ΡΕΘΥΜΝΟ

Συντονισμός υπηρεσιών και δράσεων για την αντιπυρική περίοδο

16-05-2019 01:01
Συντονισμός υπηρεσιών και δράσεων για την αντιπυρική περίοδο

ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και ο συντονισμός των δράσεων τους αναδείχθηκαν ως τα απαραίτητα στοιχεία για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τις πυρκαγιές, κατά τη διάρκεια της συντονιστική σύσκεψη φορέων πολιτικής προστασίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαΐου στο Δήμο Αγίου Βασιλείου και  την οποία συντόνισε ο Υπεύθυνος  Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Βαγγέλης Καπετανάκης και παρέστησαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνης Πύραρχος Παναγιώτης Καράμπελας, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ρεθύμνου Στυλιανός Σταυρουλάκης,ο Επιπυραγός Δημήτριος Δρυγιαννάκης, ο Επιπυραγός Νίκος Ζανιδάκης ο κ Νίκος Κατριτζιδάκης  εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνης, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και εθελοντές της ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίου Βασιλείου

Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε ότι οι ενέργειες του Δήμου επικεντρώνονται στην πρόληψη, στον σχεδιασμό, στην οργάνωση και την συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και εθελοντές ενώ  σημειώθηκε η απαραίτητη ενημέρωση των πολιτών με στόχο την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα πολιτικής προστασίας

Παράλληλα, προσδιορίστηκαν οι κύριες δράσεις κατά αρμοδιότητα των εμπλεκομένων φορέων, που συνδέονται με τη λήψη μέτρων αυξημένης ετοιμότητας, την υποστήριξη του πυροσβεστικού σώματος στο έργο της καταστολής, καθώς και την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών, στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών. Γενικότερα, διαπιστώθηκε η ετοιμότητα των συναρμόδιων φορέων όσον αφορά στο έμψυχο υλικό και τα μέσα που διατίθενται.

Όπως αναφέρθηκε, κοινή πεποίθηση των συμμετεχόντων είναι ότι το αυξημένο αίσθημα ευθύνης πολιτών και φορέων σχετικά με την αποτροπή και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, καθώς και ο αποτελεσματικός συντονισμός, μπορούν να εγγυηθούν και φέτος την αίσια έκβαση της αντιπυρικής περιόδου.

Με την ευκαιρία, ο κ Βαγγέλης Καπετανάκης αφού ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους  φορείς για την άρτια συνεργασία, αναφέρθηκε στην επιχειρησιακή ετοιμότητα, στην αποτελεσματική λειτουργία και στο πλήρες οργανωμένο σχέδιο που υλοποιήθηκε με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Αγίου Βασιλείου με μετρήσιμα αποτελέσματα, καθώς και σε μια σειρά μέτρων που έχει ήδη λάβει ο Δήμος για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Έχοντας υπόψη ότι ο σχεδιασμός, η οργάνωση, η ετοιμότητα, η πρόληψη, η ενημέρωση και η συνεργασία είναι οι κυριότερες ενέργειες για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε το έργο της πυρόσβεσης και πυροπροστασίας να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.» Ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί και να ευχαριστήσει του εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή