ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

09-10-2018 14:24
Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καθιέρωσαν την 10η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τα ψυχικά νοσήματα.
Ο ΠΟΥ για το έτος 2018, θέτει ως μήνυμα της ενημερωτικής εκστρατείας «Νέοι άνθρωποι και ψυχική υγεία σε έναν κόσμο που αλλάζει», επιδιώκοντας να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τους παράγοντες κινδύνου και τα μέτρα πρόληψης σχετικά με τις ψυχικές διαταραχές στην παιδική και εφηβική ηλικία. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η εφηβεία και τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής είναι περίοδοι που συντελούνται πολλές αλλαγές, όπως μετάβαση από το σχολείο στο πανεπιστήμιο. Σε αρκετούς νέους αυτές θεωρούνται συναρπαστικές στιγμές, μπορούν όμως να είναι και περίοδοι πρόκλησης άγχους. Σε κάποιες περιπτώσεις εάν δεν αναγνωριστούν και δεν γίνει σωστή διαχείριση, τα συναισθήματα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε ψυχικές επιπλοκές ή ασθένειες.
Οι μισές από τις ψυχικές ασθένειες ξεκινούν στην ηλικία των 14 ετών, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ανιχνεύονται και δεν θεραπεύονται. Στατιστικά, η κατάθλιψη είναι η τρίτη αιτία νοσηρότητας μεταξύ των εφήβων και η αυτοκτονία η δεύτερη αιτία θανάτου των ατόμων από 15 έως 29 ετών.
Η προώθηση και η προστασία της ψυχικής υγείας των εφήβων έχει πλεονεκτήματα, όχι μόνο στην υγεία τους αλλά και στην κοινωνία συνολικά. Με υγιείς νέους ανθρώπους επιτυγχάνεται η ανάπτυξη και η ευημερία της κοινωνίας σε κάθε επίπεδο.
Φέτος, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου πρόκειται να υλοποιήσει συναυλία με καλλιτέχνες για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στον προαύλιο χώρο του Κέντρου, επί της οδού Παπανικολάου 23. Σκοπός της εκδήλωσης είναι εκτός από τον εορτασμό της ημέρας αυτής, η γνωριμία των πολιτών με το Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ο αποστιγματισμός της ψυχικής νόσου και η συμμετοχή των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε αυτή τη «γιορτή» της ψυχικής υγείας.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου (Παπανικολάου 23, Καλλιθέα - Ρέθυμνο) στις 7 το απόγευμα.

Γνώμες

Στέλιος Ξεζωνάκης
«Η ώρα της ευθύνης είναι τώρα»
Γιώργος Κουμεντάκης - Ελένη Χαμογεωργάκη
Aναγεννησιακό φεστιβάλ των τελευταίων ετών: και όμως υπήρξε…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αλφαίος Καρπός Συνέσιος, Συνέσης, Συνεσία