ΡΕΘΥΜΝΟ

Θετικά τα σχόλια των επισκεπτών για το Ρέθυμνο

06-07-2019 11:52
Θετικά τα σχόλια των επισκεπτών για το Ρέθυμνο

ΦΑΓΗΤΟ, ΠΑΡΑΛΙΑ, ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

 

Ένα ακόμα καλοκαίρι έφτασε και πέρα από την θερμοκρασία, υψηλή είναι και προσέλευση των επισκεπτών στο Ρέθυμνο. Η Κρητική Επιθεώρηση προσπαθώντας να αφουγκραστεί την άποψη των επισκεπτών του Ρεθύμνου, κατάφερε να συνομιλήσει με τουρίστες που μοιράστηκαν μαζί μας την άποψη τους για το Ρέθυμνο.

Ο ελληνικός καλοκαιρινός ήλιος, η απέραντη παραλία του Ρεθύμνου, το καλό και ποιοτικό φαγητό, οι διαφορετικοί ρυθμοί της πόλης μας από αυτούς των σύγχρονων μεγαλουπόλεων και τα γραφικά στενάκια βγαλμένα από μια άλλη εποχή είναι τα χαρακτηριστικά τα οποία μεταξύ άλλων ικανοποιούν τους τουρίστες, οι οποίοι σπεύδουν να ανακαλύψουν τις ομορφιές του Ρεθύμνου.

Υπάρχουν όμως και κάποια στοιχεία του Ρεθύμνου όπου δεν ικανοποιούν τα γούστα των φετινών τουριστών. Η κίνηση, ο υπερβολικός κόσμος και τα τουριστικά μαγαζιά είναι μερικά από τα στοιχεία, τα οποία δεν βρίσκουν θελκτικά οι επισκέπτες μας.

Η Σαμίστα και η Σίστι από Ινδία, η Άντζε από το Βέλγιο, η Κάθριν και ο Τόμας από τη Γερμανία, η Σάντρα από την Αγγλία, η Κριστίνα από τη Νορβηγία και ο Μάρτιν από τη Δανία είναι μερικοί από τους επισκέπτες οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις της Κρητικής Επιθεώρησης.

Όλοι ήρθαν για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο και από ό,τι φαίνεται θα φύγουν με πολύ καλές εντυπώσεις.

Η Σαμίστα και η Σίστι, πάντως, φαίνονται ιδιαίτερα ικανοποιημένες με την παραμονή τους, αφού τα λόγια τους είναι πέρα για πέρα θετικά. Συγκεκριμένα η Σαμίστα λέει «είναι πολύ όμορφα, οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί, το φαγητό είναι πάρα πολύ καλό και οι παραλίες είναι πολύ όμορφες. Σίγουρα πρόκειται να το προτείνω σε διάφορα άτομα όταν γυρίσω πίσω». Ενώ και τα λόγια της Σίστι είναι εξίσου επαινετικά: «Νομίζω ότι μου αρέσει που είναι κάπως ήσυχα και διαφορετικά από την ζωή στην πόλη πίσω στην Ινδία, και μου αρέσει ακόμα και ο νυχτερινός τρόπος ζωής, θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα καλός. Είναι πολύ όμορφα και νομίζω ότι δεν είναι τόσο συμβατικός ως προορισμός επειδή δεν έχει πάρα πολλές διασημότητες και για αυτό σίγουρα θα το συστήσω για να το επισκεφτούν»,

Σε αντίθεση με την Άντζε όπου μάλλον δεν δείχνει και τόσο ικανοποιημένη με την πόλη μας. «Μου αρέσουν οι μικροί δρόμοι που δεν έχουν αυτοκίνητα, αλλά κατά τα άλλα είναι αρκετά θορυβώδης και έχει πολύ κόσμο και θεωρώ ότι μια φορά είναι αρκετή για να την επισκεφτεί κανείς». Ευτυχώς για την Κάθριν και τον Τόμας το Ρέθυμνο παρά τον αρνητικό παράγοντα της κάπως ιδιαίτερης αισθητικής των τουριστικών μαγαζιών της πόλης, τα όμορφά και ξεχωριστά σοκάκια της ήταν το ιδανικό τοπίο για της καλοκαιρινές διακοπές της οικογένειας τους όπως μας μαρτυρούν και οι ίδιοι: «Δεν μας αρέσει που έχει πολύ τουρισμό και κυρίως δεν μου αρέσουν τα πιο τουριστικά μαγαζιά, προτιμώ τα μαγαζιά με πιο παραδοσιακό χαρακτήρα. Μας αρέσει η Παλιά Πόλη και τα μαγαζιά τα οποία είναι πιο ωραία και καλύτερα από της Ισπανίας για παράδειγμα που την έχουμε επισκεφτεί στο παρελθόν. Στη παραλία είναι όμως κάπως στριμωχτά, έχει πάρα πολύ κόσμο εδώ». Ενώ επισημαίνουν ότι το Ρέθυμνο είναι ιδανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές: «Σίγουρα θα το προτείναμε και σε άλλες οικογένειες ως προορισμό για τις διακοπές τους».

Η Σάντρα από Αγγλία και η Κριστίνα από Νορβηγία είναι απόλυτα ευχαριστημένες με την όμορφη θάλασσα και το καλό φαγητό που μπορεί να βρει κανείς στο Ρέθυμνο. Η άποψη της Σάντρας είναι διαφωτιστική όσον αναφορά τα θετικά και τα αρνητικά του Ρεθύμνου: «Αυτό που δεν μου αρέσει είναι η πάρα πολλή ζέστη. Γενικά μας αρέσει πάρα πολύ, πολύ καλό το φαγητό και η παλιά πόλη είναι πανέμορφη». Ενώ στον ίδιο άξονα ειλικρίνειας, και με μία λακωνική διάθεση, κυμαίνονται και τα λόγια της Κριστίνα: «Μου αρέσει η παραλία και δεν μου αρέσει η κίνηση, ενώ αναμφίβολα θα προτείνω το Ρέθυμνο σε γνωστούς και φίλους».

Ακόμα, κάτι το οποίο αφήνει ευχαριστημένες τις απαιτήσεις των τουριστών της πόλης είναι οι τουριστικές εγκαταστάσεις οι οποίες είναι επαρκείς σε όλους τους τομείς. Αυτό είναι που έχει συναρπάσει και τον Μάρτιν όπου ανυπομονεί να γυρίσει σπίτι του για να συστήσει στους φίλους του το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει. Πιο συγκεκριμένα λέει: «Μου αρέσει πάρα πολύ το ξενοδοχείο στο οποίο μένουμε, θεωρώ ότι το φαγητό εδώ είναι καταπληκτικό. Η άποψη μου είναι ότι το φαγητό είναι κάπως πιο ακριβό από ό,τι σε άλλα ελληνικά νησιά και ένα ακόμα θέμα είναι η υπερβολική κίνηση. Όταν θα γυρίσω στη  Δανία σίγουρα θα συστήσω το ξενοδοχείο όπου διαμένουμε διότι είναι εξαιρετικό».

Και όλα δείχνουν πως όταν οι διακοπές όλων τελειώσουν και γυρίσουν πίσω στις πόλεις του το Ρέθυμνο θα είναι μία όμορφη ανάμνηση και μία σίγουρη πρόταση που όλοι θα κάνουν σε γνωστούς και φίλους.

 Νίκος Δροσανάκης

 

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
NO SMOKING
Νίκος Μολδοβανίδης
Οδηγώντας…
Νίκος Δερεδάκης
Νέα πλατεία στα Περιβόλια
Νίκος Μολδοβανίδης
Ευρωπαϊκές διαδρομές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η άμεση αντίδραση του πολιτιστικού συλλόγου Ακτούντα

Η άμεση αντίδραση του πολιτιστικού συλλόγου Ακτούντα

Άμεσα και με ιδιαίτερη ευαισθησία αντέδρασε η διοίκηση και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακτούντα στο σχόλιο για την αφίσα που κάποιοι φρόντισαν να...
Τυχερή 59χρονη ρεθυμνιώτισσα που παρασύρθηκε από τα κύματα στο «Φωτεινάρι» του Πλακιά και σώθηκε από τους ναυαγοσώστες

Τυχερή 59χρονη ρεθυμνιώτισσα που παρασύρθηκε από τα κύματα στο «Φωτεινάρι» του Πλακιά και σώθηκε από τους ναυαγοσώστες

Εντοπίστηκε τρία μίλια ανοιχτά της ακτής
«Aνάχωμα» στις παραβάσεις στο ιστορικό κέντρο με την ενεργοποίηση των καμερών

«Aνάχωμα» στις παραβάσεις στο ιστορικό κέντρο με την ενεργοποίηση των καμερών

Επιχειρεί να βάλει ο δήμος Ρεθύμνης- Σε εξέλιξη οι διαδικασίες
Ημέρα μιτάτου και φέτος στο Πετρομούρι

Ημέρα μιτάτου και φέτος στο Πετρομούρι

Στο Πετρομούρι ψηλά στον Ψηλορείτη γιόρτασε και φέτος τη μέρα μιτάτου ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού Καλογέρου Αμαρίου....
Προσβολή για τους νεκρούς, για τους καλλιτέχνες, για το χωριό...

Προσβολή για τους νεκρούς, για τους καλλιτέχνες, για το χωριό...

Τι δουλειά μπορεί να έχουν οι κρητικοί καλλιτέχνες στα ταμπλό με τα αγγελτήρια μνημοσυνών και κηδειών;...
Τι γίνεται με τα έργα στην Αγία Ειρήνη;

Τι γίνεται με τα έργα στην Αγία Ειρήνη;

Τις τελευταίες ημέρες έχουν σταματήσει τα έργα στην Αγία Ειρήνη, στο σημείο όπου τον Φεβρουάριο σημειώθηκε η μεγάλη κατολίσθηση λόγω των ακραίων καιρικών...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜEΡΑ ΘYΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡIΟΥ ΣΚΛAΒΩΝ ΚΑI ΤΗΣ ΑΠΑΓOΡΕΥΣHΣ ΤΟΥ