ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνεδριακό κέντρο, αστυνομικό μέγαρο και ΚΕΔΗΡ στο «μυαλό» της δημοτικής αρχής

12-01-2018 09:49
Συνεδριακό κέντρο, αστυνομικό μέγαρο και ΚΕΔΗΡ στο «μυαλό» της δημοτικής αρχής

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΤΕΑΜ FM ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΗΡ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ 2018

Η ΚΕΔΗΡ, ο διαχειριστικός έλεγχος, ο στόχος του συνεδριακού κέντρου στο κτήριο των παλιών φυλακών στη Φορτέτζα, οι εξελίξεις για το νέο αστυνομικό μέγαρο, αλλά και η προσπάθεια ανακαίνισης του κτηρίου της Φιλαρμονικής είναι λίγα από τα ζητήματα που απασχολούν τη δημοτική αρχή με την έλευση του 2018.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης μίλησε στον Team FM, σκιαγράφησε τη σημερινή κατάσταση του δήμου και μίλησε για το μεγάλο θέμα της επικαιρότητας, που δεν είναι άλλο από την ΚΕΔΗΡ και τα όσα έχουν ακουστεί σχετικά με την οικονομική της διαχείριση.

«ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΤΑΞΙΑ, ΟΧΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑ»

Παραδέχθηκε ο Γιώργος Μαρινάκης ότι στην ΚΕΔΗΡ υπήρξε «λογιστική αταξία», επανέλαβε, όμως, πως δεν υπάρχει έλλειμμα στο ταμείο της κοινωφελούς επιχείρησης. Και όπως και στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, εκτίμησε πως ο διαχειριστικός έλεγχος δεν θα δώσει τίποτα περισσότερο από όσα ήδη γνωρίζει η διοίκηση της ΚΕΔΗΡ και ο δήμος.

Ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε πως υπήρξε η παρανόηση σχετικά με τους ισολογισμούς, που δεν είχαν κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο, υποστήριξε δε πως η καταμέτρηση του ταμείου έδειξε ότι δεν λείπουν χρήματα από τους λογαριασμούς, ενώ τόνισε πως πλέον τα επόμενα χρόνια πάντα θα υπάρχει ορκωτός για τον έλεγχο και πως έχουν εφαρμοστεί όλες οι δικλείδες ασφαλείας. Δεν παρέλειψε, πάντως, να μεμφθεί την αντιπολίτευση για το γεγονός ότι επέμεινε στον διαχειριστικό έλεγχο, ενώ θα μπορούσαν, όπως είπε, να συζητήσουν καταρχήν την όλη υπόθεση αρχικά εντός του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΗΡ.

Αναλυτικά, ο δήμαρχος τόνισε στον team FM: «Πράγματι υπήρξε λογιστική αταξία 100%. Θα ήθελα ψύχραιμα οι πολίτες να μπουν στο www.rethymno.gr και να ακούσουν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να δουν και την ουσία των πραγμάτων. Αυτή η αποτύπωση της συνεδρίασης θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί με τα ευρήματα του μέλλοντος, που θα προκύψουν από έναν έλεγχο, που πραγματικά δεν χρειαζόταν.

Θα μπορούσαμε με χίλιους άλλους τρόπους τα ίδια θέματα να τα διασφαλίσουμε και να πληροφορηθούμε. Αυτό είναι καθαρά θέμα στρατηγικής των υπολοίπων παρατάξεων, δεν είναι θέμα ουσίας. Θεωρώ ότι ο διάλογος έπρεπε να γίνει εντός του συμβουλίου της ΚΕΔΗΡ. Στις 6 Νοεμβρίου έγινε η καταμέτρηση του ταμείου, δεν υπάρχει έλλειμμα ούτε ενός ευρώ, δεν υπάρχει κανένα τιμολόγιο που να μην είναι περασμένο και προφανώς μπήκαν περισσότερες δικλείδες ασφαλείας.

Το όλο θέμα ξεκίνησε από μία παρανόηση ότι δεν έπρεπε να στέλνει η ΚΕΔΗΡ τους ισολογισμούς της. Θα πείτε, αυτό το πράγμα δεν το ξέρατε; Δυστυχώς δεν το έφερε ποτέ κανείς ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Όλοι, αν θέλετε, πλανηθήκαμε. Όμως αυτό δεν έγινε επειδή ήθελε κάποιος να συγκαλύψει κάτι.

Εγώ κάνω δύο κατηγορηματικές δηλώσεις: δεν υπάρχει έλλειμμα, υπήρχε διοικητική και λογιστική αταξία, η οποία θα φανεί όποιοι έλεγχοι κι αν γίνουν, η οποία αποκαταστάθηκε και δεν υπάρχει καμία πολιτική απόφαση κανενός αιρετού υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, είτε προέδρου είτε συμβούλου είτε δημάρχου, που να ανακατεύτηκε στη λειτουργία και να μην έδωσε τη δυνατότητα στην ΚΕΔΗΡ να λειτουργήσει σύννομα.

Όταν μας ζήτησαν να πάρουμε το λογιστικό σύστημα που έχουμε και στο δήμο Ρεθύμνου, που είναι απόλυτα θωρακισμένο μετά το πραγματικό έλλειμμα που είχαμε βρει, κι όχι το λογιστικό, κι όχι θέμα αταξίας. Εμείς όταν πήραμε την παλιά τη ΔΑΝΕΡ. Δεν υπήρχε στην παλιά ΔΑΝΕΡ ούτε ένας ισολογισμός από το 1998. Τους φτιάξαμε τιμολόγιο και τι βρέθηκε;

Μία τρύπα 3,1 εκατομμυρίων με απαιτήσεις περίπου 1,3 εκ., που δεν μπορούσε να εισπράξει γιατί δεν είχαν καμία ενημερότητα, με εκκρεμείς ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Χρειάστηκε ο δήμος να πάρει δάνειο 1,5 εκ. και 300 χιλ. κεφάλαιο κίνησης. Το πλήρωσε ο δήμος κι οι δημότες. Εμείς δε βγήκαμε να κάνουμε τους εισαγγελείς. Εμείς είπαμε, δεν θεωρούμε ότι όλοι αυτοί, οι οποίοι ήταν και συγγενείς των σημερινών “εισαγγελέων”, ήταν άνθρωποι ανίκανοι ή επικίνδυνοι.

Πώς μπορεί το ίδιο σύστημα όταν παραδίδει να έχει 16,5 εκ. έλλειμμα, 11 εκ. στη ΔΕΥΑΡ, στη ΔΑΝΕΡ παθητικό 3,1 εκ. και σήμερα το ίδιο σύστημα έχει ταμείο 1,5 εκ. (η ΚΕΔΗΡ), που τα παίρνει από το δήμο, ο οποίος είναι σε κατάσταση απόλυτης υγείας; Άλλαξαν οι δημότες; Άλλαξαν αυτοί που διοικούν το δήμο, είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει. Προφανώς υπάρχει λάθος και πολιτική ευθύνη.

Εγώ, μόλις τον Αύγουστο του 2016, από ένα e-mail που δεν απευθυνόταν σε μένα, απλώς μου κοινοποιήθηκε, κατάλαβα το ζήτημα των ορκωτών. Κατευθείαν έδωσα εντολές και το θέμα πήγε προς τον ορισμό των ορκωτών. Αν είχαμε κάθε χρόνο τον ορκωτό δεν θα είχε προκύψει κανένα θέμα. Γιατί κανείς ταμίας και λογιστής δεν θα ήταν τσαπατσούλης και ακατάστατος και δεν θα υπήρχε απορία για κανέναν.

Εάν τον Νοέμβριο που έγινε το συμβούλιο της ΚΕΔΗΡ πήγαιναν τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης και διάβαζαν τις καταστάσεις, όλα αυτά που διαρρέονται ως κουτσομπολιό και φήμες, είναι αποτυπωμένα. Ξέρετε κανέναν ορκωτό να είναι ανόητος και να μην αποτυπώσει ότι στην ΚΕΔΗΡ υπήρχε ταμείο εκ των οποίων ένα ποσό ήταν εκτός τράπεζας; Εκεί έπρεπε να ρωτήσουν τον ταμία τι συμβαίνει, τον διευθυντή “επιβλέψατε τον ταμία σας”; Δύο άνθρωποι μπορούν να βλέπουν τι γίνεται στο τραπεζικό υπόλοιπο: ο διευθυντής κι ο ταμίας.

Ούτε ο πρόεδρος, ούτε ο αντιπρόεδρος, ούτε ο δήμαρχος. Και μιλάμε για ανθρώπους συγκεκριμένους και για κανέναν δεν είχαμε την πληροφορία, την υπόνοια ότι μπορεί να έχει γίνει και άλλη στραβή ιστορία. Τη διακίνηση των χρημάτων την έκανε μόνο ο ταμίας. Ο διευθυντής μπορούσε να βλέπει απλώς τη διακίνηση.

Είναι τελείως τραγικό να πιστεύει κανείς ότι στο δήμο Ρεθύμνης που είναι τα πολλά εκατομμύρια εκτελούμε έναν προϋπολογισμό τουλάχιστον 30 εκ. το χρόνο και υπάρχει απόλυτη τάξη, στο νομικό πρόσωπο, το λιμενικό ταμείο και τη ΔΕΥΑΡ το ίδιο, και έχουμε πρόβλημα στην ΚΕΔΗΡ.

Από έναν προϋπολογισμό 1,5 -2 εκ., που υλοποιεί η ΚΕΔΗΡ, το 80% περίπου είναι μισθοί, ασφαλιστικά, προμήθειες που δεν τις κάνει η ΚΕΔΗΡ. Ο Καλλικράτης επιβάλλει να γίνονται διά του δημοτικού συστήματος. Η ΚΕΔΗΡ το μόνο που κάνει είναι οι εκδηλώσεις, ο εξοπλισμός, τα ενοίκια και τυχόν επισκευές.
Όλο το κρίσιμο θέμα είναι μετά το 2012-2013. Μπορούσαμε, λοιπόν, να ξεχωρίσουμε ποια τιμολόγια είναι τα παραγωγικά τιμολόγια, τα “ύποπτα ” αν θέλετε. Ποιοι είναι οι λογαριασμοί;

Ας τους δούμε. Λένε οι καταστάσεις που έκανε ο ορκωτός αυτό που σας είπα ότι υπάρχει μία τραπεζική διαφοροποίηση στο θέμα του ταμείου; Το λέει. Το απέκρυψε κανείς; Όχι, απλώς δεν το διάβασαν ή δεν θέλησαν να το πούνε. Γιατί είχαν τη δυνατότητα να το διερευνήσουν. Και φυσικά αυτή τη δυνατότητα δεν την είχαν στο δημοτικό συμβούλιο, που ήρθαν μεν οι υπάλληλοι, αλλά καθοδηγούμενοι και από τους δικηγόρους τους τήρησαν σιωπή.

Έλεγχος θα γίνει, προβλήματα όμως δημιουργούν όλοι αυτοί οι έλεγχοι.

Ξέρω τι θα πει διαχειριστικός έλεγχος. Ακινησία του συστήματος. Αυτήν την ακινησία την πλήρωσε ο δήμος επί έξι χρόνια στην προηγούμενη δημοτική αρχή, πριν αναλάβουμε. Χωρίς να μπορεί να παράγει έργο. Όλοι οι υπάλληλοι, διευθυντές, τιμολόγια μάζευαν και απολογητικά υπομνήματα συντάσσανε. Το έλλειμμα του δήμου δεν το είχε βγάλει ο διαχειριστικός έλεγχος. Το πόρισμα Χριστοδουλάκη κι οποιουδήποτε άλλου επιθεωρητή – που κάποιοι θέλουν κι επιθεωρητές από την Αθήνα – δεν έβγαλε το πραγματικό έλλειμμα. Δημιούργησε στους υπαλλήλους ανασφάλεια, καταλογισμούς και ακυβερνησία, γιατί κανείς δεν υπέγραφε πλέον τίποτα.

Η ΚΕΔΗΡ κάνει σπουδαία πράγματα, δεν πρέπει να την κάνουμε ακυβέρνητο καράβι. Γι’ αυτό θα επισπευσθούν οι διαδικασίες. Κάποιοι επιθυμούν να πάει μακρόσυρτα, αλλά δεν θα γίνει έτσι. Θα πάει γρήγορα. Ας ψάξουν ό,τι θέλουν. Κι όποιος έχει βάλει χέρι σε χρήματα του δήμου, να του κόψουν το χέρι και το κεφάλι. Αν είναι αιρετός να αποκεφαλιστεί, αλλά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Μην έχετε την αυταπάτη ότι δεν έκανα την απόπειρα να πω και να εξηγήσω. Τελικά εγώ δεν ξέρω τι είναι πολιτικός, αλλά εγώ τέτοιος πολιτικός δεν θα γίνω ποτέ. Δεν λέω άλλα στα κατ’ ιδίαν και άλλα στον δημόσιο λόγο μου. Γι’ αυτό και μερικοί φοβούνται να με ρωτήσουν τη γνώμη μου για μερικά πράγματα, γιατί ξέρουν ότι δεν θα πω κάτι που δεν το πιστεύω.
Να έχουν εμπιστοσύνη οι πολίτες ότι επί των ημερών μου χρήματα από το ταμείο δεν ταξιδεύουν, κι αν φύγουν επιστρέφουν», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης σε σχέση με την υπόθεση της ΚΕΔΗΡ.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ο επόμενος στόχος για τη δημοτική αρχή είναι να καταφέρει να του παραχωρηθεί το κτήριο των παλιών φυλακών, δηλαδή το πρώην αρχαιολογικό μουσείο, ώστε να ανακαινιστεί με χρήματα από ευρωπαϊκό πρόγραμμα και να αποτελέσει ένα σημαντικό συνεδριακό – πολιτιστικό κέντρο. Γίνονται ήδη συζητήσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού, οι οποίες, σύμφωνα με τον Γιώργο Μαρινάκη, είναι πιθανό να αποδώσουν καρπούς.

«Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε την πολυπόθητη παραχώρηση για έναν χώρο που κατά το ήμισυ τουλάχιστον τον έχει πληρώσει ο δήμος Ρεθύμνου το 1971. Είναι τρομερή η ιστορία αυτού του κτηρίου, θα τη δημοσιεύσω κάποια στιγμή.

Με βοήθησε πολύ η κα Κελέκη και βρήκαμε όλα τα ντοκουμέντα στις αποθήκες του δήμου και προχθές πήρα καινούρια χαρτιά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να πούμε στους ρεθυμνιώτες τι ήταν αυτό το κτήριο και γιατί δικαιωματικά ανήκει στον δήμο Ρεθύμνου για να τον κάνει έναν σύγχρονο χώρο πολιτισμού και συγχρόνως να εξυπηρετεί και τις συνεδριακές μας ανάγκες, που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην παλιά πόλη τον χειμώνα και μία δυνατότητα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου με ένα συνεδριακό τουρισμού, που είναι ισχυρός παράγων ανάπτυξης.

Αυτόν τον χώρο τον είχα βάλει στη στόχευση μου χρόνια τώρα. Όσο όμως φιλοξενούσε το αρχαιολογικό μουσείο δεν μπορούσε να γίνει καμία τέτοια σκέψη. Ο δήμος Ρεθύμνης έχει παραχωρήσει το οικόπεδο των έξι στρεμμάτων στα ΚΤΕΛ γιατί θεωρεί ότι δεν είναι σωστό να είμαστε η μοναδική πρωτεύουσα νομού σε όλη την Ελλάδα που δεν έχει ένα σύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο.

Είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Το προσπαθούμε να γίνει ένας πολυχώρος, όπου 500 και παραπάνω άνθρωποι θα μπορούν να παρακολουθούν σε μία πραγματική σκηνή τα δρώμενα και θα είναι δωρεάν για τον κόσμο τον μη εμπορικό (σχολεία, πανεπιστήμιο κλπ.). Αντίτιμο θα πληρώνει μόνο αν έρθει κάποιος επαγγελματίας μουσικός.
Παράλληλα, θα μπορεί να φιλοξενήσει και το υπόλοιπο της συλλογής της πινακοθήκης μας».

Επιπλέον, γίνονται προσπάθειες, παράλληλα και με το πανεπιστήμιο, ώστε να προχωρήσει ένα έργο που έχει «στοιχιώσει», το συνεδριακό κέντρο στο πανεπιστήμιο, η κατασκευή του οποίου σταμάτησε τη δεκαετία του ’90 μετά από ένα τραγικό δυστύχημα και έκτοτε δεν έχει ολοκληρωθεί.

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτήριο της Δημοτικής Φιλαρμονικής στη Λεωφόρο Κουντουριώτη έχουν επισημανθεί εδώ και πολύ καιρό και έχουν κινητοποιήσει τη δημοτική αρχή. Έτσι, σήμερα η δημοτική αρχή επιχειρεί να νομιμοποιήσει το κτήριο, εκπονώντας καταρχήν στατική μελέτη, που θα καταδείξει ποιες εργασίες ανακαίνισης απαιτούνται. Γι’ αυτό το λόγο απαιτείται εκκένωση του κτηρίου και μεταφορά των δράσεων σε άλλους χώρους.

«Έχω δώσει εντολή να εκκενωθεί από όλες τις λειτουργίες γιατί δεν μπορεί να γίνει καμία σοβαρή μελέτη, ιδίως στατική, ενώ μέσα είναι κόσμος. Κανένας μηχανικός δεν πρόκειτια να το νομιμοποιήσει ως δημόσιο κτήριο, γιατί έχουν γίνει πολλές προσθήκες, στα πλαίσια των λειτουργικών αναγκών. Πρέπει λοιπόν το κτήριο να απογυμνωθεί και να το φτιάξουμε. Το ΝΠΔΔ έχει την οικονομική δυνατότητα, την έχει εξασφαλίσει ο δήμος, για να δώσει τον χώρο αυτόν ξανά στην κοινωνία και αυτό το εξαιρετικό κτήριο να πάρει μία άλλη μορφή. Αυτό θα το πάμε πολύ γρήγορα και με πόρους δικούς μας».

Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Μουσική Παιδεία και Κοινωνική Πολιτική, Γιώργος Μοτάκης και ο υπεύθυνος παιδείας του δήμου, Γιώργος Γεωργαλής έχουν επαφές με διευθυντές σχολείων εντός της πόλης, ώστε για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί οι δράσεις του αυτοτελούς γραφείου να μεταφερθούν σε κάποιες σχολικές μονάδες.

ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Σε ό,τι αφορά στο αστυνομικό μέγαρο, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως «είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο εντατικοποιεί τις διαδικασίες». Εξήρε την δουλειά του αρχιτέκτονα Μάνου Τσάκωνα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις σύντομα, ώστε και η πόλη να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές αστυνομικό μέγαρο και η πλατεία της Νομαρχίας να «ξεφορτωθεί» ένα κτήριο που δεν ταιριάζει με την παλιά πόλη.

«Από πλευράς δήμου, προσφέραμε μία εξαιρετική μελέτη του κ. Τσάκωνα. Το κτήριο θα δώσει και μια άλλη ένταση ποιότητας στο δημόσιο κτήριο, που σήμερα απουσιάζει, αν εξαιρέσει το κτήριο της Κοινωνικής Μέριμνας, που ακόμα δεν εγκαινιάσαμε, πραγματικά είναι το μοναδικό δημόσιο κτήριο που έχει μια αρχιτεκτονική άποψη.

Όλα τα υπόλοιπα είναι τυπικά κτήρια, χτισμένα με τρόπο να βρούμε λεφτά να το κάνουμε. Αυτήν την αίσθηση του σωστού δημόσιου κτηρίου την επαναφέρουμε με το σχέδιο για το νέο αστυνομικό μέγαρο. Τελειώσαμε με όλα τα θέματα του σχεδίου, τα έχουμε στείλει στο Ηράκλειο. Θα πάνε μετά στην Αθήνα για να περάσουν από ΦΕΚ.

Θα μας δώσει την ευκαιρία με αυτό το κτήριο και η Αστυνομία να στεγαστεί σε ένα χώρο πολιτισμένο και κυρίως να κατεδαφιστεί το αυθαίρετο και μη νομιμοποιούμενο ρημάδι που πλακώνει την πλατεία της Νομαρχίας», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ

Το επόμενο διάστημα αναμένεται ο διαγωνισμός για το έργο ανάπλασης της πλατείας του Άη Γιώργη και της οδού Άγγελου Σικελιανού, ενώ ήδη γίνονται εργασίες στον Τίμιο Σταυρό, στον Μασταμπά, ενώ και το κλειστό γυμναστήριο Περιβολίων «αρχίζει να παίρνει μορφή και μας δίνει μία νότα αισιοδοξίας ότι επιτέλους θα τελειώσει και θα συμβάλει πολύ», κατέληξε ο Γιώργος Μαρινάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθαρισμός τάφρων και πρανών στην Π. Ε. Ρεθύμνης

Καθαρισμός τάφρων και πρανών στην Π. Ε. Ρεθύμνης

Στο πλαίσιο του έργου αυτεπιστασίας, που εκτελεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης...
Mια νέα χρονιά στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων

Mια νέα χρονιά στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων

ΠΛΟΥΣΙΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2017
Πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις για το ζήτημα του αλκοόλ

Πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις για το ζήτημα του αλκοόλ

Δεν έκρυψε τον έντονο προβληματισμό της για το σοβαρό ζήτημα της κατανάλωσης αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες από τους νέους της Κρήτης η αντιπεριφερειάρχης...
Ενθουσίασαν οι λιλιπούτειοι χορευτές του Ομίλου Βρακοφόρων

Ενθουσίασαν οι λιλιπούτειοι χορευτές του Ομίλου Βρακοφόρων

Ενθουσίασαν το κοινό στη διάρκεια της εκδήλωσης της Grecotel, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νίκος Δασκαλαντωνάκης αφιερωμένη στον Σύλλογο «Αγάπη», οι μικροί...
Εξηγήσεις για τα ακίνητα του Ρεθύμνου που εκχωρούνται στο υπερταμείο

Εξηγήσεις για τα ακίνητα του Ρεθύμνου που εκχωρούνται στο υπερταμείο

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Συνεχίζεται ο αγώνας για τη Σχολή Ασωμάτων

Συνεχίζεται ο αγώνας για τη Σχολή Ασωμάτων

ΘΕΤΙΚΟΣ ΦΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Thassostraveller.gr

Holiday accommodation, Apartments, Studios, Villas, Hotels & Activities in Thassos island, Greece. Explore Thassos, holidays in Thassos island.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη & responsive ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Συνδρομητική υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με ποικιλία themes - templates & τεχνική υποστήριξη.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Your Cretan Local

Explore Crete like a local! Private tours & excursions in Crete. Activities in Rethymno, Chania, Heraklion & Lasithi, Crete. Custom & private tours & VIP services.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Σαββάτιος, Σάββατος, Σαββάτης, Σαββατία, Σαββατίνα, Σαββάτα, Σαββάτη, Σαββάτω