ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεατρικό παιχνίδι στο ΧΩΡΑφΙ

05-12-2018 11:04
Θεατρικό παιχνίδι στο ΧΩΡΑφΙ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 3-10 ΕΤΩΝ

Θεατρικό παιχνίδι στο ΧΩΡΑφΙ
Το ΧΩΡΑφΙ, με μεγάλη χαρά καλωσορίζει τα παιδιά από 3 έως 10 ετών στην ομάδα Θεατρικού Παιχνιδιού, που συντονίζουν η Ελένη-Τόνια Κοντογιάννη και ο Βαγγέλης Λιοδάκης.
Στόχος του θεατρικού παιχνιδιού είναι τα παιδιά, μέσα από τα εργαλεία και τις δυνατότητες του θεάτρου, να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους αλλά και να βρουν τη δική τους θέση μέσα σε αυτόν! Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη διαδικασία ανακάλυψης και γνώσης μέσα από την καλλιέργεια της δημιουργικής φαντασίας!
Τα παιδιά σκέφτονται, συνυπάρχουν, αλληλεπιδρούν, ανακαλύπτουν, εμβαθύνουν και χαίρονται μέσα σε μια διαδικασία που ξεκινάει από διάφορα ερεθίσματα, όπως μια ιστορία, ένα ποίημα, ένα διήγημα, μια παράσταση, ένα βίντεο, το άρθρο μιας εφημερίδας, μια φωτογραφία, μια εικόνα που μπορεί να είδαν κάπου τυχαία και τράβηξε την προσοχή τους.
Τα παιδιά καλούνται μέσα από την ασφάλεια που τους εξασφαλίζει ο ρόλος και μέσα από τη δραματοποίηση μιας φανταστικής ιστορίας, να συζητήσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, χωρίς περιορισμούς και φόβους, να εξωτερικεύσουν όλη την ενέργειά τους και να διασκεδάσουν. Τελικά τους δίνεται η δυνατότητα να εκφραστούν για απολύτως αληθινά ζητήματα που μπορεί να τα απασχολούν στην καθημερινότητά τους.
Το παιχνίδι, η κίνηση του σώματος, η σιωπή και η παύση, ο αυτοσχεδιασμός και ο ρόλος θα δώσουν στο κάθε παιδί την ανακούφιση, την ευχαρίστηση, την απόλαυση, βοηθώντας το να στραφεί προς τον εαυτό του, αλλά και προς τις ανάγκες και τα πιστεύω των άλλων.
Μέσα από την ευκαιρία έκφρασης και απελευθέρωσης συναισθημάτων, κινήσεων και φαντασίας, το θεατρικό παιχνίδι προσφέρει τη δυνατότητα στο παιδί να εξερευνήσει ακόμα και πιθανές δυσκολίες και φόβους. Αυτό μπορεί να το επιτύχει με τη μεταμόρφωσή του σε έναν ρόλο κι έτσι, ακόμα και τα λιγότερο κοινωνικά παιδιά που μπορεί στην αρχή να δυσκολεύονται να εκφραστούν ελεύθερα ή/και να συνεργαστούν με άλλα άτομα, στη συνέχεια το καταφέρουν με άνεση.
Η Θεατρική Αγωγή είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά που είναι πιο εσωστρεφή ακριβώς γιατί η επικοινωνία δεν γίνεται μόνο με τους παραδοσιακούς όρους της προφορικής ομιλίας αλλά και με πολλά ακόμα προσωπικά εκφραστικά και καλλιτεχνικά μέσα, όπως ο αυτοσχεδιασμός, η κίνηση, η ζωγραφική, η χειροτεχνία, ακόμα και η σιωπή.
ΕΝΑΡΞΗ: Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, 18:00-19:00
ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ: Κάθε Παρασκευή, 18:00-19:00
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 35 ευρώ/4 συναντήσεις
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: τηλ. 6974 762014
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Οι συναντήσεις μας θα γίνονται στο «ΧΩΡΑφΙ - Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών», Κονδυλάκη 10, Ρέθυμνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αιμίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλιος, Μίλια Κόδρος, Κόδρα