ΚΡΗΤΗ

Υψηλές θερμοκρασίες και ενίσχυση των βορειάδων

09-08-2019 11:59
Υψηλές θερμοκρασίες και ενίσχυση των βορειάδων

Πρόβλεψη από τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα

Παρά το γεγονός ότι μια θερμότερη εισβολή αέριας μάζας αναμένεται από αύριο Σάββατο να επηρεάσει τα ανατολικά και νότια τμήματα της Κρήτης, η ταυτόχρονη ενίσχυση του Βορείου ρεύματος στο Αιγαίο, του γνωστού Ετησία (κοινώς γνωστό Μελτέμι) θα εξισορροπήσει σε μεγάλο βαθμό τις θερμοκρασίες στα βόρεια τμήματα του νησιού, ενώ στην ενδοχώρα και στα νότια τμήματα οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν υψηλότερες τιμές τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η σταδιακή ενίσχυση των Βορείων ανέμων που ξεκινάει από το πρωί του Σαββάτου θα προκαλέσει και υψηλότερο κυματισμό στις βόρειες παραλίες του νησιού ενώ οι μεγαλύτερες εντάσεις των ανέμων θα εμφανισθούν κυρίως στα νότια τμήματα της Κρήτης (5 – 6 Μποφώρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες έως και τα 7 Μποφώρ) με τον κυματισμό όμως να είναι ηπιότερος. Λόγω της ενίσχυσης των ανέμων, οι οποίοι κατά τόπους θα διατηρούνται ενισχυμένοι και τις νυκτερινές ώρες απαιτείται μία ιδιαίτερη προσοχή και για τον κίνδυνο επέκτασης μιας πυρκαγιάς.
Όσον αφορά τις θερμοκρασίες , στα βόρεια τμήματα οι μέγιστες τιμές θα κορυφωθούν στους 30 - 32°C, ενώ στην ενδοχώρα και στα νότια θα φθάσουν σε υψηλότερες τιμές, στους 34 - 36°C. Τις βραδινές ώρες οι θερμοκρασίες επιστρέφοντας σε χαμηλότερα επίπεδα θα κάνουν πιο δροσερές τις νύκτες.
Για αύριο Σάββατο αναμένεται να διατηρηθεί η ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την Κρήτη. Οι Βόρειοι άνεμοι ενισχύονται σταδιακά, αλλά και γρήγορα, από τις πρωινές ώρες με την ένταση τους να φθάνει στα 4 – 5 Μποφώρ στα βόρεια τμήματα της Κρήτης, ενώ έως και τα 6 Μποφώρ θα φθάσει η ένταση τους κατά τόπους σε νότια τμήματα του νησιού. Η θερμοκρασία στα βόρεια τμήματα θα κορυφωθεί στους 30 - 32°C, ενώ σε περιοχές της ενδοχώρας και στα νότια τμήματα θα φθάσει στους 34°C, κατά τόπους έως και 36°C.
Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και για την Κυριακή με την κορύφωση όμως στην ενίσχυση των Βορείων ανέμων, ιδιαίτερα στις δυτικές περιοχές των Χανίων, σε νότιες και ανατολικές περιοχές του νησιού. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα.
Από την Δευτέρα αναμένεται σταδιακή υποχώρηση του Βορείου ρεύματος, ενώ και η αποχώρηση της θερμότερης αέριας μάζας από το νησί μας, φαίνεται να επιφυλάσσουν πολύ καλές έως και ιδανικές καλοκαιρινές συνθήκες σε ολόκληρη την Κρήτη για της επόμενη εβδομάδα, ενόψει βέβαια και του εορτασμού της Παναγίας.
Λέκκας Εμμανουήλ
Μετεωρολόγος, MSc

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
Περί απολύσεων ο λόγος
Nίκος Μολδοβανίδης
Πάλι ο ΒΟΑΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε η Τουριστική Καμπάνια από την Περιφέρεια για την μείωση των αποβλήτων που παράγονται από τον τουρισμό

Ολοκληρώθηκε η Τουριστική Καμπάνια από την Περιφέρεια για την μείωση των αποβλήτων που παράγονται από τον τουρισμό

Ολοκληρώθηκε η τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης, που υλοποίησε τη φετινή σεζόν, μέσω του ευρωπαϊκού έργου BLUEISLANDS – Interreg Med, με μηνύματα για...
Στο επίκεντρο τα έργα ΕΣΠΑ στην Κρήτη

Στο επίκεντρο τα έργα ΕΣΠΑ στην Κρήτη

Στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης απο την Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κρήτης 
Αύξηση 7% των κρατήσεων στην Κρήτη το 8μηνο του 2019

Αύξηση 7% των κρατήσεων στην Κρήτη το 8μηνο του 2019

H Ελλάδα πέτυχε αύξηση κρατήσεων 8%, αύξηση διανυκτερεύσεων 5% και αύξηση εσόδων 9%.
Ενιαία στόχευση για δικαίωση και καταβολή των οφειλών από τη Γερμανία

Ενιαία στόχευση για δικαίωση και καταβολή των οφειλών από τη Γερμανία

Την Παρασκευή η απολογία των έξι συλληφθέντων για το εμπόριο όπλων

Την Παρασκευή η απολογία των έξι συλληφθέντων για το εμπόριο όπλων

Οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα που τους άσκησε διώξεις
Νεκρός οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο στη Χερσόνησο

Νεκρός οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο στη Χερσόνησο

Ένα ακόμα θανατηφόρο τροχαίο σε δρόμο της Κρήτης

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αγάπη, Αγάπιος Αγαθόκλεια, Αγαθοκλής, Αγαθοκλέας, Αγαθόκλεος Ελπίδα Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια Παντολέων, Παντολέοντας, Παντολεοντία, Παντολεοντής, Παντολεοντή Πηλεύς, Πηλέας Πίστις, Πίστη Σόνια, Σώνια Σοφία, Σοφιανός, Σοφιανή, Σοφούλα, Σοφούλης, Σόφη, Σοφίτσα, Σοφίνα