ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο νέο του «σπίτι» το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου

08-11-2018 10:20
Χαρά Βηλάρα
Στο νέο του «σπίτι» το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ, ΕΝΤΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Στο νέο του «σπίτι» μετακόμισε το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου. Τυπικά ακόμη δεν έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του στο νέο χώρο, στο κτήριο Δελφίνι, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της μετακόμισης έχει γίνει και εντός των επόμενων ημερών θα έχει ολοκληρωθεί.
Τα εγκαίνια στο νέο χώρο, σύμφωνα με την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Ρένα Κουτσαλεδάκη, θα γίνουν πιθανότατα εντός Νοεμβρίου, καθώς αναμένεται η έγκριση από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Στο νέο χώρο, σύμφωνα με την ίδια, έχουν μεταφερθεί τα έπιπλα και ένα μεγάλο μέρος του αρχειακού υλικού.
Υπενθυμίζουμε ότι το παλιό κτήριο του λιμεναρχείου, έχει σοβαρά προβλήματα και για αυτό είχε κριθεί αναγκαία η μεταφορά των υπηρεσιών του στο κτήριο το «Δελφινιού» και συγκεκριμένα στο ανατολικό τμήμα του.
Το έργο της μεταστέγασης ανήλθε στο ποσό των 128 χιλιάδων ευρώ, ένα κονδύλι που καλύφθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Σε ό,τι αφορά τη χρήση του παλιού κτηρίου, προφανώς θα πρέπει πρώτα να γίνει η αποκατάστασή του, όπως άλλωστε ορίζει και στην απόφαση του Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η χρήση.
Όπως σημείωσε μιλώντας στην «Κ.Ε.» η κα Κουτσαλεδάκη, το ΚΑΣ ορίζει την ανάγκη αποκατάστασης του χώρου και στη συνέχεια ένα μέρος του κτηρίου να είναι επισκέψιμο για το κοινό(σαν εκθετήριο ή μουσειακός χώρος).
Ωστόσο, η κα Κουτσαλεδάκη, τόνισε ότι για η χρήση του κτηρίου το Λ.Τ. έχει ζητήσει και τη γνώμη της ομάδας των μελετητών που εκπονούν το Master Plan και σε επόμενο συμβούλιο το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου θα συζητήσει για τον καθορισμό των χρήσεων . «Είναι δημόσια περιουσία, πρέπει να υπακούει στους όρους του ΚΑΣ και να συνάδει με το χαρακτήρα της περιοχής».
ΜΕΛΕΤΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ
Στο μεταξύ μια σειρά από αποφάσεις πάρθηκαν στο πλαίσιο της συζήτησης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Λ.Τ.
Ψηφίστηκε η εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης του αιγυπτιακού φάρου, των ενετικών τειχών και του περιβάλλοντα χώρου, μια μελέτη δηλαδή στατικότητας. Όπως σημείωσε η κα Κουτσαλεδάκη, επειδή δεν υπάρχει αρχιτέκτονας στην υπηρεσία της αρχαιολογίας, που είναι αρμόδια, το Λ.Τ. ανέλαβε να εκπονήσει τη μελέτη, ενώ σε ό,τι αφορά το φάρο, τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με επαγγελματίες του τουρισμού να εξευρεθεί κονδύλι για να γίνει η αποκατάσταση αφού ολοκληρωθεί η μελέτη.
Ψηφίστηκε επίσης η εκπόνηση μελέτης για την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των στεγάστρων στην περιοχή του Κιουλούμπαση. «Θα πρέπει να γίνει μια μελέτη για την ανάδειξη της περιοχής, να υπάρχει ομοιομορφία, λειτουργικότητα, σωστός φωτισμός», σημείωσε η κα Κουτσαλεδάκη.
Παράλληλα θα εκπονηθεί μελέτη για την αναβάθμιση της περιοχής, όπου σήμερα βρίσκεται ο επιβατικός σταθμός εντός του λιμένα, με την κατεδάφιση του κτηρίου. «Ο επιβατικός σταθμός ακουμπά στα τείχη, πρέπει να φύγει, να αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά η περιοχή. Με διαγωνισμό θα κατασκευαστεί αργότερα ένας επιβατικός σταθμός σε κάποιο σημείο, σύμφωνα και με τις απαιτήσεις των υδροπλάνων», υπογράμμισε η πρόεδρος του Λ.Τ.

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
Φωτογραφική (ν)τροπολογία
Του Γιώργου Παπακωνσταντή, υποψήφιου δημάρχου Μυλοποτάμου
Ο Μυλοπόταμος αξίζει πολύ περισσότερα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο του ο Σταύρος Βουρβαχάκης

Παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο του ο Σταύρος Βουρβαχάκης

Στις 10 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου οι ανακοινώσεις του υποψηφίου δημάρχου Ρεθύμνου...
Ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο του ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Θανάσης Χαριτάκης

Ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο του ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Θανάσης Χαριτάκης

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Άγιο Βασίλειο
Βαθύτατη συγκίνηση για την εκδημία του αρχιεπισκόπου Στυλιανού Χαρκιανάκη

Βαθύτατη συγκίνηση για την εκδημία του αρχιεπισκόπου Στυλιανού Χαρκιανάκη

Η τοπική εκκλησία θα τιμήσει τον μακαριστό Στυλιανό με απόφαση του μητροπολίτη Ευγένιου...
Σύλληψη ενός 18χρονου για κλοπή στο Ρέθυμνο

Σύλληψη ενός 18χρονου για κλοπή στο Ρέθυμνο

Έναρξη νέων τμημάτων Επαγγελματικής  Τυροκομίας στο ΙΙΕΚ GRANT

Έναρξη νέων τμημάτων Επαγγελματικής Τυροκομίας στο ΙΙΕΚ GRANT

H Τυροκομία, μια Τέχνη με Μέλλον στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη!
Ο εορτασμός της εθνικής επετείου στο Ρέθυμνο - Δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες (ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου στο Ρέθυμνο - Δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες (ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Θερμό χειροκρότημα στον μικρό Γιώργο Δάρρα που παρέλασε με το ΕΕΕΕΚ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Φίλητος, Φιλήτα, Φιλήτη Λήδα, Λύδα Λυδία Μακεδόνιος, Μακεδόνας, Μακεδόνης, Μακεδονία, Μακεδονούλα, Μακεδονίτσα, Μακεδών Ματρώνα, Ματρόνα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ