ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Θανάσης Χαριτάκης υποψήφιος δήμαρχος στον Άγιο Βασίλειο

16-11-2018 09:10
Ο Θανάσης Χαριτάκης υποψήφιος δήμαρχος στον Άγιο Βασίλειο

ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Σε συνάντηση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ του Δήμου Αγίου Βασιλείου, που έγινε την Τετάρτη στο Σπήλι, έγινε η ανακήρυξη του υποψήφιου Δημάρχου που θα υποστηρίξει η δημοτική παράταξη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Υποψήφιος Δήμαρχος ανακηρύχτηκε ο Θανάσης Χαριτάκης από τις Μέλαμπες.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ο πρόεδρος του Συνδικάτου των Οικοδόμων Στάθης Λουκάκης, στελέχη του Αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος από τις Μέλαμπες κ.α. Παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της Κωστή Σταυρουλάκη.
Ο Στέφανος Παυλάκης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στις προηγούμενες εκλογές παρουσίασε και προλόγισε τον Θανάση Χαριτάκη, που μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Διαπιστώνουμε ότι η αντιλαϊκή πολιτική έχει συνέχεια. Αυτό που διαπιστώθηκε στην πράξη, είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνέχισε από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις την αντιδραστική πολιτική. Τσακίζει το λαό για να υπηρετεί την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα, τα συμφέροντα των λίγων. Τους ίδιους στόχους υπηρετεί και η πολιτική που ακολουθούν στους Δήμους τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ αλλά και όλοι οι παράγοντες που παριστάνουν τους ανεξάρτητους, τους υπερκομματικούς αλλά δεν ξεφεύγουν σπιθαμή από την κεντρική τους γραμμή και πολιτική. Η υποχρηματοδότηση των δήμων, το ξεφόρτωμα αρμοδιοτήτων του κράτους σε αυτούς, η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών, τα λογής λογής δημοτικά χαράτσια, οι ελλείψεις προσωπικού, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις είναι συνειδητή τους επιλογή που υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των λίγων».
Ξεχωριστή αναφορά έκανε στην μεταρρύθμιση της κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας ότι ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργιά των δήμων, φορτώνοντας νέα βάρη στα εργατικά-λαϊκά στρώματα.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Στέλιος Αλεξάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ που μεταξύ άλλων τόνισε: «Η προσπάθεια που κάνουμε ως κόμμα σε όλες τις μάχες είτε στα συνδικάτα, είτε στις τοπικές εκλογές είτε στις γενικές και στις ευρωεκλογές είναι η δημιουργία όσο το δυνατόν καλύτερων προϋποθέσεων για να αποκρουστεί η αντιλαϊκή λαίλαπα. Να σηκώσει κεφάλι ο λαός. Δίνουμε το χέρι σε κάθε τίμιο αγωνιστή, που σήμερα βλέπει καλύτερα από κάθε άλλη φορά την στρατηγική σύμπλευση όλων των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου και της ΕΕ σε όλα τα επίπεδα από το κεντρικό πολιτικό μέχρι τους Δήμους και τα συνδικάτα. Στόχος τους είναι να παραιτηθεί από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του ο λαός για να γίνει λίπασμα στο βωμό της ανάπτυξης για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Τους ίδιους στόχους υπηρετούν και μέσα από τους Δήμους αφού οι Δήμοι είναι κρατικός θεσμός απόλυτα εξαρτημένος από την συνολική κρατική πολιτική. Η ψήφιση του Κλεισθένη είναι η συνέχεια των αντιδραστικών εξελίξεων στην ΤΠΔ που δένει με το στόχο απελευθέρωσης κεφαλαίων από την κάλυψη λαϊκών αναγκών για τη χρηματοδότηση τω επιχειρηματικών ομίλων. Ανοίγει νέα πεδία επιχειρηματικής δράσης τόσο για τους δήμος, όσο και στις συνεργασίες με το κεφάλαιο.
Τόνισε ότι στον Κλεισθένη το κύριο δεν είναι το εκλογικό σύστημα, αλλά η ενίσχυση της «επιχειρηματικότητας» στην ΤΠΔ. Ψηφίσαμε την απλή αναλογική, ενώ απορρίψαμε τον Κλεισθένη στο σύνολό του, επειδή πάντα υποστηρίζαμε ότι εξασφαλίζει την τυπική ισότητα της ψήφου και τίποτα παραπάνω. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως καθιέρωσε την απλή αναλογική για να διευκολύνει τη συνεννόηση, συνεργασία και συναίνεση μεταξύ των αστικών κομμάτων σε βάρος του λαού. Μια συναίνεση που ήδη προχωρά με ταχείς ρυθμούς στους δήμους αφού έχουν κοινή στρατηγική και μέσα από αυτήν θέλουν να την προλειάνουν και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.
Πέρα από τους θεατρινίστικους καυγάδες τους, όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ είναι «συγκοινωνούντα δοχεία». Επιβεβαιώνεται από τις συχνές μεταγραφές σε όλα τα επίπεδα του πολιτικού φάσματος. Βλέπουμε τι γίνεται στην Περιφέρεια, στο δήμο Ρεθύμνου, στο δήμο Αγίου Βασιλείου. Ποιοι στηρίζουν ποιους και πάνω απ’ όλα ποιους στηρίζουν τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, που πλουτίζουν απ’ τον ιδρώτα του λαού.
Βασικός στόχος τους είναι να εμποδίσουν να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ, οι συσπειρώσεις μέσα στις οποίες πρωτοστατούν οι κομμουνιστές, να αδυνατίσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα για να περνούν δίχως εμπόδια σειρά μέτρων που θα ενισχύουν την επιχειρηματική δραστηριότητα εις βάρος του εισοδήματος των φτωχομεσαίων της πόλης και της υπαίθρου».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ
Ο Θανάσης Χαριτάκης εργάσθηκε, σαν λογιστής στον ιδιωτικό τομέα και στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι το 2015 που συνταξιοδοτήθηκε.
Ανέπτυξε πλούσια αγωνιστική συνδικαλιστική και κοινωνική δράση ως μέλος του ΔΣ της ένωσης επαγγελματιών λογιστών πρωτεύουσας. Συνεχίζει και ως συνταξιούχος αυτή τη δράση και είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του συλλόγου υπαλλήλων των ασφαλιστικών ταμείων και της πανελλήνιας ομοσπονδίας προσωπικού οργανισμών κοινωνικής πολιτι-κής με το ΠΑΜΕ. Είναι στέλεχος του ΚΚΕ.

Γνώμες

του Όθωνα Χριστουλάκη
Μείωση ΦΠΑ: Μια άλλη προσέγγιση
Νίκος Μολδοβανίδης
Το «ελληνικό» μαγαζί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος έστειλαν και φέτος τα ξενοδοχεία της Iberostar Creta Marine και Creta Panorama και Mare

Το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος έστειλαν και φέτος τα ξενοδοχεία της Iberostar Creta Marine και Creta Panorama και Mare

Πιστά στο ραντεβού τουςτα ξενοδοχεία τηςIBEROSTAR,CretaMarineκαι Creta Panorama & Mareιδιοκτησίας κυρίου Δ. Γρηγοριάδη στο Πάνορμο Ρεθύμνου,  συμμετείχαν...
Προβληματισμός για τις κηλίδες ρύπανσης (;  ) στην θαλάσσια περιοχή του Κουμπέ

Προβληματισμός για τις κηλίδες ρύπανσης (; ) στην θαλάσσια περιοχή του Κουμπέ

Συναντήσεις με Δ. Κόκκινο, Γ. Ταταράκη και Π. Μουρτζανό πραγματοποίησε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

Συναντήσεις με Δ. Κόκκινο, Γ. Ταταράκη και Π. Μουρτζανό πραγματοποίησε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

Συνεχίζει τη σειρά επαφών με τις θεσμικές αρχές και τους παραγωγικούς φορείς του Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου για τις εθνικές εκλογές της 7ης...
«Εξερευνητές»: η καλοκαιρινή κατασκήνωση - ασχολία στον Λατζιμά!

«Εξερευνητές»: η καλοκαιρινή κατασκήνωση - ασχολία στον Λατζιμά!

Tροχαίο με εγκλωβισμό στο Ρέθυμνο

Tροχαίο με εγκλωβισμό στο Ρέθυμνο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί στην Κοξαρέ , με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 19χρονου και ενός 50χρονου που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο...
Φωτισμός στον ΒΟΑΚ…και την ημέρα

Φωτισμός στον ΒΟΑΚ…και την ημέρα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Φίληξ, Φήλιξ, Φίληκας, Φίληξα, Φιλήκη Ισμαήλ, Ισμαήλης, Ισμαήλος, Σμαήλης, Σμαήλος, Μαήλης, Μαήλος Αγίου Πνεύματος,Τριάδα, Τριάς, Κόρη, Κορίνα, Κορίνος

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΗΡΑΣΙΑΣ