ΡΕΘΥΜΝΟ

Ξεκινά σύντομα το μεγάλο οδικό έργο Αρμένοι- Παλέ

20-12-2018 08:09
Ξεκινά σύντομα το μεγάλο οδικό έργο Αρμένοι- Παλέ

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον το μεγάλο οδικό έργο, τμήμα Αρμένοι-Παλέ που σύντομα θα μπει σε τροχιά υλοποίησης, καθώς χθες υπεγράφη στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης η σχετική σύμβαση από τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον ανάδοχο εργολάβο.

Το έργο αυτό αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο ουσιαστικό βήμα για το μεγάλο έργο του Νότιου Οδικού Άξονα της Κρήτης που θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας οδηγών και κατοίκων , αφού θα προσφέρει ένα ασφαλές οδικό δίκτυο που θα μειώσει αισθητά τις αποστάσεις Ρέθυμνο Αγία Γαλήνη καθιστώντας της περιοχές του Δήμου Αγίου Βασιλείου πολύ κοντινές στον Δήμο Ρεθύμνου.

Πρόκειται για δυο τμήματα του Αγιοβασιλιώτικου δρόμου κι αποτελεί έργο συνολικού προϋπολογισμού 14.800.000 ευρώ το οποίο Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το ποσό της σύμβασης του έργου είναι 7.737.307,77 € και η συμβατική υποχρέωση υλοποίησης του είναι 30 μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπό αναβάθμιση οδός ανήκει στο πρωτεύον επαρχιακό δίκτυο της Π. Ε. Ρεθύμνου με αριθμό 3 «Ρέθυμνο – Σπήλι -Αγία Γαλήνη». Περιλαμβάνεται στον πρωτεύοντα (διαπεριφερειακό) Νότιο Οδικό Άξονα Κρήτης (Ν.Ο.Α.Κ.) Ρέθυμνο – Μοίρες – Άνω Βιάννος – Ιεράπετρα σύμφωνα με το εγκεκριμένο Χωροταξικό της Περιφέρειας.
Το έργο βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Αρμένοι και Παλέ και αποτελείται από δύο οδικά τμήματα:
Στο Τμήμα Α (Παράκαμψη Αρμένων) προβλέπεται η κατασκευή οδού περί τα 3,8 χλμ. με νέα χάραξη. Η αρχή του Τμήματος ορίζεται επί της υφιστάμενης επαρχιακής οδού λίγο πριν τη συμβολή της οδού προς τον οικισμό Σωματά και το τέλος λίγο πριν το Κ.Τ.Ε.Ο. Στο τμήμα αυτό προβλέπεται επίσης, η αποκατάσταση του θιγόμενου αγροτικού δικτύου καθώς και δύο τετρασκελείς ισόπεδοι κόμβοι.

Στο Τμήμα Β, προβλέπεται η βελτίωση/αναβάθμιση της υπάρχουσας επαρχιακής οδού για μήκος περί τα 2,8 χλμ. περίπου. Η αρχή του τμήματος Β ορίζεται επί της υφιστάμενης επαρχιακής οδού 300 μέτρα πριν την δεύτερη συμβολή προς τον οικισμό Αμπελάκι και το τέλος λίγο πριν τον κόμβο της Παλέ.

Για τη διέλευση των κατασκευαζόμενων οδικών τμημάτων, απαιτούνται διάφορα τεχνικά έργα, κυρίως μικρά τεχνικά (οχετοί).
Επίσης προβλέπονται συνδέσεις με το τοπικό οδικό δίκτυο και αποκαταστάσεις του.


Σ. ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ: «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΑΚ»

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή και ανέφερε σε δηλώσεις του: «Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υπεγράφη η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία ενός σημαντικού έργου που δίνει ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή . Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιπεριφερειάρχη, τους συνεργάτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο , την τεχνική υπηρεσία, την διαχειριστική αρχή γιατί όλοι μέσα από μια εξαίρετη δουλειά που έχει γίνει κατορθώσαμε σε οκτώ μήνες και υπεγράφη η σύμβαση. Δεδομένης της γραφειοκρατίας είναι ένα επίτευγμα διότι δεν έχουμε σε άλλες συμβάσεις τέτοιο σύντομο χρόνο».

Παράλληλα, ο κος Αρναουτάκης τόνισε πως η διαδικασία για την ολοκλήρωση του ΝΟΑΚ συνεχίζεται με την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών προκειμένου στη συνέχεια να αναζητηθεί ο χρηματοδοτικός άξονας. Ο ίδιος επεσήμανε: «Συνεχίζουμε με την ολοκλήρωση των μελετών που χρειάζεται για να γίνουν και ήδη έχουν χρηματοδοτηθεί οι μελέτες με τρία εκατομμύρια για να ολοκληρωθεί ο άξονας αυτός και εκτιμούμε ότι μετά την ολοκλήρωση των μελετών θα βρεθεί και χρηματοδότηση ώστε να ολοκληρωθεί., Συνεχίζουμε με σημαντικά έργα στην οδοποιία στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου , στο επαρχιακό δίκτυο».


Μ. ΛΙΟΝΗ : «ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ»
Την ικανοποίησή της εξέφρασε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κα Μαίρη Λιονή, επισημαίνοντας μάλιστα πως μετά η υπογραφή της σύμβασης για το έργο αυτό σηματοδοτεί «μια μεγάλη ημέρα για το Νομό Ρεθύμνου». Η ίδια επεσήμανε σε δηλώσεις της: «Είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που εντάσσεται στο ΠΕΠ Κρήτης το συγκεκριμένο έργο που αφορά τον Νότιο Οδικό Άξονα της Κρήτης. Είναι η αρχή, ξεκινάει από τους Αρμένους και αφορά την παράκαμψη Αρμένων -Παλέ . Είναι ένας δρόμος 6,6 χιλιομέτρων. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα έργα που δημοπρατήσαμε ως περιφέρεια και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον περιφερειάρχη που έβαλε το έργο σε μεγάλη προτεραιότητα, τη διαχειριστική αρχή αλλά και την τεχνική μας υπηρεσία η οποία έκανε ότι είναι δυνατόν αυτό το έργο να γίνει πράξη. Είναι ένα έργο αιχμής για το νομό Ρεθύμνου, από τα πλέον αναπτυξιακά. Είναι ο Νότιος Οδικός Άξονας που συνδέει το Ρέθυμνο με το Νότο της Κρήτης και έχει μπει ψηλά στις προτεραιότητες του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού και από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Έπεται και συνέχεια με την Αγία Γαλήνη. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια ο Περιφερειάρχης Κρήτης και το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει χρηματοδοτήσει με πάνω από τρία εκ. ευρώ τις μελέτες του Νότιου Οδικού Άξονα. Έχει τελειώσει η μελέτη σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση μέχρι την Αγία Γαλήνη και θα είμαστε σε ετοιμότητα σε επόμενο χρηματοδοτικό εργαλείο να συνεχιστεί αυτός ο δρόμος μέχρι το τέλος του καθώς και το υποστηρικτικό δίκτυο»
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΟΙΩΣΕΙΣ
Η κα Λιονή διαβεβαίωσε τους κατοίκους της περιοχής, ορισμένοι από τους οποίους εξέφρασαν τις ενστάσεις και τους προβληματισμούς τους χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, πως «θα γίνει ότι προστάζει η Νομοθεσία. Δηλαδή θα τελειώσουν οι απαλλοτριώσεις και οι άνθρωποι θα πάρουν τις αποζημιώσεις τους για να μπορεί να ξεκινήσει το έργο. Ήδη η μια απόφαση έχει εκδοθεί και έχουν καταβληθεί τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Τώρα θα πρέπει μέσω των δικηγόρων τους να κάνουν την αναγνώριση δικαιούχων για να μπορέσουν να πάρουν τα χρήματα» .
Σε ό,τι αφορά πάντως τα ζητήματα των κόμβων για τα οποία εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους οι κάτοικοι των περιοχών, η κα Λιονή επεσήμανε πως η τεχνική υπηρεσία και η διαχειριστική αρχή θα εξετάσουν τυχόν ενστάσεις, ωστόσο προτεραιότητα , όπως πρόσθεσε είναι ο δρόμος να ολοκληρωθεί με ασφάλεια. Πρόσθεσε μάλιστα πως «Αν χρειαστεί να γίνει κάποιο παράλληλο έργο να κάνουμε για να βοηθήσουμε σε κάτι είμαστε ανοιχτοί σε όλους».
Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης χαρακτήρισε το έργο ως ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα μέχρι σήμερα ενώ αναφερόμενος στα οφέλη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες ο ίδιος υπογράμμισε: «Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα διότι μειώνει την απόσταση με το νέο δίκτυο των 6,6 χιλιομέτρων και το σπουδαιότερο γίνεται ένας ασφαλής δρόμος. Το σημαντικό είναι ότι πολλές περιοχές και τοπικές κοινότητες του Δήμου μας γίνονται πλέον προάστιο του δήμου Ρεθύμνου. Σε πολύ λιγότερο χρόνο θα είμαστε στο Ρέθυμνο και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους νέους μας που μπορούν να μένουν και να επενδύσουν στις περιοχές τους».
Από την πλευρά του ο περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Δανδουλάκης σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Είναι πολύ σημαντική η εξέλιξη αυτή σε ό,τι αφορά τα έργα οδοποιίας του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Παράλληλα όμως είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε και για την αξιοποίηση των υδάτων Φράγματος Ποταμών, το έργο του Πλατύ, του ΒΟΑΚ, οι κόμβοι Επισκοπής, Ατσιπόπουλου και Γερανίου να δρομολογηθούν ώστε το Ρέθυμνο να μπει στην κανονικότητα της ανάπτυξης έργων που θα δώσουν μια προοπτική σε ολόκληρο το νομό».
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 452 ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Αναδείχθηκε ο προσωρινός ανάδοχος για το έργο των παρεμβάσεων σε 452 σημεία του επαρχιακού δικτύου της Κρήτης, μεταξύ των οποίων και της Π.Ε Ρεθύμνης.
Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης, πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 35 εκ ευρώ ενώ σε κάθε δήμο, όπως ανέφερε , έχουν προβλεφθεί παρεμβάσεις οδοποιίας με στόχο τη συνολική βελτίωση του οδικού δικτύου στο νησί.

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
ΜΛ ΚΚΕ ή ΚΚΕ (μ-λ)
Του Αντώνη Ρούλιου, Υποψήφιου βουλευτή Ρεθύμνου ΚΚΕ
Νέα δεινά για τους αγρότες με την αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ 2020-2027

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμβάσεις έργων  ύψους 200 χιλιάδων ευρώ στο Δήμο Αμαρίου

Συμβάσεις έργων ύψους 200 χιλιάδων ευρώ στο Δήμο Αμαρίου

Για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο
Ξεκινάει το έργο αντικατάστασης των σωληνώσεων στο νοσοκομείο

Ξεκινάει το έργο αντικατάστασης των σωληνώσεων στο νοσοκομείο

Ο διοικητής του ιδρύματος υπέγραψε τη σύμβαση για την αντικατάσταση σωληνώσεων 4 χιλιάδων μέτρων!...
Εισαγγελέας στη δίκη Γιακουμάκη: πρότεινε ενοχή για οκτώ και αθώωση για έναν

Εισαγγελέας στη δίκη Γιακουμάκη: πρότεινε ενοχή για οκτώ και αθώωση για έναν

Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων....
Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση «κλειδί» για την πρόληψη από τις εξαρτήσεις

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση «κλειδί» για την πρόληψη από τις εξαρτήσεις

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ  ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ...
Eπίσκεψη στο αστυνομικό μέγαρο Ρεθύμνου έκανε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Νίκος Μαλλιαρός

Eπίσκεψη στο αστυνομικό μέγαρο Ρεθύμνου έκανε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Νίκος Μαλλιαρός

Επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο και τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε σήμερα ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Μαλλιαρός....
Νέος εκσκαφέας στη διάθεση του  Δήμου Ρεθύμνης

Νέος εκσκαφέας στη διάθεση του Δήμου Ρεθύμνης

Τη Δευτέρα έγινε η παραλαβή του 

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Έρως, Έρωτας Φεβρωνία, Φευρωνία, Φεύρω, Φέβρω, Φέβρα, Φεύρα, Φεβρούλα, Φευρούλα, Φευρωνίτσα, Φεβρωνίτσα