ΡΕΘΥΜΝΟ

Στη Βουλή το αίτημα του ΓΕΛ Περάματος για την άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών

27-10-2018 09:22
Στη Βουλή το αίτημα του ΓΕΛ Περάματος για την άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Την επιστολή διαμαρτυρίας του Γενικού Λυκείου Περάματος Ρεθύμνου, αναφορικά με τα εκπαιδευτικά κενά που συνεχίζουν να υφίστανται από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε βασικούς κλάδους, κατέθεσε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης, αξιοποιώντας τη διαδικασία των κοινοβουλευτικών αναφορών.
Ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής διεκδικεί άμεσες λύσεις για την πληθώρα καταγεγραμμένων λειτουργικών κενών σε σχολεία της ενδοχώρας και συγκεκριμένα των περιπτώσεων που καταγράφονται στο Δήμο Μυλοποτάμου, καλώντας τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κ. Γαβρόγλου να σταματήσει να αγνοεί επιδεικτικά τις εκπαιδευτικές ανάγκες μίας ιδιαίτερα ευαίσθητης περιοχής.
Όπως επισημαίνει ο ίδιος, η οριακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα σχολεία του Νομού, έπειτα από διαδοχικά λάθη, αστοχίες και παραλείψεις, απαιτούν την άμεση δρομολόγηση όλων των αναγκαίων ενεργειών ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η πρόσβαση στο αυτονόητο και δημοκρατικό δικαίωμα στην εκπαίδευση με ίσες ευκαιρίες για όλους.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Γενικού Λυκείου Περάματος Ρεθύμνου:
«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Ο Διευθυντής, οι καθηγητές, οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Περάματος Ρεθύμνου διαμαρτυρόμαστε έντονα για την έλλειψη διδακτικού προσωπικού στο Σχολείο μας, σαράντα (40) μέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους. Συγκεκριμένα, υπάρχει έλλειψη 40 ωρών ΠΕ 03 (Μαθηματικών), 16 ωρών ΠΕ 86 (Πληροφορικής) και 10 ωρών ΠΕ 08 (Καλλιτεχνικών). Είμαστε το μεγαλύτερο Λύκειο του Νομού Ρεθύμνης (227 μαθητές) και απέχουμε 27km από το Ρέθυμνο.
Είμαστε ένα σχολείο με τεράστια δυναμική (αύξηση μαθητικού δυναμικού 38% την τελευταία τριετία), με μεγάλες επιτυχίες στην εισαγωγή μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (90% το 2017, 80% το 2018) και με μεγάλες επιτυχίες σε Πανελλήνιους Σχολικούς αγώνες (Διαγωνισμός Ευκλείδης & Αρχιμήδης, Βουλή των Εφήβων, αγώνες ποδοσφαίρου κοριτσιών 3η θέση το 2016 & 4η θέση το 2015 και αγώνες ποδοσφαίρου αγοριών 4η θέση το 2017 κ.α.). Εδρεύουμε σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή, στην έδρα του Δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, και πασχίζουμε μαζί με όλους τους φορείς της περιοχής για την εκπαιδευτική και πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας.
Σας κάνουμε γνωστό ότι φέτος βιώνουμε πολύ δύσκολες καταστάσεις με μεγάλες ελλείψεις καθηγητών. Τα 2/3 των μαθητών μας δεν διδάσκονται ένα ιδιαίτερα βασικό μάθημα (Μαθηματικά), που θα καθορίσει το μέλλον τους. Είναι αδιανόητο, απαράδεκτο και προσβλητικό για το σχολείο και την περιοχή να μην έχουν διδαχθεί καθόλου οι 158 μαθητές των Α΄ & Β΄ τάξεων Άλγεβρα και Γεωμετρία, αφού ο ένας Μαθηματικός που υπάρχει διδάσκει αναγκαστικά στη Γ΄ τάξη. Επίσης, είναι αδιανόητο να μην διδάσκεται καθόλου Πληροφορική στο σχολείο μας, το οποίο επιπλέον στερείται την ηλεκτρονική υποστήριξη που παρέχει ένας καθηγητής Πληροφορικής.
Επιπλέον, δεν διδάσκονται οι μαθητές «Καλλιτεχνικά» και «Ελεύθερο Σχέδιο» (μάθημα Πανελλαδικώς Εξεταζόμενο). Το Γενικό Λύκειο Περάματος Ρεθύμνου δεν επαιτεί, απαιτεί :Την άμεση κάλυψη όλων των κενών. Απαιτούμε το αυτονόητο και δημοκρατικό δικαίωμα της δημόσιας δωρεάν Παιδείας και το δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες όλων των μαθητών μας. Ελπίζουμε να εισακουστούν οι απόψεις μας και να βρεθούν άμεσα λύσεις.
Με τιμή,
Ο Διευθυντής
Το 15/μελές Συμβούλιο
Ο Σύλλογος Διδασκόντων
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων»

 

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
NO SMOKING
Νίκος Μολδοβανίδης
Οδηγώντας…
Νίκος Δερεδάκης
Νέα πλατεία στα Περιβόλια
Νίκος Μολδοβανίδης
Ευρωπαϊκές διαδρομές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βραβεύτηκαν οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου που έσωσαν πολίτες από τις πλημμύρες

Βραβεύτηκαν οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου που έσωσαν πολίτες από τις πλημμύρες

Τους αστυνομικούς που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έσωσαν πολίτες από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου στην Κρήτη, βράβευσε χθες ο Γενικός...
Η άμεση αντίδραση του πολιτιστικού συλλόγου Ακτούντα

Η άμεση αντίδραση του πολιτιστικού συλλόγου Ακτούντα

Άμεσα και με ιδιαίτερη ευαισθησία αντέδρασε η διοίκηση και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακτούντα στο σχόλιο για την αφίσα που κάποιοι φρόντισαν να...
Τυχερή 59χρονη ρεθυμνιώτισσα που παρασύρθηκε από τα κύματα στο «Φωτεινάρι» του Πλακιά και σώθηκε από τους ναυαγοσώστες

Τυχερή 59χρονη ρεθυμνιώτισσα που παρασύρθηκε από τα κύματα στο «Φωτεινάρι» του Πλακιά και σώθηκε από τους ναυαγοσώστες

Εντοπίστηκε τρία μίλια ανοιχτά της ακτής
«Aνάχωμα» στις παραβάσεις στο ιστορικό κέντρο με την ενεργοποίηση των καμερών

«Aνάχωμα» στις παραβάσεις στο ιστορικό κέντρο με την ενεργοποίηση των καμερών

Επιχειρεί να βάλει ο δήμος Ρεθύμνης- Σε εξέλιξη οι διαδικασίες
Ημέρα μιτάτου και φέτος στο Πετρομούρι

Ημέρα μιτάτου και φέτος στο Πετρομούρι

Στο Πετρομούρι ψηλά στον Ψηλορείτη γιόρτασε και φέτος τη μέρα μιτάτου ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού Καλογέρου Αμαρίου....
Προσβολή για τους νεκρούς, για τους καλλιτέχνες, για το χωριό...

Προσβολή για τους νεκρούς, για τους καλλιτέχνες, για το χωριό...

Τι δουλειά μπορεί να έχουν οι κρητικοί καλλιτέχνες στα ταμπλό με τα αγγελτήρια μνημοσυνών και κηδειών;...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜEΡΑ ΘYΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡIΟΥ ΣΚΛAΒΩΝ ΚΑI ΤΗΣ ΑΠΑΓOΡΕΥΣHΣ ΤΟΥ