ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση με τους φορείς της Παιδείας είχαν οι υπ. Σύμβουλοι του Θοδωρή Νίνου

16-05-2019 01:07
Συνάντηση με τους φορείς της Παιδείας είχαν οι υπ. Σύμβουλοι του Θοδωρή Νίνου

Συνάντηση με φορείς της Παιδείας είχε την Τετάρτη το πρωί η ομάδα Παιδείας του συνδυασμού «ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΞΙΖΕΙΣ» του υπ. Δημάρχου Θοδωρή Νίνου.

Συγκεκριμένα, η ομάδα των υποψηφίων Συμβούλων επισκέφθηκε το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνου στη περιοχή Αθάνατος. Ο Προϊστάμενος του Τμήματος, κ. Γιώργος Σπαντιδάκης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα Παιδείας. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στα προβλήματα υποχρηματοδότησης, αφού οι πόροι από το κεντρικό κράτος έχουν υποστεί μείωση τα τελευταία χρόνια και γίνονται με βάση την απογραφή του 2011, ενώ, εν τω μεταξύ, ο πληθυσμός του Δήμου έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση. Επίσης, τόνισε, ότι θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη χρηματοδότηση από πόρους του  Δήμου, ώστε να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα κτηριακά προβλήματα των σχολείων, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ο αριθμός των καθαριστριών δεν επαρκεί και θα ήταν ορθότερο να διοριστούν μόνιμες καθαρίστριες. Ο κ. Σπαντιδάκης κατέληξε ότι αν υπάρξει δυνατότητα, θα ήταν προς όφελος του Τμήματος Παιδείας να στελεχωθεί με περισσότερους υπαλλήλους, αφού το έργο που επιτελεί είναι πολύ μεγάλο και αφορά σχεδόν ενενήντα σχολικές μονάδες.

Στη συνέχεια η ομάδα Παιδείας του Συνδυασμού επισκέφθηκε την Προϊσταμένη Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Ευαγγελία Μαντά, η οποία τους εξέθεσε τον προβληματισμό της για το πώς θα μπορέσει να ανταπεξέλθει με την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή, που από την περυσινή χρονιά έχει αρχίσει να εφαρμόζεται. Ο Δήμος, είπε η κ. Μαντά, καταβάλλει προσπάθειες για να λύσει το στεγαστικό πρόβλημα των Νηπιαγωγείων, με την τοποθέτηση έξι προκατασκευασμένων αιθουσών, αλλά είναι δεδομένο ότι τον Σεπτέμβρη θα υπάρξουν προβλήματα, αφού οι κτηριακές υποδομές της προσχολικής αγωγής είναι διαχρονικά ελλιπείς.

Τέλος, οι υποψήφιοι Σύμβουλοι του συνδυασμού «ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΞΙΖΕΙΣ» επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης και συνομίλησαν με τον Προϊστάμενο κ. Γιάννη Μαρκαντέ. Ο κ. Μαρκαντές αναφέρθηκε στις πεπαλαιωμένες κτηριακές υποδομές, με λυόμενες και προκάτ αίθουσες, που έρχονται σε αντίθεση με τις καινούργιες σχολικές μονάδες. Αναφέρθηκε σε μικρές αίθουσες, που κυριολεκτικά ασφυκτιούν μαθητές και εκπαιδευτικοί, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην έλλειψη οικοδομικών αδειών των περισσότερων σχολείων, που λειτουργεί ως τροχοπέδη σε διάφορα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, που δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα σχολεία λόγω αυτής της έλλειψης. Ο κ. Μαρκαντές αναφέρθηκε θετικά στις κινήσεις που γίνονται για την ανέγερση των Πειραματικών σχολείων στην περιοχή του Πανεπιστημίου, σημείωσε όμως ότι η ολοκλήρωσή τους, χρονικά, βρίσκεται αρκετά μακριά. Αλλά και τα Ειδικά σχολεία που θα μεταστεγαστούν στις εγκαταστάσεις του ΚΕΓΕ, είνα μια χρονοβόρα διαδικασία, αφού χρειάζονται αρκετές βελτιωτικές παρεμβάσεις στο κτήριο του ΚΕΓΕ.

Οι υποψήφιοι Σύμβουλοι ανέπτυξαν το πρόγραμμα του συνδυασμού «ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΞΙΖΕΙΣ» γαι την Παιδεία, υποσχόμενοι ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη και βελτίωση της Παιδείας στον Δήμο Ρεθύμνου.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Νίκος Δερεδάκης, Βιργινία Γιάννιτσα-Γεωργακάκη και Μαρκέλλα Καργιανάκη καθώς και οι υποψήφιοι Σύμβουλοι της Κοινότητας Ρεθύμνου, Σούλα Πετρογιάννη-Αποστολάκη, Ιάκωβος Διακουμάκης και Χρυσή Ψυχαράκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή