ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το Ρέθυμνο καλωσόρισε το «Golden Age Gym Festival 2020»

09-02-2019 11:42
Το Ρέθυμνο καλωσόρισε το «Golden Age Gym Festival 2020»

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Του Νίκου Τζανιδάκη

Το Ρέθυμνο είναι πανέτοιμο να μπει στον παγκόσμιο χάρτη της ενόργανης γυμναστικής, καλωσορίζοντας την κορυφαία διοργάνωση «Golden Age Gym Festival 2020». Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, όπου ουσιαστικά σήμανε το έναυσμα για την έναρξη των προετοιμασιών του Φεστιβάλ, το οποίο θα διεξαχθεί στις 4-11 Οκτωβρίου το 2020 στην πόλη μας.

Tο «Golden Age Gym Festival» αποτελεί μία διοργάνωση Γυμναστικής για όλους, διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και κινητοποιεί αθλούμενους ηλικίας 50 ετών και άνω, αριθμώντας 2.000 και πλέον συμμετοχές από όλη την Ευρώπη, ενώ θα διαρκέσει μία ολόκληρη εβδομάδα. Η ανάληψη των αγώνων οριστικοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEG και πλέον όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους, ξεκινώντας τις προετοιμασίες για τη φιλοξενία μίας πολύ σπουδαίας διοργάνωσης.

Η εκκίνηση των διεργασιών ξεκίνησε και επίσημα χθες από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, όπου στην άιθουσα συνεδριάσεων πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας τη διοργάνωση. Το «παρών» έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλειάδης, το μέλος της τεχνικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής Νίκος Προβιάς, η Γενική Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής Λίζα Γουόρθμαν, αλλά και τα μέλη Λίντα Νταβίλα, Μαρία Σταλ και Ρεγκίνα Μπίλερ, εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ, εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου και εθελοντές.

Ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο Θανάσης Βασιλειάδης και η κα Λίζα Γουόρθμαν μίλησαν για την αμοιβαία εμπιστοσύνη και την πίστη για την καλύτερη διοργάνωση που έχει διεξαχθεί ποτέ, όσον αφορά στο «Golden Age Gym Festival», με τα οφέλη να είναι πολλαπλά τόσο για την Ελληνική, όσο και για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής, αλλά και την πόλη μας.

 

ΛΙΟΝΗ: «ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ»

Η Αντιπεριφεριάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή αναφέρθηκε στην ικανότητα της Κρήτης γενικότερα να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, δίνοντας την υπόσχεση πως σε συνεργασία με όλους τους φορείς θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να έχει επιτυχία το Golden Age Gym Festival: «Όταν για πρώτη φορά συνάντησα τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Ενόργανης Γυμναστικής κ. Βασιλειάδη και τον φίλο μου, τον Νίκο Προβιά (Διεθνής Κριτής) να μου πουν γι’ αυτό το μεγάλο γεγονός, πραγματικά η χαρά μου ήταν ανείπωτη. Ξέρετε ότι, η Κρήτη σαν περιφέρεια έχει πολύ μεγάλη εξωστρέφεια. Ξέρει και μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα γεγονότα αθλητισμού και πολιτισμού. Σαν περιφέρεια και σαν λαός κατ’ επέκταση, μας ενδιαφέρουν πολύ, ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Η Κρήτη προσφέρεται για τέτοια γεγονότα, αθλητικά ή πολιτισμού ειδικά μετά την τουριστική περίοδο. Είναι ένα νησί, μια ήπειρος θα έλεγα όπου στην ουσία οι επισκέπτες εκτός από τις φυσικές ομορφιές μπορούν να δουν και να μάθουν για τον πολιτισμό μας έναν από τους πιο αρχαίους της Ευρώπης αλλά και του κόσμου.

Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα κάνουμε, σε συνεργασία μαζί με όλους τους φορείς το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε και το αθλητικό γεγονός να φέρουμε σε απόλυτη επιτυχία και οι επισκέπτες μας που θα είναι πάρα πολλοί σε αριθμό (2000-3000) να μείνουν ευχαριστημένοι από την παραμονή τους στην Κρήτη (η κρητική φιλοξενία έχει ένα σεβαστό όνομα) έτσι ώστε να είναι επαναλαμβανόμενοι οι επισκέπτες και γιατί όχι, να μας προτιμήσετε και για άλλα αθλητικά γεγονότα στο μέλλον».

 

ΠΡΟΒΙΑΣ: «ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ»

Ο καταξιωμένος διεθνής κριτής και μέλος της τεχνικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Νίκος Προβιάς, είναι ο κύριος «υπαίτιος» για την ανάληψη αυτής της μεγάλης διοργάνωσης, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του συντονιστή της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ενώ παρουσίασε το Φεστιβάλ και τόνισε τα οφέλη από αυτό. «Είναι πολύ σημαντικό ότι είναι η 7η φορά που θα γίνει η διοργάνωση και θα γίνει στο Ρέθυμνο. Ακολουθούμε την πόλη του Πέζαρο που έγινε το προηγούμενο.

Είναι μία διοργάνωση που έχει αυξανόμενους ρυθμούς συμμετοχής. Ξεκίνησε το 2005 με 1088 άτομα και κατέληξε με 1998 άτομα. Εμείς αναμένουμε ότι θα ξεπεράσουμε τους 2000 συμμετέχοντες και αν προσθέσουμε και εκείνα που θα βοηθήσουν περιμένουμε γύρω στα 2300 άτομα.

Θα μείνουν στην πόλη μας 7 ημέρες και θα αφήσουν ένα πολύ μεγάλο οικονομικό όφελος. Είναι επίσης σημαντικό ότι έχουμε μία πόλη και ένα νησί που μπορεί να προσφέρει διαφορετικά πράγματα. Ακόμη, εμείς εδώ λέμε ότι «το Ρέθυμνο δεν είναι η πόλη που απλά την επισκέπτεσαι αλλά η πόλη που επιστρέφεις» και για αυτό θεωρούμε ότι αυτοί που θα έρθουν θα επιστρέψουν πολλές φορές στο μέλλον ως επισκέπτες.

Το Ρέθυμνο είναι πριν το Ρέικιαβικ και μετά την Κοπεγχάγη στο καλεντάρι των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αυτές είναι πρωτεύουσες χωρών, ενώ το Ρέθυμνο είναι μία μικρή πόλη που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν που βρίσκεται. Όμως, με αυτήν τη διοργάνωση βάζουμε την πόλη μας στον παγκόσμιο χάρτη της ενόργανης γυμναστικής και αυτό θα είναι που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη τους.

Περιμένουμε ότι σε αυτή τη διοργάνωση θα συμμετάχουν άνθρωποι από 20 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης αλλά και τον Καναδά και αν τα καταφέρουμε θα πρόκειται για ρεκόρ συμμετοχών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκη με 1-0 και πρόκριση της Επισκοπής

Νίκη με 1-0 και πρόκριση της Επισκοπής

ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ
Για τη 2η θέση η Εθνική με Θεοδοσουλάκη

Για τη 2η θέση η Εθνική με Θεοδοσουλάκη

ΠΕΤΥΧΕ 16 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 2 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Νέο «τεστ» για τον Ρεθυμνιακό

Νέο «τεστ» για τον Ρεθυμνιακό

Ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι θα δώσει σήμερα ο Ρεθυμνιακός, ο οποίος θα υποδεχθεί τον Ποσειδώνα Γερανίου στο γήπεδο της Σοχώρας......
Φιλικών… συνέχεια

Φιλικών… συνέχεια

Ακόμα 5 φιλικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα των Ρεθυμνιώτικων ομάδων......
Προ των πυλών ο 3ος Φυσιολατρικός Άμνιος Δρόμος

Προ των πυλών ο 3ος Φυσιολατρικός Άμνιος Δρόμος

ΩΣ ΤΙΣ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Νέα «μπαμ» από τον Ν. ΟΠΕΡ

Νέα «μπαμ» από τον Ν. ΟΠΕΡ

ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΜΑΓΡΙΠΛΗ ΚΑΙ ΜΑΓΚΑΝΑΡΗ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Βαρθολομαίος, Μπαρθόλομιου Τιτος, Τιτης, Τιτα, Τιτη