ΕΠΙΣΤΗΜΗ

«Τρίτο χέρι» για στρατιώτες

10-06-2018 09:45
«Τρίτο χέρι» για στρατιώτες

Ένα «τρίτο χέρι», σκοπός του οποίου είναι να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των στρατιωτών, αναπτύσσουν μηχανικοί του αμερικανικού στρατού στο US Army Research Laboratory.

Η συσκευή που σχεδίασε ο μηχανολόγος-μηχανικός Νταν Μπέικλ δεν χρειάζεται μπαταρίες, είναι ελαφριά και μπορεί να διανέμει καλύτερα το βάρος ενός βαρέος όπλου. «Μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση του όπλου και να παίρνει τον φόρτο από τα χέρια τους. Αποτελείται από συνθετικά υλικά για να είναι όσο πιο ελαφρύ είναι δυνατόν, αλλά και για να διασφαλίζεται το εύρος κίνησης που χρειάζονται οι στρατιώτες» είπε ο ίδιος.

Η συσκευή, επίσημη ονομασία της οποίας είναι Third Arm (Τρίτο Χέρι) βοηθά στο να μεταφέρεται το βάρος των όπλων από τα χέρια των στρατιωτών. Ζυγίζει κάτω από δύο κιλά και χάρη στον σχεδιασμό του το βάρος τόσο της ίδιας, όσο και των όπλων κατανέμεται καλύτερα. «Το δοκιμάσαμε με τα πολυβόλα Μ249 και Μ240Β. Το Μ240Β ζυγίζει περίπου 12 κιλά και ήμασταν σε θέση να δείξουμε ότι μπορείς να βγάλεις το βάρος αυτού του όπλου εντελώς από τα χέρια των στρατιωτιών» σημείωσε ο Μπέικλ.

Οι στρατιώτες που το δοκίμασαν υπέδειξαν ότι οι αρχικές εκδόσεις του δεν επέτρεπαν να πάρουν θέση πρηνηδόν, ενώ το χρησιμοποιούσαν- αλλά αυτό δεν ισχύει με την τελευταία έκδοση της συσκευής. Σε πρόσφατη δοκιμή, ένας λοχίας που το φορούσε, έχοντας ένα τυφέκιο Μ4, έλαβε θέση πρηνηδόν ενώ έτρεχε, και το Third Arm παρείχε άμεση σταθεροποίηση, για να βελτιώσει το σημάδι.

«Αυτή τη στιγμή είναι μια πρωτότυπη συσκευή, και μια αρκετά πρώιμου επιπέδου» είπε ο Μπέικλ. «Προκαλεί πολύ ενδιαφέρον πιο ψηλά στα κλιμάκια του στρατού, αλλά και online με κάποιες από τις ιστορίες που έχουν κυκλοφορήσει. Χρησιμοποιούμε κάποιο από το ενδιαφέρον για να προκαλέσουμε περαιτέρω ανάπτυξη της συσκευής».

Σύμφωνα με τον Μπέικλ, οι προτεραιότητες εκσυγχρονισμού του στρατού περιλαμβάνουν βελτιώσεις όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του στρατιώτη που διέπουν όλους τους θεμελιώδεις τομείς- πυρά, κίνηση, επικοινωνία, προστασία και αντοχή. Περαιτέρω έγγραφα αναφέρονται συγκεκριμένα στην ανάπτυξη εξωσκελετών για τη μεταφορά φορτίων.

 

«Συνάδει με την κατεύθυνση προς την οποία ο στρατός θέλει να κινηθεί στο μέλλον» σημείωσε ο Μπέικλ. «Έχουμε σχόλια από στρατιώτες που μας λένε διαφορετικά πράγματα για το πώς το νιώθουν στο σώμα τους, για το πώς ανακατανέμει το φορτίο. Σε κάποιους αρέσει, άλλοι μας λένε πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί και χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσουμε τη συσκευή και το σχέδιο έτσι ώστε όχι μόνο να λειτουργεί καλά, αλλά και να το νιώθουν καλά» πρόσθεσε.

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
Περί απολύσεων ο λόγος
Nίκος Μολδοβανίδης
Πάλι ο ΒΟΑΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αγάπη, Αγάπιος Αγαθόκλεια, Αγαθοκλής, Αγαθοκλέας, Αγαθόκλεος Ελπίδα Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια Παντολέων, Παντολέοντας, Παντολεοντία, Παντολεοντής, Παντολεοντή Πηλεύς, Πηλέας Πίστις, Πίστη Σόνια, Σώνια Σοφία, Σοφιανός, Σοφιανή, Σοφούλα, Σοφούλης, Σόφη, Σοφίτσα, Σοφίνα