ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Παιδικό Μουσείο Εξερεύνησης στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

26-06-2019 22:02
Το Παιδικό Μουσείο Εξερεύνησης στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, την περασμένη βδομάδα, φιλοξένησε, με μεγάλη επιτυχία, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Παιδικού Μουσείου Εξερεύνησης.

          Το Παιδικό Μουσείο Εξερεύνησης επισκέφτηκε τη Βιβλιοθήκη, προσκαλώντας παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς να εξερευνήσουν, να πειραματιστούν, να ανακαλύψουν και φυσικά να παίξουν. Πάνω από σαράντα παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπου, με αφορμή τις συλλογές του Μουσείου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα βιβλία και τα μουσεία.

          Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βιβλία: τα φύλλα που μιλάνε”, τα παιδιά εξερεύνησαν την ιστορία του βιβλίου από την προϊστορία έως και σήμερα. Αναλαμβάνοντας το ρόλο του ιστορικού,  ανακάλυψαν τους βασικούς σταθμούς της εξέλιξής του βιβλίου και τον ρόλο του στην Παγκόσμια Ιστορία.

          Εκτός από τον ρόλο του ιστορικού, οι ομάδες ανέλαβαν, ως επαγγελματίες μουσείων, να επιλέξουν αντικείμενα και να φτιάξουν τις αντίστοιχες εκθέσεις. Ως μουσειολόγοι, συντηρητές, ξεναγοί, αλλά και επισκέπτες, μελέτησαν και συντήρησαν τα εκθέματα, έφτιαξαν την ιστορία και το στήσιμο της έκθεσης και τέλος ξενάγησαν τους επισκέπτες στο αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο, στο μουσείο φυσικής ιστορίας, σχολικής ζωής και παιχνιδιού, που με μεγάλη χαρά δημιούργησαν.

          Το Παιδικό Μουσείο Εξερεύνησης μαζί με τα παιδιά ανανέωσαν την επόμενη συνάντησή τους στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου για περισσότερες εξερευνήσεις και παιχνίδια.

          Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους που βοήθησαν για την επιτυχία των προγραμμάτων. Ξεχωριστά ευχαριστούμε την εμπνεύστρια Αλεξάνδρα Μαραβέλια και τους εθελοντές μας,  την μαθήτρια Μαίρη Μοναχού, τον φοιτητή Γιώργο Λογιάδη και την βιβλιοθηκονόμο Φωτεινή Σταυριδάκη.

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
Περί απολύσεων ο λόγος
Nίκος Μολδοβανίδης
Πάλι ο ΒΟΑΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αγάπη, Αγάπιος Αγαθόκλεια, Αγαθοκλής, Αγαθοκλέας, Αγαθόκλεος Ελπίδα Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια Παντολέων, Παντολέοντας, Παντολεοντία, Παντολεοντής, Παντολεοντή Πηλεύς, Πηλέας Πίστις, Πίστη Σόνια, Σώνια Σοφία, Σοφιανός, Σοφιανή, Σοφούλα, Σοφούλης, Σόφη, Σοφίτσα, Σοφίνα