ΡΕΘΥΜΝΟ

Τραγικές συνθήκες λειψυδρίας ζει το Ρέθυμνο

10-08-2018 06:51
Τραγικές συνθήκες λειψυδρίας ζει το Ρέθυμνο

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΠΕΛΠΙΔΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟ ΟΑΚ ΚΑΙ ΔΕΥΑΡ

Η λέξη αγανάκτηση είναι λίγη για να χαρακτηρίσει την κατάσταση των ρεθυμνιωτών που για τρίτη μέρα χθες είχαν υποστεί το μαρτύριο της λειψυδρίας στα σπίτια τους.

Επί της ουσίας, ένα πολύ μεγάλο τμήμα της πόλης, κυρίως ο Μασταμπάς, αλλά και η παλιά πόλη, καθώς και οικισμοί, όπως ο οικισμός του Γάλλου, παρέμεναν για περισσότερες από 12 ώρες χωρίς σταλιά νερό, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να απευθύνονται αγανακτισμένοι στη ΔΕΥΑΡ, που στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως κατήγγειλαν στην Κρητική Επιθεώρηση κανείς υπάλληλος δεν απαντούσε στα τηλέφωνα και δεν μπορούσαν να λάβουν καμία υπεύθυνη ενημέρωση.

Η λίμνη του Κουρνά είναι στα πρόθυρα να στερέψει και χθες, σύμφωνα με τον διευθυντή διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλη Μαμαγκάκη, τοποθετήθηκε πιο χαμηλά η μία αντλία και εφόσον λειτουργούσε σωστά, επρόκειτο στη διάρκεια της νύχτας να ξεκινήσει η διοχέτευση μεγάλης ποσότητας νερού προς την ΔΕΥΑΡ, καθώς τις δύο προηγούμενες ημέρες η διανομή ήταν πολύ μειωμένη από τον ΟΑΚ προς την ρεθυμνιώτικη επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης Ρεθύμνου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στόχος του ΟΑΚ είναι το σύνολο του νερού, που θα αντληθεί να δοθεί στο Ρέθυμνο, ενώ έχει σταματήσει, σύμφωνα με τον κ. Μαμαγκάκη, η άρδευση από τη λίμνη του Κουρνά.

Άλλωστε, για το λόγο αυτό ο ΟΑΚ έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να επανενεργοποιήσει το αντλιοστάσιο του Μουσέλα, ώστε το νερό να δοθεί στην άρδευση της περιοχής.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, Βασίλης Θεοδωράκης μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ΟΑΚ θα δώσει όντως στην πόλη το νερό, που υποσχέθηκε. Mάλιστα, αργά χθες το βράδυ μας ενημέρωσε ότι ο ΟΑΚ τροφοδοτούσε με 500 κυβικά την ώρα τις δεξαμενές της ΔΕΥΑΡ.

Πάντως, χθες κατέθεσαν ερώτηση προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ οι δημοτικοί σύμβουλοι, Σταύρος Βουρβαχάκης και Γιώργος Σταράκης, ο οποίοι ζητούν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

Που οφείλονται οι διακοπές με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης;

Αν τηρείται η συμφωνία της ΔΕΥΑΡ με τον ΟΑΚ για τις ποσότητες νερού που έρχονται στην πόλη από τη λίμνη του Κουρνά;

Τι θα κάνετε ώστε να μην επαναληφθούν οι διακοπές υδροδότησης που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργασίες καθαρισμού πρανών και τάφρων

Εργασίες καθαρισμού πρανών και τάφρων

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΗΣ 
Τελευταίο μπάνιο για 6 ανθρώπους από την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν

Τελευταίο μπάνιο για 6 ανθρώπους από την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν

ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Συνολικά 264 τα κενά σε γενική και ειδική αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Συνολικά 264 τα κενά σε γενική και ειδική αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Μέριμνα και από εμάς τους ίδιους!

Μέριμνα και από εμάς τους ίδιους!

Καθημερινά είναι τα περιστατικά διάσωσης από τους ναυαγοσώστες στις θάλασσες του Ρεθύμνου και της ευρύτερης περιοχής, τα οποία μάλιστα τις τελευταίες ημέρες...
Πρόβλημα οι πολλές αποχωρήσεις

Πρόβλημα οι πολλές αποχωρήσεις

Την τράπουλα των εκλογών και των υποψηφίων φαίνεται να ανακατεύει πλέον ο Γιώργος Μαρινάκης που επέστρεψε από τις σύντομες διακοπές του. ...
Yπο έλεγχο η φωτιά στο Σελί

Yπο έλεγχο η φωτιά στο Σελί

Υπο έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέπσπασε το απόγευμα σε γεωργική έκταση στο Σελί Ρεθύμνου.   ...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Thassostraveller.gr

Holiday accommodation, Apartments, Studios, Villas, Hotels & Activities in Thassos island, Greece. Explore Thassos, holidays in Thassos island.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη & responsive ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Συνδρομητική υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με ποικιλία themes - templates & τεχνική υποστήριξη.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Your Cretan Local

Explore Crete like a local! Private tours & excursions in Crete. Activities in Rethymno, Chania, Heraklion & Lasithi, Crete. Custom & private tours & VIP services.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αγαθόνικος Θεοπρέπιος, Θεοπρεπής, Θεοπρεπία, Θεοπρεπή