ζώα και ανίδεων και ανάλγητων υπαλλήλων, που παρεμποδίζουν κάθε προσπάθεια ουσιαστικής δράσης, που και οι δύο έχουν βάλει στο στόχαστρο τους φιλοζωικούς συλλόγους και τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους και δρουν εις βάρος της χανιώτικης κοινωνίας και των ζώων.

Ο Δήμαρχος επιτέλους πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του, να αποφασίσει ποιοι είναι αυτοί που βλάπτουν και ζημιώνουν την πόλη και με ποιους πρέπει να συνεργαστεί, ώστε ζώα και κοινωνία να ανακουφιστούν από τις συνέπειες της αδεσποτείας .

Η τακτική του Πόντιου Πιλάτου είναι επικίνδυνη και επιζήμια.

Ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων», www.animalscare.gr
Η Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, www.pfpo.gr

Πηγή: kriti24.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού»

«Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού»

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
Αναμονή μηνών στα χειρουργεία

Αναμονή μηνών στα χειρουργεία

Χιλιάδες άνθρωποι στις λίστες αναμονής
Σοβαρό τροχαίο με δύο τραυματίες στην Εθνική οδό

Σοβαρό τροχαίο με δύο τραυματίες στην Εθνική οδό

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα έγινε λίγο πριν τις 8 το πρωί, στην Εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου, στο ύψος της  εκκλησίας του Αγίου Φανουρίου....
Η καταστροφή από την πυρκαγιά στις Βρύσες από ψηλά (BINTEO)

Η καταστροφή από την πυρκαγιά στις Βρύσες από ψηλά (BINTEO)

Η μεγάλη αλλοίωση που υπέστη το μέχρι πριν λίγο καιρό, καταπράσινο περιβάλλον,  στην περιοχή των Βρυσών του Δήμου Αποκορώνου, από την πυρκαγιά της 23ης...
Πάνω από 300 εκ. ευρώ για νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Πάνω από 300 εκ. ευρώ για νομιμοποίηση αυθαιρέτων

41.418 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Ηράκλειο: Δικογράφια για εννέα κλοπές σε 22χρονο

Ηράκλειο: Δικογράφια για εννέα κλοπές σε 22χρονο

Δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σχηματίστηκε σε βάρος 22χρονου Έλληνα στο Ηράκλειο, μετά και την εξιχνίαση εννέα υποθέσεων κλοπών, μαζί με δύο...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Thassostraveller.gr

Holiday accommodation, Apartments, Studios, Villas, Hotels & Activities in Thassos island, Greece. Explore Thassos, holidays in Thassos island.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη & responsive ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Συνδρομητική υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με ποικιλία themes - templates & τεχνική υποστήριξη.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Your Cretan Local

Explore Crete like a local! Private tours & excursions in Crete. Activities in Rethymno, Chania, Heraklion & Lasithi, Crete. Custom & private tours & VIP services.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αγαθόνικος Θεοπρέπιος, Θεοπρεπής, Θεοπρεπία, Θεοπρεπή