ΡΕΘΥΜΝΟ

Θ . Κρεβετζάκης: «Οι πολίτες μπροστά, Ένας δήμος για όλους»

06-04-2019 11:48
Θ . Κρεβετζάκης: «Οι πολίτες μπροστά, Ένας δήμος για όλους»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ  

Με όραμα μια επόμενη ημέρα «χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διακρίσεις» και ισόρροπη ανάπτυξη με έμφαση στην βελτίωση της καθημερινότητας , υποδομών και της ποιότητας ζωής των πολιτών , ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρεθύμνου Θωμάς Κρεβετζάκης και  οι υποψήφιοι του συνδυασμού πορεύονται προς τις εκλογές του Μαΐου.

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο η παρουσίαση του ονόματος του συνδυασμού αλλά και το προγραμματικό σχέδιο του συνδυασμού ενώ επίσημη πρώτη ήταν η χθεσινή βραδιά και για την παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού. 

Στην υποψηφιότητας του κου Κρεβετζάκη και τη στήριξη της από το ΣΥΡΙΖΑ  αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας και Βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός  και επεσήμανε σε δηλώσεις του:  «Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις συλλογικές του διαδικασίες αποφάσισε να στηρίξει ένα αυτόνομο και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Θωμά Κρεβετζάκη.  Έναν ενεργό πολίτη του Ρεθύμνου με γνωστή διαδρομή στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας και με ευαισθησία σε θέματα προστασίας του δημόσιου χώρου, της ανάδειξης των προβλημάτων της παλιάς πόλης Ρεθύμνου, της συμβολής στα πολιτιστικά δρώμενα, στην ανάδειξη των αναγκών των κατοίκων της παλιάς πόλης και ευρύτερα του Ρεθύμνου. Θεωρώ ότι είναι πλαισιωμένος από αξιόλογους συμπολίτες μας με επίσης διακριτή παρουσία από όλα τα επαγγελματικά και κοινωνικά στρώματα. Είναι μια ευπρόσωπη επιλογή ψήφου για τους Ρεθυμνιώτες , μια παράταξη η οποία μπορεί να εγγυηθεί με την ενισχυμένη παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο μια προοδευτική διακυβέρνηση στο Δήμο Ρεθύμνου»

Η δικηγόρος Ελένη Τζέτζου αναφέρθηκε στη διάρκεια της παρουσίασης στον υποψήφιο Δήμαρχο και τα όσα έχει προσφέρει στη διάρκεια των ετών στην πόλη και τους ανθρώπους της. Φτάνοντας στο σήμερα η ίδια ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στο πέρασμα των χρόνων ο Θωμάς Κρεβετζάκης, καίτοι καταγόμενος από ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Κρήτης, τον άγιο Θωμά Ηρακλείου, αποφάσισε να κάνει πατρίδα του την πόλη μας, προσφέροντας σε αυτήν από όποια θέση και αν του το ζητούσαν. Το Ρέθυμνο μαζί με την εξαιρετική σύζυγο του Άννα Γαλλιάκη αρχιτέκτονα έγινε πλέον ο μόνιμος τόπος τους και μάλιστα έγιναν τόσο φανατικοί της πόλης μας αφού ακόμα και για κύρια κατοικία επέλεξαν το κέντρο της παλιάς πόλης.  Από τους συνιδρυτές  και υποστηρικτές  του Φάλκωνα  , του Κέντρου  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Καρωτή  , οργανωτής και παρουσιαστής εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία του δήμου μας , πάντα αφιλοκερδώς ,οργανωτής προγραμμάτων και δράσεων στα ΚΑΠΗ   , συντονιστής εργαστηρίων της Πινακοθήκης. Ο Θωμάς εκλέγεται πρόεδρος του Συλλόγου των κατοίκων της παλιάς πόλης, μιας περιοχής ιδιαίτερα όμορφης, σπάνια όμορφης αλλά με διάφορα σημεία παθογένειας που οφείλονται στην άναρχη τουριστική ανάπτυξη, στην έλλειψη σεβασμού στα μνημεία και την ιστορία της, στην μη τήρηση των νόμων και των κανονισμών… Σήμερα λοιπόν που ο Θωμάς Κρεβετζάκης αποφάσισε να  διεκδικήσει το Δήμο Ρεθύμνου,  να συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές αποφάσεις και να δώσει ότι μπορεί στην πόλη μας και τους δημότες της εγώ σας λέω ότι πιστεύω σε αυτόν, πιστεύω στην τιμιότητα του, την εργατικότητα του και το επίπεδο γνώσεων των προβλημάτων της και των ανησυχιών που τον διακατέχουν. Πλαισιωμένος από εξαιρετικούς υποψήφιους που αξίζει να εκλεγούν και να δουλέψουν για το Δήμο μας,  εύχομαι όλοι μας να διακρίνουμε την ανάγκη νηφάλιας και ώριμης απόφασης ούτως ώστε το επόμενο δημοτικό συμβούλιο να απαρτιστεί μόνο από ικανούς δημότες.  Θωμά Κρεβετζάκη πιστεύουμε και περιμένουμε από σένα πολλά! Καλή επιτυχία σε σένα και το συνδυασμό σου. Αξίζετε».

«ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Ένας δήμος για όλους»

Παρουσιάζοντας το προγραμματικό πλαίσιο του συνδυασμού «Οι πολίτες μπροστά Ένας δήμος για όλους» ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρεθύμνου Θωμάς Κρεβετζάκης έδωσε έμφαση στην «επόμενη ημέρα» και παρουσίασε τους βασικούς άξονες του συνδυασμού σε θέματα υποδομών, πολιτισμού, πρωτογενούς τομέα, καθημερινότητα κ.α

Πιο συγκεκριμένα ο κος Κρεβετζάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως ένας δήμος για όλους: «Οφείλει να ακολουθήσει μια ολιστική προσέγγιση των ιδιαιτεροτήτων και των δυνατοτήτων του τόπου μας και να σεβαστεί τις αρχές της αειφόρας ανάπτυξης  τόσο σε ότι αφορά το περιβάλλον όσο και σε ότι αφορά τις ανθρώπινες ανάγκες. Καμία αναπτυξιακή ανάγκη και σκοπιμότητα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την υποβάθμιση των όρων ζωής των συμπολιτών μας και την περιθωριοποίηση λειτουργιών της καθημερινής κοινωνικής ζωής. Οφείλει να προσαρμοστεί στο οικονομικό περιβάλλον και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι ένα μακρόχρονο στρατηγικό πλαίσιο Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για το σύνολο του Δήμου και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης όσον αφορά το αστικό του κομμάτι. Είναι σαφές ότι στο επόμενο χρηματοδοτικό πλαίσιο οι διαθέσιμοι εθνικοί πόροι και οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις θα κατευθύνονται μόνο σε ολοκληρωμένους και τεκμηριωμένους σχεδιασμούς. Η δημοτική μας παράταξη  έχει την γνώση και την θέληση να συμβάλει στην διαμόρφωση ενός τέτοιου προγράμματος, δεν διεκδικεί την αποκλειστικότητα της γνώσης, έχει την παιδεία της συλλογικότητας και της συνεργασίας και καταθέτει τις βασικές της αρχές στο κείμενο που ακολουθεί».

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Ακτουδιανάκης  Αντώνης, Οδοντίατρος

Ανδρουλάκης    Μιχάλης, Οπτικός

Βλαστός Γιώργος,  Βιοιατρικός Επιστήμονας,  πρώην Δημοτικός Σύμβουλος. Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ

Δασκαλάκης Βαρδής, Εκπαιδευτικός ΕΠΑΛ

Ζιμετάκης Αχιλλέας, Τουριστικός Πράκτορας, Πρόεδρος Κινηματογραφικής Λέσχης Ρεθύμνου

Κατσαντώνης Γιώργος, Εκπαιδευτικός-Συνταξιούχος

Κιαγιά  Βαρβάρα, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Λαγκουβάρδος                Κώστας  Μετεωρολόγος ,Διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Λογοθέτη-Μικρούλη Τόνια, Οδοντίατρος

Μαθιουλάκης Κώστας, Φωτογράφος

Μακριδάκης Χρήστος, Συνταξιούχος ΟΤΕ

Οικονόμου Γιώργος, Τοπογράφος Μηχανικός

Πλουμιστός Γιώργος, Πρώην Επαγγελματίας Τουρισμού

Σακελαρίου Βάσια, Χορογράφος-Ιδιοκτήτρια Σχολής Χορού

Σαμιώτης Ηλίας , Καρδιολόγος-Εντατικολόγος, Διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Σάρρος Κώστας, Δάσκαλος , Διευθυντής 14ου Δημοτικού

Σταματογιαννάκη Ελένη, Αρχιτέκτονας

Συντυχάκη Χριστίνα, Άνεργη-Σπουδάστρια ΔΙΕΚ

Τζεκάκη Μαρία, Πρώην Υπάλληλος Πανεπιστημίου Κρήτης

Χατζηδάκης Άρης, Πολιτικός Μηχανικός

                               

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Αναφερόμενος στο όνομα του συνδυασμού και ιδιαίτερα την φράση  « Ένας δήμος για όλους » ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως «αναφέρεται  στην λειτουργία ενός δήμου χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διακρίσεις , αλλά και στο βασικό πρόβλημα που δημιούργησε η διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και η πολιτική που ακολουθήσαμε με αποτέλεσμα ο διευρυμένος δήμος Ρεθύμνου να μην έχει ισόρροπη ανάπτυξη» .

Ταυτόχρονα, παρουσιάζοντας το λογότυπο του συνδυασμού που σχεδιάστηκε από τον Κωνσταντίνο Ανδρώνη εξήγησε τους συμβολισμούς και συγκεκριμένα: «Είναι βασισμένο στα στοιχεία των γραμμάτων Θ και Ρμε τον εσωτερικό κύκλο να αντιστοιχεί στον ιστορικό δήμο και το εξωτερικό πέταλο στους περιαστικούς δήμους , οι χαράξεις αναφέρονται στις οδικές αρτηρίες , κινήσεις ανάμεσα στα δυο τμήματα , ο κύκλος ολοκληρώνεται με το όνομα του συνδυασμού « Οι Πολίτες Μπροστά » και αυτό δημιουργεί , έχει ως αποτέλεσμα των υπότιτλο , « Ένας δήμος για όλους » .

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

«Εμείς θέλουμε τον πολίτη συμμέτοχο και συνδιαμορφωτή στη χάραξη και την εφαρμογή της πολιτικής του Δήμου μας , δεν περιοριζόμαστε σε κύκλους φίλων , συμμαθητών , κουμπάρων και συνεταίρων αποκλείοντας τους υπόλοιπους .Αυτό είναι εφικτό μόνο με διαφάνεια στην λήψη των αποφάσεων και στην διαχείριση της διοίκησης , με την ισόνομη και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των δημοτών. Προχωράμε  χωρίς αποκλεισμούς με γνώμονα πως το συμφέρον μας περνά μέσα από την  ενιαία  και ισότιμη ανάπτυξη του δήμου και όχι από προσωπικές εξυπηρετήσεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο κος Κρεβετζάκης και πρόσθεσε: «Το Ρέθυμνο του μέλλοντος οφείλει να δώσει περισσότερο ελεύθερο λόγο και  χώρο στους κατοίκους, περισσότερο πράσινο και κοινόχρηστους χώρους, περισσότερη ασφάλεια, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, καλύτερη εντέλει ποιότητα ζωής».

ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ

 

Μια από τις στοχεύσεις όπως ανέφερε ο κος Κρεβετζάκης είναι η «Έξυπνη πόλη» μέσα από την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για ανάπτυξη ψηφιακών προγραμμάτων και εφαρμογών προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών, την εξοικονόμηση πόρων και μια πιο παραγωγική οικονομία. Ο κος Κρεβετζάκης πρόσθεσε: «Σχεδιαζόμενες δράσεις που θα μπορούσαν  να χρηματοδοτηθούν, τόσο από πόρους του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, όσο και από κοινοτικούς είναι τα σύστημα έξυπνης στάθμευσης, η έξυπνη διαχείριση υδάτων, η έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων,  ο οδοφωτισμός , η έξυπνη διαχείριση κτιρίων , εφαρμογές τηλεϊατρικής , ο εκσυγχρονισμός μηχανοργάνωσης και ηλεκτρονικών υπηρεσιών του δήμου, η οργάνωση ηλεκτρονικού τμήματος βλαβοληψίας που θα είχε μάλιστα εξαιρετικά αποτελέσματα  αν συνοδευόταν και με την δημιουργία συνεργείου άμεσης αποκατάστασης βλαβών και αντιμετώπισης προβλημάτων».

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

 Αναφερόμενος στις Τεχνικές Υποδομές ο κος Κρεβετζάκης τόνισε πως είναι ταξινομημένες ανά κατηγορία και βάση των αναγκών του διευρυμένου δήμου. Συγκεκριμένα:

Οι υποδομές περιβάλλοντος όπως:

 • κάλυψη αναγκών ύδρευσης (κατασκευή διυλιστηρίου στο Γιαννούδι)
 • εκσυγχρονισμός δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΡ (περιορισμός απωλειών)
 • ολοκλήρωση δικτύων αποχέτευσης
 • επέκταση βιολογικού και οργάνωση βιολογικών στους οικισμούς
 • ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων

Σχεδιασμός και βιώσιμη χρήση ιδιωτικού και Δημόσιου χώρου με :

 • Χωροταξικό Σχεδιασμό στο σύνολο του Δήμου (τοπικά χωρικά σχέδια)
 • Πολεοδομικές μελέτες σε όλες τις περιοχές που δέχονται οικιστική πίεση (κυρίως παραλιακές) και οι  επεκτάσεις σχεδίου πόλεως Ρεθύμνου

Κυκλοφοριακές υποδομές:

 • Ολοκλήρωση και εφαρμογή σχεδίου βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.)
 • ολοκλήρωση και επέκταση μελέτης περιφερειακού σχεδίου πόλης
 • οργάνωση Μέσων μαζικής Μεταφοράς και περιφερειακών parking
 • διανοίξεις δρόμων σχεδίου πόλεως που εκκρεμούν.

ΕΥΦΥΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ

Μιλώντας για τις δυνατότητες και προοπτικές του αγροδιατροφικού τομέα ο κος Κρεβετζάκης μεταξύ άλλων επεσήμανε την ανάγκη ένταξης: «…στην  σχεδιαζόμενη από το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ Εθνική Υποδομή Ευφυούς Γεωργίας. Είναι μια τεχνολογική πλατφόρμα συλλογής δεδομένων σχετικών με την αγροτική παραγωγή - δεδομένων για το έδαφος, την καλλιέργεια, την ατμόσφαιρα, το νερό, την αγροτική εκμετάλλευση, στην οποία θα έχουν πρόσβαση αγρότες, μικροκαλλιεργητές, γεωργικοί σύμβουλοι, γεωπόνοι  και οργανώσεις που συμμετέχουν ενεργά στην παραγωγική διαδικασία, ώστε να αντλούν χρήσιμες πληροφορίες για τις καλλιέργειές τους, που θα συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας της συνολικής παραγωγής…» Επιπλέον  ,πρόσθεσε: «Τα οφέλη του έργου είναι πολλαπλά και αφορούν την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος, τη μείωση του κόστους παραγωγής από 30 έως 45%, τη μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου της γεωργίας λόγω της ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και αρδευτικού νερού και τη δημιουργία αλυσίδας αξίας στην αγροτική παραγωγή, μέσω της εξασφάλισης πλήρους ιχνηλασιμότητας των προϊόντων σε όλα τα στάδια παραγωγής…»

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

«Ο πολιτισμός  κατά την άποψη μας πρέπει να αποτελέσει  βασικό δομικό στοιχείο στο σχεδιασμό για την ανάπτυξη και εξέλιξη του δήμου μας τα επόμενα χρόνια  για αυτό και είναι απαραίτητη η δημιουργία πολιτιστικών υποδομών τόσο του δήμου όσο και σε συνεργασία με ομάδες και δράσεις» τόνισε ο κος Κρεβετζάκης μιλώντας για τον άξονα του πολιτισμού.

Ο ίδιος παρουσίασε τους άξονες του βασικού σχεδιασμού:

«Στον βασικό μας σχεδιασμό περιλαμβάνονται τα εξής:

Αγορά  από ΤΑΙΠΕΔ κτηρίου κρητικής λαϊκή τέχνης(ΕΟΜΜΕΧ)και δημιουργία ενός, μοντέρνου και ευέλικτου στην λειτουργία , πολυχώρου πολιτιστικών δράσεων , κινηματογράφος , θέατρο , χορός , συναυλίες.

Δημιουργία ανοικτού , υπαίθριου μουσείου ενάλιας ζωής  σε τμήμα και κατά μήκος του ξύλινου διαδρόμου στην παραλία.

Δημιουργία μουσείου Ιστορίας της πόλης του Ρεθύμνου  είτε στη Φορτέτσα  (επισκοπικό μέγαρο)  είτε στην Αρκαδίου στο παλιό Δημαρχείο, πρόταση που έχει ήδη κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Δημιουργία  χώρου και υποδομών φιλοξενίας και παρουσίασης πολιτιστικών εκδηλώσεων στο ενετικό λιμάνι ( κτήριο λιμενικού και αύλειος χώρος)

Αποκατάσταση και ολοκλήρωση σχεδιασμού εικαστικού παιδότοπου

Δημιουργία μόνιμων υποδομών φιλοξενίας και παρουσίασης πολιτιστικών εκδηλώσεων στον δημοτικό κήπο.

Δημιουργία μόνιμων υποδομών φιλοξενίας και παρουσίασης πολιτιστικών εκδηλώσεων  προβλέπονται αντίστοιχα ως μέρος του εξοπλισμού και των δράσεων στα  δυο μεγάλα περιμετρικά πάρκα  , στο Αρκάδι και στην Αργυρούπολη , σύμφωνα με το πρόγραμμα μας και ενός  τρίτου στα πευκάκια στον Ευληγιά.

Συνεργασία με φορείς και ήδη υπάρχουσες δομές πολιτισμού του δήμου μας για την προμήθεια απαραιτήτου εξοπλισμού και  δημιουργία υποδομών για κάλυψη και περαιτέρω αξιοποίησης του χώρου και των δράσεων τους ,όπως το  Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο , Παλαιοντολογικό Μουσείο ,  Σχολικό μουσείο Αμνάτου , Κέντρο συγχρονης Τέχνης, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου , για χώρους όπως ο ενετικός ναός Αγίας Σοφίας , το Βαλιδέ Τζαμί κα.

Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας – ημερολογίου  προβολής και οργάνωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων .

Δημιουργία εφαρμόσιμου  πλαισίου παραχώρησης χώρων για πολιτιστικές δράσεις με σεβασμό στην φυσιογνωμία και τις ανάγκες της πόλης

Σχεδιασμός πολιτιστικών δράσεων στην ενδοχώρα και του οικισμούς  

 

Δημιουργία ενός μόνιμου εργαστηριού κατασκευών , υποστηρικτικό για τις ομάδες καθόλη την διάρκεια του χρόνου  και ενός  διαδραστικού μουσείου της ιστορίας του καρναβαλιού στο Ρέθυμνο , με παρουσίαση του ιστορικού , φωτογραφικού αρχείου , επιλεγμένων στολών και κατασκευών και  όπου εδω θα ενταχτεί και το μουσείο της ιστορίας για το κυνήγι του Θησαυρού.

 

Αναδιοργάνωση της ΚΕΔΗΡ

 

Και τέλος την δημιουργία του πολιτιστικού –συνεδριακού κέντρου στο σε εκκρεμότητα  ακόμα μεγάλο αμφιθέατρο του  Πανεπιστημίου Κρήτης στου Γάλλου, το οποίο σύμφωνα με την αρχική του μελέτη  και μετά από επικαιροποιήση της  θα το καθιστούσαν ένα από τα κορυφαία  της χώρας μας».

 

Ο Κος Κρεβετζάκης παρουσίασε παράλληλα δυο πρότζεκτ  που αφορούν τη «δημιουργία μίας σύγχρονης εταιρικής ταυτότητας για τον Δήμο Ρεθύμνου σχεδιασμένη από τον Γιάννη Σταυγιανουδάκη και την Αδαμαντία Μετζάκη και το δεύτερο  ένα ολοκληρωμένο σύστημα  ενημέρωσης και προειδοποίησης πλημμύρων  το οποίο παράλληλα  θα μπορεί να μας δίνει πληροφορίες για θέματα πολιτικής προστασίας και ενημέρωσης των πολιτών.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί από τον υποψήφιο του συνδυασμού Κωστή Λαγουβάρδο, Μετεωρολόγο ,Διευθυντή ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Το έργο όπως επεσήμανε ο κος Κρεβετζάκης: «είναι άμεσα χρηματοδοτούμενο  μέσω του Ειδικού Χρηματοδοτικού Προγράμματος για τους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «Φιλόδημος»

ΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο έχει ως αντικείμενο την βέλτιστη προστασία της περιοχής από πλημμυρικά επεισόδια, με τη συνδυασμένη χρήση μετρήσεων μετεωρολογικών και υδρολογικών σταθμών άλλα και δορυφορικών παρατηρήσεων και αποτελεσμάτων αριθμητικών μοντέλων πρόγνωσης καιρού. Το σύνολο των πληροφοριών θα δημιουργήσει το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ενημέρωσης και Προειδοποίησης και θα διατίθενται σε ψηφιακή πλατφόρμα (προσβάσιμη από υπολογιστές, ταμπλέτες και κινητά τηλέφωνα.

Τα δεδομένα των σταθμών θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και για αγροτικές εφαρμογές.

Για την καλύτερη καταγραφή των μετεωρολογικών συνθηκών της περιοχής απαιτείται η συμπλήρωση του υφιστάμενου δικτύου που λειτουργούν άλλοι φορείς στην περιοχή (πχ. Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, http://www.meteo.gr/crete) με επιπρόσθετους μετεωρολογικούς σταθμούς. Συγκεκριμένα προτείνεται η τοποθέτηση 9 νέων σταθμών (βλ. χάρτη στη συνέχεια, πράσινα στίγματα).Παράλληλα, για την εποπτεία της στάθμης των ποταμών, προτείνεται η τοποθέτηση 2σταθμημέτρων σε 2 ποταμοχειμάρρους (γαλάζια στίγματα).

 

 

Χάρτης προτεινόμενων νέων μετεωρολογικών σταθμών (πράσινα στίγματα), σταθμημέτρων (γαλάζια στίγματα). Τα πορτοκαλί στίγματα δηλώνουν τις θέσεις των υφιστάμενων σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.Το μωβ στίγμα αντιστοιχεί στον χιονομετρικό σταθμό Ανωγείων

Όλα τα παραπάνω δεδομένα θα αποστέλλονται είτε μέσω σταθερής γραμμής ιντερνέτ, είτε μέσω κινητής τηλεφωνίας στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Ενημέρωσης και Προειδοποίησης (βλ. Φάση 2).

Φάση 2: Δημιουργία Ολοκληρωμένου Συστήματος Ενημέρωσης και Προειδοποίησης

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) είναι σε θέση να σχεδιάσει και θα αναπτύξει ΟλοκληρωμένοΣύστημα Ενημέρωσης και Προειδοποίησηςτο οποίο θα συλλέγει όλες τις πληροφορίες που θα παρέχει τόσο το ΕΑΑ, όσο και όλες τις μετρήσεις που θα προκύπτουν από την υλοποίηση της Φάσης 1.

Το ΕΑΑ μπορεί να παρέχει στο πλαίσιο της Φάσης 2:

 • Υπηρεσίες επιλογής θέσεων και εγκατάστασης σταθμών/σταθμημέτρων και καμερών,ένταξη των σταθμών στη βάση δεδομένων του ΕΑΑ και καθημερινή παρακολούθηση τους
 • Υπηρεσίες επιχειρησιακής πρόγνωσης καιρού, παροχής δορυφορικών δεδομένων (συμπεριλαμβανομένων χαρτών χιονοκάλυψης )και κεραυνικής δραστηριότητας από το δίκτυο που λειτουργεί το ΕΑΑ.
 • Υπηρεσίες σχεδιασμού και υλοποίησηςΟλοκληρωμένου Συστήματος Ενημέρωσης και Προειδοποίησης με το σύνολο των πληροφοριών να οπτικοποιούνται σε διαδικτυακή πλατφόρμα καθώς και σε εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα προς χρήση από τους πολίτες.

Το γράφημα παρουσιάζει σχηματικά τις πληροφορίες του Ολοκληρωμένου Συστήματος.

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
NO SMOKING
Νίκος Μολδοβανίδης
Οδηγώντας…
Νίκος Δερεδάκης
Νέα πλατεία στα Περιβόλια
Νίκος Μολδοβανίδης
Ευρωπαϊκές διαδρομές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η άμεση αντίδραση του πολιτιστικού συλλόγου Ακτούντα

Η άμεση αντίδραση του πολιτιστικού συλλόγου Ακτούντα

Άμεσα και με ιδιαίτερη ευαισθησία αντέδρασε η διοίκηση και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακτούντα στο σχόλιο για την αφίσα που κάποιοι φρόντισαν να...
Τυχερή 59χρονη ρεθυμνιώτισσα που παρασύρθηκε από τα κύματα στο «Φωτεινάρι» του Πλακιά και σώθηκε από τους ναυαγοσώστες

Τυχερή 59χρονη ρεθυμνιώτισσα που παρασύρθηκε από τα κύματα στο «Φωτεινάρι» του Πλακιά και σώθηκε από τους ναυαγοσώστες

Εντοπίστηκε τρία μίλια ανοιχτά της ακτής
«Aνάχωμα» στις παραβάσεις στο ιστορικό κέντρο με την ενεργοποίηση των καμερών

«Aνάχωμα» στις παραβάσεις στο ιστορικό κέντρο με την ενεργοποίηση των καμερών

Επιχειρεί να βάλει ο δήμος Ρεθύμνης- Σε εξέλιξη οι διαδικασίες
Ημέρα μιτάτου και φέτος στο Πετρομούρι

Ημέρα μιτάτου και φέτος στο Πετρομούρι

Στο Πετρομούρι ψηλά στον Ψηλορείτη γιόρτασε και φέτος τη μέρα μιτάτου ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού Καλογέρου Αμαρίου....
Προσβολή για τους νεκρούς, για τους καλλιτέχνες, για το χωριό...

Προσβολή για τους νεκρούς, για τους καλλιτέχνες, για το χωριό...

Τι δουλειά μπορεί να έχουν οι κρητικοί καλλιτέχνες στα ταμπλό με τα αγγελτήρια μνημοσυνών και κηδειών;...
Τι γίνεται με τα έργα στην Αγία Ειρήνη;

Τι γίνεται με τα έργα στην Αγία Ειρήνη;

Τις τελευταίες ημέρες έχουν σταματήσει τα έργα στην Αγία Ειρήνη, στο σημείο όπου τον Φεβρουάριο σημειώθηκε η μεγάλη κατολίσθηση λόγω των ακραίων καιρικών...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜEΡΑ ΘYΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡIΟΥ ΣΚΛAΒΩΝ ΚΑI ΤΗΣ ΑΠΑΓOΡΕΥΣHΣ ΤΟΥ