ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση Κεφαλογιάννη – ιερέων στο Ρέθυμνο

06-12-2018 07:47
Συνάντηση Κεφαλογιάννη – ιερέων στο Ρέθυμνο

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερατικού Συνδέσμου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου συναντήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τα ζητήματα ρύθμισης των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας. Από το Δ.Σ. των ιερέων συμμετείχαν ο Πρόεδρος π. Δημήτριος Σωπασουδάκης και οι π. Θεόδωρος Σηφάκης, π. Γεώργιος Λελεδάκης, π. Νικόλαος Ζολωτάκης.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα της προτεινόμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης (άρθρο 21 για το θεσμό της οικογένειας και άρθρο 3 για την Ορθόδοξη Εκκλησία) και την πρόταση περί «ουδετεροθρησκείας», της μισθοδοσίας του Ιερού Κλήρου και της αξιοποίησης της Εκκλησιαστικής Περιουσίας. Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία να αναπτυχθούν τα προβλήματα των πολιτών σε επίπεδο καθημερινότητας λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και να αναδειχθεί το έργο που επιτελεί η τοπική μας εκκλησία.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Κεφαλογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Τόσο για εμένα προσωπικά, όσο και για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, οι σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας αποτελούν ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που συνδέεται με την ιστορία του Έθνους μας και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει πεδίο ανάπτυξης ιδεοληπτικών εμμονών. Η άτακτη υποχώρηση του κ. Τσίπρα από τη θέση του περί συνταγματικού διαχωρισμού κράτους- εκκλησίας επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την προχειρότητα και την αμιγώς δημαγωγική προσέγγιση με βάση την οποία πολιτεύεται. Η παρουσίαση από την Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου 10.000 ιερέων ως κάποιων που πρέπει να απολυθούν για να προβλεφθούν στη θέση τους ισάριθμοι νέοι δημόσιοι υπάλληλοι μηδενίζει με χυδαίο τρόπο το μεγάλο κοινωνικό τους έργο, ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, και υποτιμά ταυτόχρονα τη νοημοσύνη των πολιτών. Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι ως Νέα Δημοκρατία είμαστε κάθετα αντίθετοι σε μια συμφωνία που δεν θα κατοχυρώνει πλήρως τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των κληρικών. Παράλληλα, εκφράζουμε τη δικαίωσή μας, τόσο για το ζήτημα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, το οποίο έχουμε ήδη από το 2013 νομοθετήσει, όσο και για τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας και όχι συνταγματικής αναθεώρησης, που θα γίνει μέσα από ένα σοβαρό διάλογο Εκκλησίας και Πολιτείας».

Γνώμες

Γεώργιος Δ. Μιχαηλίδης
Τι σημαίνει «Ρέθυμνο - Ενεργοί Πολίτες»
Νίκος Μολδοβανίδης
Ζήτημα δεύτερον
Νίκος Μολδοβανίδης
I feel sorry for Greece

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ίδρυση δικτύου για την αναγέννηση της καλλιέργειας της χαρουπιάς στις χώρες της Μεσογείου

Ίδρυση δικτύου για την αναγέννηση της καλλιέργειας της χαρουπιάς στις χώρες της Μεσογείου

Αποφασίστηκε στο συνέδριο τους στην Κρήτη από επιστήμονες και καλλιεργητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό....
Πυρκαγιά  στη Σκεπαστή του Δήμου Μυλοποτάμου

Πυρκαγιά στη Σκεπαστή του Δήμου Μυλοποτάμου

ΤΈΣΣΕΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ Π.Υ ΚΡΗΤΗΣ
Δύο νέες γυναικείες υποψηφιότητες για τον συνδυασμό Μαρινάκη

Δύο νέες γυναικείες υποψηφιότητες για τον συνδυασμό Μαρινάκη

Λίγο πριν την ολοκλήρωση των συνδυασμών, δύο ακόμα ονόματα νεαρών γυναικών διέρρευσαν για το ψηφοδέλτιο της Νέας Αντίληψης του Γιώργου Μαρινάκη....
«Η λύση των ορίων των οικισμών είναι το μεγάλο επίτευγμα της δημοτικής αρχής»

«Η λύση των ορίων των οικισμών είναι το μεγάλο επίτευγμα της δημοτικής αρχής»

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΙΑΝΟ ΚΑΜΠΟ...
Ν. Δερεδάκης: «Προτεραιότητα στην καθημερινότητα, την παιδεία και τον πολιτισμό»

Ν. Δερεδάκης: «Προτεραιότητα στην καθημερινότητα, την παιδεία και τον πολιτισμό»

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΞΙΖΕΙΣ» ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΑΜ FM ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...
Α. Τσικιντίκου: «Ο Δήμος θα πρέπει να έχει βασικό ρόλο στο επιχειρείν»

Α. Τσικιντίκου: «Ο Δήμος θα πρέπει να έχει βασικό ρόλο στο επιχειρείν»

H ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΑΜ FM ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Νίκη