ΚΡΗΤΗ

Σταύρος Αρναουτάκης: «Τα Χανιά είναι ο Φάρος της Κρήτης, ο Φάρος μας».

21-05-2019 22:39
Σταύρος Αρναουτάκης: «Τα Χανιά είναι ο Φάρος της Κρήτης, ο Φάρος μας».

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης ενθουσιασμένος από την αθρόα προσέλευση του κόσμου έκλεισε την ομιλία του με την φράση που ξεκίνησε: «Τα Χανιά είναι ο Φάρος της Κρήτης, ο Φάρος μας».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας μία αναφορά στον Ελευθέριο Βενιζέλο τονίζοντας πως ο «Εθνάρχης έδωσε φτερά στην Κρήτη και στη χώρα. Έδωσε υπόσταση στη φράση του Καζαντζάκη «είναι μεγάλη ευθύνη να είσαι Κρητικός», και συνέχισε αναφερόμενος στα όσα τα Χανιά έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια.

«Η ανάπτυξη του νομού σας είναι έργο δικό σας. Με συγκεκριμένο σχέδιο, αξιοποιείτε τα πλεονεκτήματα του τόπου σας. Με σωστή μέθοδο έχετε κάνει τα Χανιά ελκυστικό προορισμό. Στο ραντεβού της Κρήτης με το μέλλον τα Χανιά είναι πρωτοπόρα. Το αποδεικνύει η προσπάθειά σας να αντιμετωπίσετε τις εκκρεμότητες του παρελθόντος σε έργα υποδομής.

Το αποδεικνύει η επιμονή σας να κλείσουν γρήγορα οι πληγές που άφησε πίσω της η πρωτοφανής κακοκαιρία. Το επιβεβαιώνουν οι αξιόλογες επιδόσεις σας στον αγροτικό τομέα, στην τουριστική ανάπτυξη, στις επιστήμες και στην έρευνα, στα γράμματα και στις τέχνες, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό. Σ’ αυτό τον καινούργιο κόσμο της νέας εποχής τα Χανιά είναι μπροστά,  συμμετέχουν και κερδίζουν.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κρήτη η Ζωή μας».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της τελευταίας πενταετίας τονίζοντας πως για τον ίδιο αλλά και για όλους τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης του ο συγκρητισμός ήταν ο κεντρικός άξονας σε κάθε δράση, σε κάθε απόφαση. Μακριά από τοπικισμούς και άγονες αντιπαραθέσεις με μόνο γνώμονα το συμφέρον της Κρήτης.

«Αναλαμβάνοντας την ευθύνη διοίκησης της Περιφέρειας, προέταξα, μαζί με τους συνεργάτες μου, την ανάγκη να  καταστήσουμε τον θεσμό μια ισχυρή πολιτική και αναπτυξιακή υποδομή. Δεν παγιδευτήκαμε σε μάχες χαρακωμάτων. Ούτε ακολουθήσαμε άγονες αντιπαραθέσεις. Δουλεύοντας ακατάπαυστα, προσπαθήσαμε να διευρύνουμε τα όρια μας, όπως θα έλεγε και ο μεγάλος Κρητικός Νίκος Καζαντζάκης. Το αποτύπωμα του έργου μας είναι ισχυρό και διακριτό παντού.»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κρήτη η Ζωή μας» αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού, ένα πρόγραμμα που όπως είπε έχει καταρτιστεί μέσα από μία μακρά διαβούλευση με όλους τους φορείς τους νησιού, τα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα επιμελητήρια, τους δήμους, τους τουριστικούς και επιχειρηματικούς φορείς, τους εκπροσώπους των αγροτών. Ένα πρόγραμμα που στηρίζεται: στην κοινωνική και πολιτική συνεργασία με επίκεντρο τον άνθρωπο. Την οικονομική ανάπτυξη στηριζόμενη στους βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες του νησιού τον αγροτικό τομέα τον τουρισμό τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Την εξωστρέφεια της Κρήτης. Την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής και κυρίως της κλιματικής αλλαγής και τέλος την κατάρτιση ενός περιφερειακού σχεδίου παραγωγικής και οικονομικής και αναπτυξιακής ανασυγκρότησης του νησιού.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης έκλεισε την ομιλία του καλώντας όλους τους κρητικούς να συμπαραταχθούν με το συνδυασμό «Κρήτη η Ζωή μας» και να του δώσουν τη δύναμη για να κάνουν πράξη το σχέδιο για την Κρήτη του 2030.

«Στα Χανιά χτυπάει η καρδιά της Κρήτης. Γιατί τα Χανιά είναι η κόκκινη κλωστή που ενώνει:  την ιστορία μας με το παρόν και το μέλλον μας, τις μνήμες μας με τις προσδοκίες μας, τις αγωνίες με τους πόθους μας.

Τα Χανιά είναι ο φάρος μας.

Η προσφορά τους στην ιστορία και στην αναγέννηση της Κρήτης μάς δίνει δύναμη για να προχωρήσουμε μπροστά. Η Κρήτη ποτέ δεν παλινδρόμησε στο παρελθόν. Οι Κρητικοί έδιναν και δίνουν μάχες για το παρόν και το μέλλον. Η φλόγα της αλλαγής ήταν αυτή που πάντα τους καθοδηγούσε και τους ενέπνεε. Η ζωή τους, η ζωή όλων μας είναι ο τόπος μας, ο κόσμος μας. Είναι η ζωή της Κρήτης.» κατέληξε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα με τραυματισμό μιας γυναίκας

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα με τραυματισμό μιας γυναίκας

Αναστάτωση επικράτησε τα ξημερώματα στο Ηράκλειο από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε γκαρσονιέρα 1ου ορόφου.  ...
Ορκίστηκε η νέα Περιφερειακή αρχή

Ορκίστηκε η νέα Περιφερειακή αρχή

Με την φράση «πεμπτουσία της πολιτικής μας είναι η συμμετοχή όλων στο έργο που καλούμαστε να υλοποιήσουμε», ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, έδωσε...
Η Ελένη Μπορμπουδάκη στο «τιμόνι» της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Η Ελένη Μπορμπουδάκη στο «τιμόνι» της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Τα ονόματα των 7 νέων Διοικητών των Περιφερειών Υγείας (ΥΠΕ) ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με την Ελένη Μπορμπουδάκη να αναλαμβάνει τα ηνία...
Δέκα κλοπές κοσμημάτων είχε διαπράξει 33χρονος στο Ηράκλειο

Δέκα κλοπές κοσμημάτων είχε διαπράξει 33χρονος στο Ηράκλειο

Αφαίρεσε κοσμήματα η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.000 ευρώ
Από λοιμογονικό παράσιτο ο θάνατος των ψαριών στο φράγμα Αποσελέμη στην Κρήτη

Από λοιμογονικό παράσιτο ο θάνατος των ψαριών στο φράγμα Αποσελέμη στην Κρήτη

Συναγερμός σήμανε στις τοπικές υγειονομικές αρχές της Κρήτης από τον εντοπισμό δεκάδων νεκρών ψαριών μέσα σε ταμιευτήρα του φράγματος Αποσελέμη....
Έκτακτο σχέδιο για τη «μάστιγα» των τροχαίων στην Κρήτη - Συνάντηση Μητσοτάκη με υφ. Προστασίας του Πολίτη

Έκτακτο σχέδιο για τη «μάστιγα» των τροχαίων στην Κρήτη - Συνάντηση Μητσοτάκη με υφ. Προστασίας του Πολίτη

Το Έκτακτο Σχέδιο προβλέπει μεγαλύτερη παρουσία της Αστυνομίας, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, μηδενική ανοχή χωρίς χαριστικές ρυθμίσεις, ενίσχυση της αστυνομικής...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αγαθόνικος Θεοπρέπιος, Θεοπρεπής, Θεοπρεπία, Θεοπρεπή