ΡΕΘΥΜΝΟ

«Το Ρέθυμνο αξίζει ένα νέο όραμα»

03-05-2019 08:01
«Το Ρέθυμνο αξίζει ένα νέο όραμα»
 • Ο Θοδωρής Νίνος εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο και παρουσίασε τους υποψηφίους του
 • Αναλυτικά οι 43 υποψήφιοι και οι υποψήφιοι της δημοτικής κοινότητας (ΦΩΤΟΣ)

Την προοπτική ενός νέου οράματος για το δήμο Ρεθύμνου περιέγραψε ο υποψήφιος δήμαρχος Θοδωρής Νίνος στους υποστηρικτές της παράταξης του που βρέθηκαν χθες το απόγευμα στην πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων για τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου.

Ο κ. Νίνος ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην πρώτη αυτή συγκέντρωση, δήλωση συγκινημένος από την ανταπόκριση του κόσμου, ενώ παρουσίασε 43 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και 12 υποψήφιους συμβούλους για την δημοτική κοινότητα Ρεθύμνου, το μοναδικό τοπικό συμβούλιο στο οποίο θα κάνει συνδυασμό το «Ρέθυμνο Αξίζεις», όπως εξήγησε ο υποψήφιος δήμαρχος.

«Σας διαβεβαιώνουμε πως είναι συνειδητή η ενασχόληση μας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ουδέποτε ανακόπηκε από κάθε απόπειρα απαξίωσης, κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της ποιότητας της παρέμβασης μας, κάθε ανεπιτυχή όπως αποδείχθηκε υποτίμηση του έργου που προσφέρουμε ανεπηρέαστοι και ανέγγιχτοι από την αλαζονεία που μοιραία προκαλεί η πολύχρονη παραμονή στην εξουσία», είπε ο κ. Νίνος αφήνοντας σαφείς αιχμές, ενώ υποστήριξε ότι πολλά ζητήματα του δήμου παραμένουν άλυτα, όπως το κυκλοφοριακό, η ακτοπλοϊκή σύνδεση, οι Οικισμοί, η κοινωνική πολιτική, ο πολιτισμός.

 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΝΟΥ

Ευχαριστώντας όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση τόνισε πως «αταλάντευτη πρόθεση μου, είναι να ξεκινήσουμε αυτό το νέο αναπτυξιακό κεφάλαιο για το Ρέθυμνο, χωρίς αναφορά και συγκρίσεις με πρακτικές και έργα του παρελθόντος» και είπε αναλυτικά: «Η ουσία είναι η ειλικρινής, αυθόρμητη κατάθεση της εκτίμησης και της υποστήριξης σας στη Δημοτική μας ομάδα, στο πρόσωπο μου και στους συνεργάτες μου: στους αυριανούς Δημοτικούς Συμβούλους, και στους αυριανούς ανθρώπους που με τη δική σας εξουσιοδότηση και τη δική τους αποφασιστικότητα, ορθή σκέψη και εντιμότητα, θα διεκδικήσουν μια ακόμη καλύτερη προοπτική για το Ρέθυμνο.

Η δική σας δύναμη και πίστη, είναι τα πιο ισχυρά κίνητρα και εγγυήσεις για την επιτυχία ενός έργου στο οποίο πρωταγωνιστές είναι το Ρέθυμνο και τα παιδιά μας.

Αυτός ο τόπος, με τη φυσική, ιστορική και ανθρώπινη ομορφιά της, αξίζει ένα νέο όραμα.

Μια άλλη, φρέσκια, ανόθευτη, καθάρια θέαση.

Μια αποφασισμένη ομάδα που με τη δική σας συνδρομή, θα απογειώσει τις λειτουργίες του και θα υποστηρίξει την εξελικτική του πορεία, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές αλλά και ρεθυμνιώτικες αποχρώσεις και επιταγές.

Ξεκινήσαμε, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης.

Ήμασταν παρόντες παντού και διαρκώς:

 • Η μέχρι σήμερα ενεργή παρουσία και συμμετοχή όλης της Δημοτικής μας Ομάδας και όλων των μελών του Συνδυασμού «Ρέθυμνο Αξίζεις» σε όλες τις αυτοδιοικητικές, θεσμικές διαδικασίες,
 • η συστηματική παρακολούθηση όλων των εξελίξεων,
 • των έργων,
 • της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών,
 • η συνέπεια λόγου και πράξης που μας διακρίνει,
 • η εμμονή μας στη διαφάνεια και την πλήρωση μέχρι και της τελευταίας λεπτομέρειας σε εγκεκριμένες, δημοκρατικές αποφάσεις πιστοποιημένων, εκλεγμένων συλλογικών οργάνων
 • οι ουσιαστικές παρεμβάσεις μας όπου κρίθηκε ότι υπονομεύονται τα συμφέροντα τους Ρεθύμνου ή ότι αναχαιτίζεται η πρόοδος του από επιλεκτικές αποφάσεις, απουσία γνώσης, αμέλεια ή πρόθεση,
 • η καθημερινή, ειλικρινής, άμεση, έντιμη επαφή μας με τους κατοίκους κι επισκέπτες του Ρεθύμνου
 • η ζωή που, από την ημέρα που γεννηθήκαμε, διάγουμε σε τούτο τον ευλογημένο τόπο,
 • οι εμπειρίες μας και η γνώση κάθε παραμέτρου που ενθαρρύνει ή επιβαρύνει την προκοπή του,

είναι τα διαπιστευτήρια μας, είναι οι εγγυήσεις που σας καταθέτουμε εδώ απόψε κοιτώντας σας κατάματα γιατί μπορούμε.

Και εμείς μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια:

➢        Διότι δεν κουβαλάμε στη σκέψη μας το φορτίο της φθοράς,

➢        της αγωνίας μιας ήττας που θα πλήξει το γόητρο που με τόσο κόπο χτίσαμε.

➢        της εμπλοκής με ημέτερους,

➢        της πολιτικής υποχρέωσης σε όσους διευκόλυναν το έργο μας παρά μόνον της ηθικής απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας που θέλουμε να υπηρετήσουμε, αδιακρίτως, με ισοτιμία και ισονομία,

➢        Διότι εμείς, αγαπητοί συμπολίτες, θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες και την επομένη των εκλογών στην αυτοδιοικητική αρένα, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος. Η απερχόμενη δημοτική αρχή, αμφιβάλλουμε αν θα είναι.

Διότι για μας η Τοπική Αυτοδιοίκηση

❖        Είναι η εστία μας,

❖        Είναι ο πυρήνας στην καρδιά του οποίου πάλλονται οι επιθυμίες, τα όνειρα, τα αιτήματα, τα προβλήματα και οι προσδοκίες της κοινωνίας μας για το σήμερα και το αύριο.

❖        Είναι ο συνεκτικός ιστός μέσα από τον οποίο ενδυναμώνεται η συνοχή μας, συνυφαίνεται η αλληλόδραση μας, καθορίζεται η συνύπαρξη μας.

Σας διαβεβαιώνουμε πως είναι συνειδητή η ενασχόληση μας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ουδέποτε ανακόπηκε από κάθε απόπειρα απαξίωσης, κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της ποιότητας της παρέμβασης μας, κάθε ανεπιτυχή όπως αποδείχθηκε υποτίμηση του έργου που προσφέρουμε ανεπηρέαστοι και ανέγγιχτοι από την αλαζονεία που μοιραία προκαλεί η πολύχρονη παραμονή στην εξουσία.

Σήμερα, λοιπόν, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, να ξεκινήσουμε μαζί, ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορική διαδρομή του Ρεθύμνου.

Σας καλούμε να γράψουμε μαζί την ιστορία του μέλλοντος σ’ ένα νέο βιβλίο. Όχι ν’ αλλάξουμε σελίδα στο παλιό. Είναι ξεκάθαρο πια, πως ο κύκλος του έκλεισε, ακολουθώντας μοιραία τη νομοτέλεια τους τέλους, που προηγείται κάθε νέας αρχής.

Το έργο της απερχόμενης δημοτικής αρχής, ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Σ’ αυτόν τον κύκλο υπήρξαν θετικά, έγιναν όμως και λάθη αλλά και ορατές πλέον παραλήψεις και αστοχίες.

Σημαντικά, διαχρονικά αιτήματα έμειναν αναπάντητα και προβλήματα που υποβαθμίζουν την καθημερινότητα, άλυτα. Το κυκλοφοριακό, η ακτοπλοϊκή σύνδεση, οι Οικισμοί, η κοινωνική πολιτική, ο πολιτισμός, παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις.

Εσχάτως, γίναμε άπαντες μάρτυρες και μιας απροκάλυπτης προσπάθειας πολιτικής συγκάλυψης της υπεξαίρεσης στο ταμείο της ΚΕΔΗΡ που επιβεβαίωσε ο εισαγγελέας.

Κι αυτό, συνιστά ανησυχητική ένδειξη λειτουργίας ενός συστήματος που πασχίζει με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, να κρατηθεί στην εξουσία ενώ έχει πλέον κουραστεί και ελάχιστα έχει να προσθέσει στο ήδη παραχθέν έργο.

Αταλάντευτη πρόθεση μου, είναι να ξεκινήσουμε αυτό το νέο αναπτυξιακό κεφάλαιο για το Ρέθυμνο, χωρίς αναφορά και συγκρίσεις με πρακτικές και έργα του παρελθόντος.

Ο σχεδιασμός μας για το αύριο του Ρεθύμνου και της ζωής του καθενός από μας και όλων μαζί, στρέφει τη ματιά του στο χθες λαμβάνοντας υπόψιν του την σωρευθείσα εμπειρία για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

Επιλέγουμε να διεξάγουμε τον αγώνα μας με αξιοπρέπεια, ήθος και πολιτική ευπρέπεια. Αυτά ήταν ανέκαθεν τα δομικά στοιχεία του συνδυασμού μας αλλά και του συνολικού σχεδιασμού μας για το Ρέθυμνο.

Ξεκινάμε το δύσκολο έργο που προϋποθέτει η εξέλιξη του Ρεθύμνου, έχοντας επαρκή γνώση, οριοθετημένη στοχοθεσία, σεβασμό στους συνανθρώπους μας, δύναμη υπέρβασης κάθε δυσκολίας και πίστη στην επιτυχία, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς διακρίσεις και χωρίς τετριμμένα άλλοθι.

Σας προσκαλούμε να γίνεται μέτοχοι αυτής της πρόκλησης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το έργο που προσφέρει στο Ρέθυμνο, μας χρειάζεται όλους.

Η χρηστή διοίκηση της πόλης που αγαπάμε, προϋποθέτει δημοκρατία, διαφάνεια και συμμετοχή. Και οι ρεθυμνιώτες, έχουμε αποδείξει ότι λειτουργούμε εξίσου παραγωγικά είτε ως κοινωνική ολότητα είτε ως μεμονωμένα άτομα. Αρκεί να το αποφασίσουμε. Ελάτε λοιπόν να γνωριστούμε καλύτερα και να συναποφασίσουμε το ρόλο που επιθυμεί και μπορεί ο καθένας από μας να αναλάβει στην ανάπτυξη κι ευημερία του Ρεθύμνου».

 

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης επισκέφθηκε το Ρέθυμνο χθες το βράδυ για να είναι παρών στην εκδήλωση του Θοδωρή Νίνου, ενώ παρών ήταν και ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, αλλά και ο πρώην νομάρχης Γιώργης Παπαδάκης και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με το συνδυασμό Μαρκογιαννάκη.

Ο κ. Νίνος τελειώνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε για την στήριξη τους την σύζυγο του Έφη και τα παιδιά του, αλλά και τους γονείς του και τον αδερφό του.

OI ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

 1. Αποστολάκη Μαρία 
 2. Βαλαρής Γιώργος
 3. Βάμβουκας Μιχάλης
 4. Βαρούχας Μανώλης
 5. Βροντάκης Παναγιώτης
 6. Γαβαλάς Βαγγέλης
 7. Γαλερός Βασίλης
 8. Γασπαράκης Γιώργος
 9. Γιαννίτσα – Γεωργακάκη Βιργινία
 10. Γοργοράπτης Μάνος
 11. Γουνάκη Βιργινία
 12. Δερέδακης Νίκος
 13. Καργιαννάκη Μαρκέλλα
 14. Κεφαλά Κόνδυλα Ασημίνα
 15. Κεχαγιαδάκης Νίκος
 16. Κοκκινάκης Σταμάτης
 17. Κοτζαμπουγιούκης Νίκος
 18. Κούρο Αγγελική
 19. Κρεβατσούλης Μανώλης
 20. Λελεδάκης Γιάννης
 21. Λυρώνης Γιώργος
 22. Μακρυδάκη – Θωμαδάκη Μαρία
 23. Μαρινάκη Βούλα
 24. Μαρίνου Λία
 25. Μεργέμογλου Κωσταντίνος
 26. Μπαρκάτσα Βενετία
 27. Μποτονάκης Μποτόνης
 28. Μυλωνάς Σταύρος
 29. Μυριοκεφαλιτάκης Γιώργος
 30. Νικολακάκης Νεκτάριος
 31. Παλαφούτης Μάνος
 32. Παντελιδάκης Δημήτρης
 33. Παπαδόσηφου Ειρήνη
 34. Ρεϊζάκης Νίκος
 35. Σαριγιάννης Γιώργος
 36. Σταματεράκη – Ανδρουλιδάκη Άννα
 37. Στεφανάκης Πέτρος
 38. Τζανιδάκη - Κοκολάκη Αμαλία
 39. Τσιχλάκη Ειρήνη
 40. Φανουργάκης Γιώργος
 41. Φουρφουλάκης Μανώλης
 42. Φραγκάκος Κωνσταντίνος
 43. Χαμογεωργάκης Θέμης

 Οι υποψήφιοι της δημοτικής κοινότητας

 1. Γαβαλάς Στέφανος
 2. Κολοβός Κωνσταντίνος
 3. Πολυχρονάκης Αντώνης
 4. Ψυχαράκη Χρυσή
 5. Ρεϊζάκης Κώστας
 6. Κατάκης Γιώργος
 7. Σοφουλάκη – Παναγιωτάκη Ειρήνη
 8. Γαγάνη - Περπυράκη Ευαγγελία (Λίτσα)
 9. Χατζημπεκιάρης Γιάννης
 10. Πατεράκης Βασίλης
 11. Βούρβαχη Μαρία
 12. Πετρογιάννη - Αποστολάκη Σούλα

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
NO SMOKING
Νίκος Μολδοβανίδης
Οδηγώντας…
Νίκος Δερεδάκης
Νέα πλατεία στα Περιβόλια
Νίκος Μολδοβανίδης
Ευρωπαϊκές διαδρομές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η άμεση αντίδραση του πολιτιστικού συλλόγου Ακτούντα

Η άμεση αντίδραση του πολιτιστικού συλλόγου Ακτούντα

Άμεσα και με ιδιαίτερη ευαισθησία αντέδρασε η διοίκηση και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακτούντα στο σχόλιο για την αφίσα που κάποιοι φρόντισαν να...
Τυχερή 59χρονη ρεθυμνιώτισσα που παρασύρθηκε από τα κύματα στο «Φωτεινάρι» του Πλακιά και σώθηκε από τους ναυαγοσώστες

Τυχερή 59χρονη ρεθυμνιώτισσα που παρασύρθηκε από τα κύματα στο «Φωτεινάρι» του Πλακιά και σώθηκε από τους ναυαγοσώστες

Εντοπίστηκε τρία μίλια ανοιχτά της ακτής
«Aνάχωμα» στις παραβάσεις στο ιστορικό κέντρο με την ενεργοποίηση των καμερών

«Aνάχωμα» στις παραβάσεις στο ιστορικό κέντρο με την ενεργοποίηση των καμερών

Επιχειρεί να βάλει ο δήμος Ρεθύμνης- Σε εξέλιξη οι διαδικασίες
Ημέρα μιτάτου και φέτος στο Πετρομούρι

Ημέρα μιτάτου και φέτος στο Πετρομούρι

Στο Πετρομούρι ψηλά στον Ψηλορείτη γιόρτασε και φέτος τη μέρα μιτάτου ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού Καλογέρου Αμαρίου....
Προσβολή για τους νεκρούς, για τους καλλιτέχνες, για το χωριό...

Προσβολή για τους νεκρούς, για τους καλλιτέχνες, για το χωριό...

Τι δουλειά μπορεί να έχουν οι κρητικοί καλλιτέχνες στα ταμπλό με τα αγγελτήρια μνημοσυνών και κηδειών;...
Τι γίνεται με τα έργα στην Αγία Ειρήνη;

Τι γίνεται με τα έργα στην Αγία Ειρήνη;

Τις τελευταίες ημέρες έχουν σταματήσει τα έργα στην Αγία Ειρήνη, στο σημείο όπου τον Φεβρουάριο σημειώθηκε η μεγάλη κατολίσθηση λόγω των ακραίων καιρικών...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜEΡΑ ΘYΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡIΟΥ ΣΚΛAΒΩΝ ΚΑI ΤΗΣ ΑΠΑΓOΡΕΥΣHΣ ΤΟΥ