ΡΕΘΥΜΝΟ

Την ΔΕΥΑ Ρεθύμνου και στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός

18-06-2019 16:53
Την ΔΕΥΑ Ρεθύμνου και στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός

Μίλησε για τα υπό εξέλιξη και υπό χρηματοδότηση έργα

Ο Υπουργός Υγείας και υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός συνοδευόμενος από την επίσης υποψήφια βουλευτή Χρυσούλα Μανουσάκη, το Συντονιστή της ΝΕ Ρεθύμνου και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βλαστό και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επισκέφτηκαν την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρεθύμνου (ΔΕΥΑΡ).

Στη συνάντηση στην οποία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Βασίλης Θεοδωράκης, καθώς και στελέχη της επιχείρησης συζητήθηκαν τα έργα που διαχειρίζεται αυτή την περίοδο η ΔΕΥΑΡ και για τα οποία διασφαλίστηκε η ομαλή χρηματοδότηση τους, όπως:

1)      Η επέκταση του Βιολογικού καθαρισμού του Ρεθύμνου που είχε σταματήσει το 2012 και αποκαταστάθηκε   η χρηματοδότηση της το 2017, με προϋπολογισμό 5,5 εκ. ευρώ και η οποία θα καλύψει τις περιοχές Ατσιπόπουλο, Πανόραμα, Βιολί Χαράκι.

2)      Το έργο ύδρευσης-αποχέτευσης ύψους 3 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα ΦιλόΔημος για αντικατάσταση αγωγών στις περιοχές Ατσιπόπουλο, Καλλιθέα και στα χωριά του Βρύσινα.

Ο κ. Ξανθός τόνισε τη σημασία της εγγυημένης και σε προσιτή τιμή πρόσβασης των πολιτών σε ένα δημόσιο αγαθό όπως το νερό, την  ανάγκη διαφύλαξης του δημόσιου χαρακτήρα των ΔΕΥΑ και την πολύ σημαντική συνεισφορά των εργαζόμενων της ΔΕΥΑΡ για να έχει το Ρέθυμνο αξιόπιστες υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης. Η συμβολή των ΔΕΥΑ  στην προστασία του περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας, καθώς και στην εξοικονόμηση ενέργειας είναι αδιαμφισβήτητη, ανέφερε ο κ. Ξανθός. Και ακριβώς γι’ αυτό το λόγο οφείλει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού αλλά και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ να αποτρέψουν κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης τους. Τόνισε επίσης ότι το εμβληματικό πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» έδωσε χρηματοδοτική ανάσα στους Δήμους και τους επέτρεψε να αντιμετωπίσουν διαχρονικές ελλείψεις στις υποδομές τους και να δρομολογήσουν σημαντικές παρεμβάσεις αναπτυξιακής σημασίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Παράρτημα Ρεθύμνου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), όπου συζητήθηκαν με στελέχη του Οργανισμού τα έργα που διαχειρίζεται ο ΟΑΚ. Έμφαση δόθηκε στην πρόσφατη έγκριση χρηματοδότησης 18,5 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα ΦιλόΔημος για την κατασκευή διυλιστηρίου για τα νερά του Φράγματος Ποταμών που θα λύσει μακροπρόθεσμα το πρόβλημα ύδρευσης της πόλης του Ρεθύμνου και της βόρειας τουριστικής ζώνης του Νομού. Στη συνάντηση έγινε επίσης αναφορά στην κατ’ αρχήν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω του Υπουργείου Υποδομών και του ΟΑΚ, της χρηματοδότησης του έργου επέκτασης του κεντρικού αγωγού του Φράγματος Ποταμών ύψους 4,8 εκ ευρώ για την άρδευση 14.000 στρεμμάτων του Κάμπου Ρεθύμνου από Πηγή έως Πρίνο και τμημάτων στις περιοχές Μυσίρια, Ξηρό Χωριό και Γιαννούδι.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είχαν κάνει τις κλοπές...επαγγελμα

Είχαν κάνει τις κλοπές...επαγγελμα

Σύλληψη δυο ατόμων 18 και 26 ετών στο Ρέθυμνο
Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου: Η φύση «οδηγός» για την προαγωγή της υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος

Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου: Η φύση «οδηγός» για την προαγωγή της υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος

ΠΛΗΘΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΥΓΙΗ ΠΡΟΤΥΠΑ
Γνωστοί καλλιτέχνες τραγουδούν και ενώνουν την κοινωνία για καλό σκοπό!

Γνωστοί καλλιτέχνες τραγουδούν και ενώνουν την κοινωνία για καλό σκοπό!

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ
Από τη Δευτέρα θα απομακρύνονται τα υλικά εκσκαφής στην Αγία Ειρήνη

Από τη Δευτέρα θα απομακρύνονται τα υλικά εκσκαφής στην Αγία Ειρήνη

Άμεση ήταν η απάντηση από την Π.Ε. Ρεθύμνου για το έργο στην Αγία Ειρήνη, για το οποίο υπάρχουν διαμαρτυρίες από κατοίκους ότι εκτελείται με αργούς ρυθμούς....
Ηλεκτροκίνητα πατίνια: ανησυχία και προβληματισμός για τη νέα μόδα

Ηλεκτροκίνητα πατίνια: ανησυχία και προβληματισμός για τη νέα μόδα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ
Βραβεύτηκαν οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου που έσωσαν πολίτες από τις πλημμύρες

Βραβεύτηκαν οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου που έσωσαν πολίτες από τις πλημμύρες

Τους αστυνομικούς που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έσωσαν πολίτες από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου στην Κρήτη, βράβευσε χθες ο Γενικός...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Βαρθολομαίος, Μπαρθόλομιου Τιτος, Τιτης, Τιτα, Τιτη