ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο νέο του «σπίτι» το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου

08-11-2018 10:20
Χαρά Βηλάρα
Στο νέο του «σπίτι» το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ, ΕΝΤΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Στο νέο του «σπίτι» μετακόμισε το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου. Τυπικά ακόμη δεν έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του στο νέο χώρο, στο κτήριο Δελφίνι, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της μετακόμισης έχει γίνει και εντός των επόμενων ημερών θα έχει ολοκληρωθεί.
Τα εγκαίνια στο νέο χώρο, σύμφωνα με την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Ρένα Κουτσαλεδάκη, θα γίνουν πιθανότατα εντός Νοεμβρίου, καθώς αναμένεται η έγκριση από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Στο νέο χώρο, σύμφωνα με την ίδια, έχουν μεταφερθεί τα έπιπλα και ένα μεγάλο μέρος του αρχειακού υλικού.
Υπενθυμίζουμε ότι το παλιό κτήριο του λιμεναρχείου, έχει σοβαρά προβλήματα και για αυτό είχε κριθεί αναγκαία η μεταφορά των υπηρεσιών του στο κτήριο το «Δελφινιού» και συγκεκριμένα στο ανατολικό τμήμα του.
Το έργο της μεταστέγασης ανήλθε στο ποσό των 128 χιλιάδων ευρώ, ένα κονδύλι που καλύφθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Σε ό,τι αφορά τη χρήση του παλιού κτηρίου, προφανώς θα πρέπει πρώτα να γίνει η αποκατάστασή του, όπως άλλωστε ορίζει και στην απόφαση του Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η χρήση.
Όπως σημείωσε μιλώντας στην «Κ.Ε.» η κα Κουτσαλεδάκη, το ΚΑΣ ορίζει την ανάγκη αποκατάστασης του χώρου και στη συνέχεια ένα μέρος του κτηρίου να είναι επισκέψιμο για το κοινό(σαν εκθετήριο ή μουσειακός χώρος).
Ωστόσο, η κα Κουτσαλεδάκη, τόνισε ότι για η χρήση του κτηρίου το Λ.Τ. έχει ζητήσει και τη γνώμη της ομάδας των μελετητών που εκπονούν το Master Plan και σε επόμενο συμβούλιο το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου θα συζητήσει για τον καθορισμό των χρήσεων . «Είναι δημόσια περιουσία, πρέπει να υπακούει στους όρους του ΚΑΣ και να συνάδει με το χαρακτήρα της περιοχής».
ΜΕΛΕΤΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ
Στο μεταξύ μια σειρά από αποφάσεις πάρθηκαν στο πλαίσιο της συζήτησης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Λ.Τ.
Ψηφίστηκε η εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης του αιγυπτιακού φάρου, των ενετικών τειχών και του περιβάλλοντα χώρου, μια μελέτη δηλαδή στατικότητας. Όπως σημείωσε η κα Κουτσαλεδάκη, επειδή δεν υπάρχει αρχιτέκτονας στην υπηρεσία της αρχαιολογίας, που είναι αρμόδια, το Λ.Τ. ανέλαβε να εκπονήσει τη μελέτη, ενώ σε ό,τι αφορά το φάρο, τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με επαγγελματίες του τουρισμού να εξευρεθεί κονδύλι για να γίνει η αποκατάσταση αφού ολοκληρωθεί η μελέτη.
Ψηφίστηκε επίσης η εκπόνηση μελέτης για την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των στεγάστρων στην περιοχή του Κιουλούμπαση. «Θα πρέπει να γίνει μια μελέτη για την ανάδειξη της περιοχής, να υπάρχει ομοιομορφία, λειτουργικότητα, σωστός φωτισμός», σημείωσε η κα Κουτσαλεδάκη.
Παράλληλα θα εκπονηθεί μελέτη για την αναβάθμιση της περιοχής, όπου σήμερα βρίσκεται ο επιβατικός σταθμός εντός του λιμένα, με την κατεδάφιση του κτηρίου. «Ο επιβατικός σταθμός ακουμπά στα τείχη, πρέπει να φύγει, να αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά η περιοχή. Με διαγωνισμό θα κατασκευαστεί αργότερα ένας επιβατικός σταθμός σε κάποιο σημείο, σύμφωνα και με τις απαιτήσεις των υδροπλάνων», υπογράμμισε η πρόεδρος του Λ.Τ.

Γνώμες

Μανώλης Πετράκης
“Θάνατος”
Νίκος Μολδοβανίδης
Ιστορικές στιγμές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κοινή πορεία στο μέλλον» για τον Γιάννη Ταταράκη

«Κοινή πορεία στο μέλλον» για τον Γιάννη Ταταράκη

ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!...
Στο παλιό δημοτικό σχολείο της Ορνέ οι μετανάστες που εντοπίστηκαν νότια της Αγίας Γαλήνης

Στο παλιό δημοτικό σχολείο της Ορνέ οι μετανάστες που εντοπίστηκαν νότια της Αγίας Γαλήνης

Στο παλιό δημοτικό σχολείο της Ορνέ μεταφέρονται οι 29 μετανάστες, που εντοπίστηκαν σε μικρό πλοιάριο 40 μίλια νοτιοδυτικά της Αγίας Γαλήνης νωρίς το μεσημέρι....
Στην Αγία Γαλήνη μετανάστες που κινδύνευσαν στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Γαύδο

Στην Αγία Γαλήνη μετανάστες που κινδύνευσαν στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Γαύδο

Στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης μεταφέρθηκαν τα πιθανότατα 29 άτομα, που εντοπίστηκαν να πλέουν σε σκάφος νοτιοανατολικά της Γαύδου....
Εθελοντικός καθαρισμός στα Τρία Μοναστήρια

Εθελοντικός καθαρισμός στα Τρία Μοναστήρια

Αντιδρά στο οικονομικό αντίτιμο για τους Αρκάδιους Αγώνες ο Μανούσος Μανουσογιάννης

Αντιδρά στο οικονομικό αντίτιμο για τους Αρκάδιους Αγώνες ο Μανούσος Μανουσογιάννης

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου

24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου

ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Thassostraveller.gr

Holiday accommodation, Apartments, Studios, Villas, Hotels & Activities in Thassos island, Greece. Explore Thassos, holidays in Thassos island.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη & responsive ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Συνδρομητική υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με ποικιλία themes - templates & τεχνική υποστήριξη.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Your Cretan Local

Explore Crete like a local! Private tours & excursions in Crete. Activities in Rethymno, Chania, Heraklion & Lasithi, Crete. Custom & private tours & VIP services.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Φίλιππος, Φιλιππής, Φίλιππας, Φιλιππάκης Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ