ΚΡΗΤΗ

Στο εδώλιο 12 κατηγορούμενοι για την απαγωγή Λεμπιδάκη

07-12-2018 07:23
Στο εδώλιο 12 κατηγορούμενοι για την απαγωγή Λεμπιδάκη

ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Τη Δευτέρα έχει οριστεί να ξεκινήσει η δίκη για μία από τις πλέον σοβαρές υποθέσεις απαγωγής στην Ελλάδα, της απαγωγής του ηρακλειώτη επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, θα καθίσουν οι 12 άνδρες που φέρονται να πήραν μέρος στην απαγωγή του επιχειρηματία, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό του παθόντος ή άλλου σε πράξη για την οποία δεν υπάρχει υποχρέωση, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (οι 10) και για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (οι 2), για διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας πολεμικού τυφεκίου, καθώς και για διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού τυφεκίου. Όλες οι παραπάνω πράξεις είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.
Εκτός από τα πέντε κακουργήματα, οι “12” κατηγορούνται και για πλημμεληματικές πράξεις. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται – κατά περίπτωση – για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα, για την πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, τελεσθείσας διά πυρός, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, για κλοπή, για αντίσταση, για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και για παράνομη κατοχή φωτοβολίδων.

ΟΚΤΩ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ
Από τους 12 κατηγορούμενους, οι 8 παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι 4 είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, στη φυλακή βρίσκονται τα επτά άτομα που συνελήφθησαν στις 2 Οκτωβρίου του 2017, ημέρα απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη από την ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για επτά άνδρες ηλικίας από 24 έως 61 ετών. Ο όγδοος κατηγορούμενος συνελήφθη λίγες εβδομάδες μετά την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Αναφορικά με τους τέσσερις κατηγορούμενους που παραμένουν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, όλοι τους οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών Αρχών στις αρχές του φθινοπώρου. Μετά τις απολογίες τους, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους: Πρόκειται για έναν 39χρονο κάτοικο Αθηνών, έναν 46χρονο Κρητικό, μόνιμο κάτοικο Αθηνών, καθώς και δύο Ρεθυμνιώτες ηλικίας 41 και 49 ετών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο κατηγορητήριο ηγετικό ρόλο στην απαγωγή φέρονται να είχαν οι δύο εξ αυτών. Πρόκειται για δύο 46χρονους Κρητικούς. Ο ένας είναι προφυλακισμένος, ενώ ο δεύτερος είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Μεταξύ των ενεργειών που φέρονται να τέλεσαν οι φερόμενοι “εγκέφαλοι” της οργάνωσης περιλαμβάνονται ο ακριβής σχεδιασμός της απαγωγής, η στρατολόγηση τυχόν νέων μελών, ο προγραμματισμός των επικοινωνιών που γίνονταν με τους οικείους του απαχθέντος (συνολικά 32), η εξασφάλιση όλων των υλικών μέσων που ήταν απαραίτητα (καταλύματα, οχήματα, όπλα, κινητά τηλέφωνα, τρόφιμα κ.λπ.), αλλά και ο καταμερισμός καθηκόντων μεταξύ των υπόλοιπων μελών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος Κρητικός, που ζει στην Αθήνα, φέρεται ως το άτομο που μεταξύ άλλων διένειμε ρόλους και καθήκοντα στο κάθε μέλος, ενώ φέρεται από τις Αρχές ότι ήταν εκείνος που επιμελήθηκε και εκτέλεσε – μαζί με άλλα, άγνωστα άτομα – την επιχείρηση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Εξάλλου, ο έτερος φερόμενος “εγκέφαλος” ήταν εκείνος ο οποίος φέρεται να οργάνωνε και να διεύθυνε τον τρόπο ανάθεσης των εκάστοτε καθηκόντων και ενεργειών, έχοντας φυσική παρουσία στους χώρους φύλαξης του Λεμπιδάκη για κάποιο χρονικό διάστημα.
Συνολικά ο Μιχάλης Λεμπιδάκης κρατήθηκε για 186 μέρες και ενώ αρχικά οι απαγωγείς ζητούσαν από την οικογένεια του την καταβολή του “αστρονομικού” ποσού των 100 εκατομμυρίων ευρώ, το διάστημα πριν την απελευθέρωσή του από την ΕΛ.ΑΣ. είχαν ρίξει – κατά πολύ – τις απαιτήσεις τους. Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα πριν πέσουν στη “φάκα” των Αρχών, οι απαγωγείς φέρονται να είχαν ρίξει τις απαιτήσεις τους κάτω από τα 20 εκατομμύρια ευρώ.
Ο επίλογος στην πρωτοφανή περιπέτεια του 54χρονου επιχειρηματία γράφτηκε το πρωί της 2ας Οκτωβρίου του 2017 σε μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων στην γέφυρα της Ζουρίδας στο Ρέθυμνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αιμίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλιος, Μίλια Κόδρος, Κόδρα