ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Twiddle: Βίντεο με επαγγελματική μουσική με ένα κλικ

21-07-2018 09:56
Twiddle: Βίντεο με επαγγελματική μουσική με ένα κλικ

Τον περασμένο Αύγουστο, ένας νεαρός φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ μοίραζε πέντε πήλινα πιάτα σε μια επιτροπή κριτών του Imagine Cup, του μεγαλύτερου φοιτητικού διαγωνισμού καινοτομίας της Microsoft, στο Σιάτλ των ΗΠΑ. 

Οι κριτές, σπάζοντας τα πιάτα που τους έδινε ο Ζαφείρης Μπάμπος και η ομάδα των OsteoMentor (Θεόφιλος Σπύρου, Γιώργος Τσουμαλής), έμπαιναν στο νόημα της εφαρμογής που είχαν αναπτύξει οι τρεις φοιτητές για τους ασθενείς με οστεοπόρωση και τότε τους αντάμειψαν με την πρόκρισή τους στις 8 καλύτερες ομάδες από όλο τον κόσμο.

Η ελληνική ομάδα έπρεπε σε μικρό χρονικό διάστημα να μάθει πώς να «πουλήσει» την ιδέα της σε δυνητικούς επενδυτές, να παρουσιάσει το επιχειρηματικό πλάνο της και να απαντήσει σε ερωτήσεις για τη χρησιμότητα και τη βιωσιμότητα της ιδέας της. Οι τρεις φοιτητές μπορεί να μην κατέκτησαν την πρώτη θέση του διαγωνισμού, αλλά αξιοποίησαν τις πολύτιμες εμπειρίες που απέκτησαν στο νέο τους εγχείρημα, το Twiddle.

Η beta εφαρμογή που ανέπτυξαν οι φοιτητές του Σιάτλ με μια ενισχυμένη ομάδα έμπειρων στελεχών από τον χώρο των επιχειρήσεων επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν μουσική και τραγούδια δημιουργών στα βίντεό τους με ένα κλικ. «Σε μια βάση δεδομένων που συνεχώς μεγαλώνει, το Twiddle προσφέρει μουσική, ήχους και εφέ που κουμπώνουν σε διάρκεια και ύφος με τα βίντεο των χρηστών και διαμοιράζονται αμέσως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», μας λέει ο κ. Μπάμπος. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από 10 κατηγορίες μουσικής και εφέ, όπως fashion, κινηματογραφική, κλασική μουσική, τρόμου κ.λπ. αυτό που τους ταιριάζει.

Στη συνέχεια, με τρία απλά βήματα μπορούν να δημιουργήσουν το μουσικό βίντεοκλίπ τους και να το μοιραστούν με τους φίλους τους.

Το Twiddle σκοπεύει επίσης να γίνει επαγγελματικό εργαλείο της σύγχρονης διαφήμισης. «Θα λειτουργεί μια επιπρόσθετη υπηρεσία στην εφαρμογή που θα δίνει τη δυνατότητα στον εταιρικό χρήστη να χρησιμοποιήσει επιπλέον ήχους και εφέ για διαφημιστικούς σκοπούς μέσω μιας συνδρομής στο Twiddle», σημειώνει ο κ. Μπάμπος.

Αναζήτηση επενδυτών

Τα πήλινα πιάτα που έσπαγαν οι κριτές πέρυσι είχαν ταξιδέψει από το Κορδελιό της Θεσσαλονίκης μέχρι το Σιάτλ. Η ιδέα του Twiddle γεννήθηκε και αυτή στη Θεσσαλονίκη, αλλά έκανε download στο Πάλο Αλτο της Καλιφόρνιας, όπου η εταιρεία της ομάδας έχει την έδρα της και βρίσκεται σε φάση αναζήτησης επενδυτών, προκειμένου να διευρυνθεί η γκάμα της μουσικής που προσφέρει και να προσελκύσει τους πρώτους εταιρικούς πελάτες της.

«Αυτό που φέραμε πίσω από το Σιάτλ ήταν η εμπειρία σε ένα επιχειρηματικό επίπεδο, στον τρόπο που παρουσιάζεις και στηρίζεις μια ιδέα, δεν φτάνει μόνον η τεχνογνωσία», σημειώνει ο Ζαφείρης Μπάμπος.

ΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αριάδνη, Αριάνα Ευμένιος, Ευμένης, Ευμενία Κάστωρ, Κάστορας, Κάστορης Ρωμύλος, Ρωμύλιος, Ρωμύλης, Ρωμύλα, Ρωμυλία, Ρωμύλη, Ρωμυλαία